Nicolae Emilian Dranca

Religiile politice in secolul XX

De ce au plecat etnicii germani din Bucovina?
PRP: 64 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
51.2 Lei

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Religiile politice in secolul XX

Format
170x240
Număr pagini
290
Editura
Pro Universitaria
Autor
Nicolae Emilian Dranca
Anul publicării
2023
ISBN
9786062617400

Rezumat Religiile politice in secolul XX - Nicolae Emilian Dranca

Religiile politice in secolul XX. De ce au plecat etnicii germani din Bucovina? Drepturi, doctrine, deziluzii


Volumul Religiile politice in secolul XX sintetizeaza lucrarile lui Eric Voegelin, Raymond Aron, Hannah Arendt, Emilio Gentile, Hans Mommsen si multi altii. Elementul de noutate consta intr-o completare a tezelor acestora, redata intr-o cercetare detaliata a unui segment de populatie, confruntat cu amenintarea/tentatia ideologiilor totalitare: cei 90 000 de etnici germani din Bucovina. Aceste persoane au fost puse in fata oportunitatii de a pleca in Germania, in 1940, actiune cunoscuta in istoriografie sub numele de Heim ins Reich. Oportunitate sau nesansa, noroc sau ghinion, drepturi incalcate si noi drepturi promise, iluzii si deziluzii, toate regasite pe fundalul unor ideologii si doctrine politice care, la o prima analiza, au functionat asemenea unei noi religii. Practic am urmarit aplicabilitatea conceptului de religie politica la un segment de oameni simplii, fara prea multa scoala si fara multe alternative in viata. In carte este cercetat drumul acestor mii de oameni din 1940 si pana in 1944/1945. Au fost ei nationalisti, national-socialisti? s-au bucurat de existenta nazismului? cum s-au raportat la compatriotii romani, dar polonezi, dar evrei? Acestea sunt doar cateva intrebari la care am cautat raspuns.


Cercetarea a fost realizata pe parcursul a 7 ani (2014-2021) pe baza lucrarilor si documentelor din bibliotecile universitare si arhivele nationale din Viena, Berlin, Paris, Strasbourg, Freiburg am Breisgau, Lodz, Varsovia, Poznan, Cracovia, Cernauti si Bucuresti. Toate demersurile de cercetare, analiza si scriere au fost realizate in cadrul studiilor doctorale, coordonate de Michael Shafir (Romania) si Ulrich Herbert ( Germania), incheiate cu obtinerea titlului de doctor de catre autor in septembrie 2021. - Nicolae-Emilian Dranca

Detalii produs
Despre Nicolae Emilian Dranca
Nicolae Emilian Dranca
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Nicolae Emilian Dranca inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Nicolae Emilian Dranca se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Nicolae Emilian Dranca. Fiecare carte scrisa de Nicolae Emilian Dranca este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Nicolae Emilian Dranca in categoria Nicolae Emilian Dranca astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Religiile politice in secolul XX
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Nou
-20%

Alte carti din categoriile: Istorie, Istoria romanilor

PRP: 64 Lei

51.2 Lei