Natasa Alina Culea

Rusalka + Un bilet la circ numit iubire

PRP: 78 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
29 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Rusalka

Format
130x200
Număr pagini
184
Editura
Bookzone
Autor
Natasa Alina Culea
Anul publicării
2021
ISBN
9786069700716
Limba
Română

Rezumat Rusalka + Un bilet la circ numit iubire - Natasa Culea

Rusalka. Femeia din adâncuri


Un roman realist-magic, hrănit de mitologia românească și cea slavă, plasat geografic în inima Deltei Dunării. O poveste veche închisă ermetic într-una nouă în care Alexandru, un jurnalist-scriitor care își îneacă regretele în alcool, ajunge să fie atras inexplicabil de o creatură legendară care domină peste Deltă și peste superstițiile oamenilor. Aceasta este Rusalka, iar localnicii spun cu groază că atunci când apare, se lasă o ceață de nepătruns și încep să moară oameni.


Îl va opri primejdia pe Alexandru să-și destăinuie iubirea?

 

Un bilet la circ numit iubire


„Un bilet la circ numit iubire” este un seducător periplu cultural, istoric și psihologic, care se desfășoară pe două fire narative. Pe de o parte, în Parisul anului 1875, un copil abandonat la circ ajunge arlechin și, în același timp, un tânăr seducător care părăsește toate femeile cucerite, până când o tânăra suedeză îi rămâne adânc întipărită în minte și suflet. Pe altă parte, în Bucureștiul contemporan, vise tulburătoare despre un arlechin își fac loc tot mai des în mintea Lidiei – o actriță de teatru și o mamă singură.


Arlechinul, punctul comun al ambelor povești, este reprezentarea perfectă a măștii pe care alegem să o afișăm, pentru a fi pe placul societății, uitând de adevăratul sine.Recenzii de la cititori


Un poem arborescent dedicat iubirii

„Natașa Alina Culea reușește să creioneze cele mai individualizate personaje din literatura română contemporană; creația ei se desprinde din elegii și drame, devenind un poem arborescent dedicat iubirii.” – Book Nation despre „Rusalka. Femeia din adâncuri”

 

Un roman realist-magic introspectiv

„Un roman realist-magic în care un jurnalist ajunge în Delta Dunării și cunoaște o atracție inexplicabilă pentru o creatură mitică. Aceasta poveste îți dezvăluie o lume mistică încărcată cu legende și superstiții, pe de o parte, iar pe de altă parte, te invită la momente de introspecție, temele esențiale abordate fiind iubirea și natura.” – Andreea despre „Rusalka. Femeia din adâncuri”

 

Un suflu nou în rândul romanelor de dragoste

„Mi-au plăcut toate cărțile autoareai, însă Rusalka. Femeia din adâncuri le întrece pe toate! Această e o poveste originală, un suflu nou în rândul romanelor de dragoste. Printre simboluri și legende, vei putea înțelege iubirea la un alt nivel de profunzime și vei vedea cum aceasta are puterea să ne modeleze destinul.” – Diana despre „Rusalka. Femeia din adâncuri”

 

O poveste demnă de un film SF

„Această carte este un amestec complex de poveste de dragoste și ficțiune. Când te aștepți mai puțin, din descrierile despre iubire ajungi la povești stranii sau chiar horror. Și vei vrea să rămâi captiv în această lume mistică, fiindcă întâlnești legende hipnotizante care îți oferă trăiri unice și lecții valoroase. O poveste demnă de un film SF!” – Alexandru despre „Rusalka. Femeia din adâncuri”

 

O carte tulburătoare care te îndeamnă la propriile reflecții

„Un roman spectaculos, două povești împletite care m-au trecut prin toată gama de emoții, un stil de scriere elegant și elaborat, o călătorie care m-a purtat în locuri din timpuri apuse, dar și în prezent, în București. E o carte tulburătoare, de impact, care te îndeamnă la propriile reflecții.” – Oliviana Georgescu (blogger) despre „Un bilet la circ numit iubire”

 

Un roman cu o simbolistică foarte complexă

Un roman în care simbolistica este una complexă, bine construită pe tema aspectelor societății secolului al XIX-lea. Arlechinul Natașei Culea nu este altceva decât simbolul omului care se pierde pe sine pentru a părea perfect în ochii celorlalți.” – Literatura pe tocuri despre „Un bilet la circ numit iubire”

 

O lectură memorabilă!

„La fel ca fiecare carte a Natașei, și aceasta este cu adevărat deosebită, unică, originală. Și, tot la fel ca în cărțile anterioare, și în aceasta am resimțit o înclinație a autoarei către artă în toate formele ei. Povestea mi-a purtat pașii prin lumea fabuloasă a circului, unde am avut ocazia să arunc o privire în viața frumoasă și, totodată, grea, a oamenilor care au ales să își trăiască viața aducând altora zâmbete. Să spun, pur și simplu, că mi-a plăcut această carte, ar fi prea puțin și prea nedrept. Mai corect este să spun că povestea mi-a intrat la inimă, mi-a arătat o lume incredibilă, în care frumosul și urâtul se îmbină în cel mai spectaculos mod posibil. Cu siguranță, a fost o lectură memorabilă!” – Eva Anca (blogger) despre „Un bilet la circ numit iubire”

 

Un roman psihologic și istoric complex

„Avem de-a face cu un roman psihologic și istoric complex cum nu prea s-a scris în literatura română, nici acum, nici mai înainte. Cine spune că literatura română contemporană e pe o pantă descendentă, poate nu a găsit autorii potriviți – și Natașa Alina Culea face parte din acest grup.” – Diana (blogger) despre „Un bilet la circ numit iubire”

 

Povestea arlechinului este povestea oricui

„Cuvintele sunt prea puține, prea mici când avem de relatat ceea ce sufletul simte. În aceste momente în care am terminat de citit această carte sunt răvășită, mi-e dor de mine, de viață, simt cum această poveste a făcut parte din mine. Povestea arlechinului este povestea oricui. Abia aștept un film pe baza acestei cărți!” – Ioana Dumitrachescu despre „Un bilet la circ numit iubire”

 

Un roman de nota 10!

„Un roman de nota 10! Sunt două povești de viață din timpuri diferite, care par să aibă prea puțin în comun, însă treptat ne dăm seama că sentimentele au aceeași greutate indiferent de vremurile pe care le traversăm. În altă ordine de idei, sunt continuu surprinsă de capacitatea autoarei de a se reinventa cu fiecare roman pe care-l scrie. Le-am citit pe toate pe care le-a publicat și toate diferă între ele. Cred că arta scrierii este fix asta, capacitatea unui autor de a părea mereu altfel, de a-și surprinde constant audiența. Chapeau!” – Ioana despre „Un bilet la circ numit iubire”Fragment din „Rusalka. Femeia din adâncuri”


„Nici om, nici pește, rusalka aparține totuși Dunării – leagănul și mama ei, cea care a născut-o a doua oară și pentru totdeauna. Cu limba tăiată, mută ca un pește, nu-și poate spune povestea.


Înoată iute și șerpuitoare ca un țipar, șuierând în apa tulburată de mișcările ei repezi, până ajunge în Zăvoiul Drăcoaicei, din Letea, denumire dată de vechii pescari lipoveni acelui loc ferit și umbros, în care copacii cresc precum piaza rea, unde nici picior de vânător nu se aventurează. Zăvoiul Drăcoaicei inspiră teamă printre oamenii apei.


Peștii îi aud inima bătând, strângându-se în jurul ei ca albinele în jurul reginei, atingând-o scurt, dar tandru, înotând după ea ca o mantie vie, care-și schimbă mereu conturul. Asemenea peștilor, pielea ei groasă este acoperită de mucus, simțind și vibrând neliniștită în apă.”

 

Fragment din „Un bilet la circ numit iubire”


„– Uneori îmi este așa de dor de el, Nevena. De ce nu pot să-l uit? De ce? se întreabă ea cu o expresie exasperată, fixând tavanul puțin jilav, vopsit alb zgrunțuros acum o zi. Iustin nu seamănă cu niciun alt bărbat pe care l-am întâlnit. Este ceva cu el, nu îmi place de el doar ca bărbat, îl admir pentru atitudinea lui în viață, pentru principiile sale – chiar și atunci când principiile lui mă exclud pe mine sau un comportament nepotrivit. Poate că îl admir mai mult atunci când nu mă vrea. Este absurd ce simt. Sau... nu știu. Nu îl pot uita, Nevena!”Despre autoare


Natașa Alina Culea este o scriitoare româncă de origine ucraineană, născută la Tulcea. Aceasta este cunoscută pentru poveștile sale atemporale, pentru amintirile pe care le lasă în urmă orice carte a sa, fie ele dulci-amărui sau înduioșătoare. Natașa este responsabilă pentru lecturi ce fac cititorii să trăiască emoții puternice alături de personaje, pentru povești ce captivează prin inocență și senzualitate, pentru un stil ce frapează prin veridicitate și realism și nu se dezice niciodată de simplitate, frumusețe și eleganță. Din 2014, autoarea a publicat șase romane, vândute inițial în mii de exemplare în România și Moldova. În prezent, cărțile sale sunt traduse în mai multe limbi (engleză, franceză, spaniolă).

prm50

Fragment din carte

Detalii produse
Despre Natasa Culea
Natasa Culea
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Natasa Culea inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Natasa Culea se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Natasa Culea. Fiecare carte scrisa de Natasa Culea este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Natasa Culea in categoria Natasa Culea astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

5

4 recenzii

5 stele

4

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


M

Mihaela Ned

O carte extrem de captivantă. Legendele care te lasa fara suflare te fac sa nu mai poți lăsa cartea din mana. Am terminat-o în câteva ore, un deliciu.

Recenzie pentru cartea Rusalka
A

Alexandru

O poveste demnă de un film SF

Această carte este un amestec complex de poveste de dragoste și ficțiune. Când te aștepți mai puțin, din descrierile despre iubire ajungi la povești stranii sau chiar horror. Și vei vrea să rămâi captiv în această lume mistică, fiindcă întâlnești legende hipnotizante care îți oferă trăiri unice și lecții valoroase. O poveste demnă de un film SF!

Recenzie pentru cartea Rusalka
D

Diana

Un suflu nou în rândul romanelor de dragoste

Mi-au plăcut toate cărțile autoareai, însă Rusalka. Femeia din adâncuri le întrece pe toate! Această e o poveste originală, un suflu nou în rândul romanelor de dragoste. Printre simboluri și legende, vei putea înțelege iubirea la un alt nivel de profunzime și vei vedea cum aceasta are puterea să ne modeleze destinul.

Recenzie pentru cartea Rusalka
A

Andreea

Un roman realist-magic introspectiv

Un roman realist-magic în care un jurnalist ajunge în Delta Dunării și cunoaște o atracție inexplicabilă pentru o creatură mitică. Aceasta poveste îți dezvăluie o lume mistică încărcată cu legende și superstiții, pe de o parte, iar pe de altă parte, te invită la momente de introspecție, temele esențiale abordate fiind iubirea și natura.

Recenzie pentru cartea Rusalka

Ofertele zilei

ore,

min,

sec

De la același autor

PRP: 78 Lei

29 Lei