În vremuri disperate, sufletul uman devine terenul pe care se dă adevărata bătălie. Poveștile de față ne învață că nu suntem niciodată singuri și prin această legătură invizibilă, oamenii ajung să se susțină reciproc în drumul către regăsire. Războiul nu o să fie niciodată uitat, dar cu siguranță ne ajută să descoperim noi moduri de a iubi și de a construi un viitor în care nu predomină răutatea umană.
În vremuri disperate, sufletul uman devine terenul pe care se dă adevărata bătălie. Poveștile de față ne învață că nu suntem niciodată singuri și prin această legătură invizibilă, oamenii ajung să se susțină reciproc în drumul către regăsire. Războiul nu o să fie niciodată uitat, dar cu siguranță ne ajută să descoperim noi moduri de a iubi și de a construi un viitor în care nu predomină răutatea umană.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
5 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații - Povestitoarea din Casablanca
Rezumat Pachet Regasirea unei vieti pierdute - Dexter Ford, Hannah Pick-Goslar, Henry Oster, Fiona Valpy
Rezumat Prietena mea, Anne Frank
„Când eram o copilă, am privit cum lumea pe care o iubeam se prăbușea distrusă de o ură fără sens și, odată cu ea, dispărea și prietena mea Anne.”
Deopotrivă sfâșietoare și pline de speranță, memoriile supraviețuitoarei Holocaustului Hannah Pick-Goslar aruncă o privire încărcată de durere și nostalgie asupra prieteniei dintre micuța Hannah și Anne Frank.
În 1933, Hannah Pick-Goslar a fugit alături de familia ei din Germania nazistă pentru a locui la Amsterdam. Aici a cunoscut-o pe Anne Frank. Ani la rând, cele două prietene au fost inseparabile, însă, în 1942, viețile lor s-au schimbat brusc. Într-un oraș ocupat de naziști, Anne și familia ei au dispărut fără urmă.
În paginile acestei cărți, ecourile durerii te poartă prin momentele de bucurie ale copilăriei lui Hannah, dar și prin zilele întunecate petrecute în lagărul de concentrare de la Bergen-Belsen, unde ea a reușit să își regăsească, în sfârșit, prietena, riscându-și viața în încercarea de a o salva.
„Noaptea trecută, chiar în timp ce dormeam, Hanneli a apărut brusc în fața mea. Am văzut-o îmbrăcată în zdrențe, iar fața ei era subțire și obosită. M-a privit cu tristețe și reproș și am putut citi mesajul din ochii ei: «Oh, Anne, de ce m-ai părăsit: Ajută-mă, ajută-mă, salvează-mă din acest iad! »” ANNE FRANK ÎN JURNALUL EI, NOIEMBRIE 1943
Recenzii
„O carte sfâșietoare despre prietenie, pierdere și supraviețuire. Împărtășind povestea vieții sale, Hannah Goslar îi aduce un omagiu celei mai bune prietene, Anne Frank, și milioanelor de oameni care au pierit în urma Holocaustului. O carte care ne învață cum să ne păstrăm umanitatea în fața răului.” ― Ronald Leopold, Director Executiv al Casei Anne Frank
„Această carte, la fel ca și autorul ei, oferă contextul esențial pentru a înțelege o parte mai puțin cunoscută a vieții lui Anne Frank.” - Jack Fairweather, Câștigător Premiului Costa, al cărții „Voluntarul”
„Hannah are cu siguranță o poveste pe care o împărtășește cu sufletul deschis. În multe privințe, experiența ei este similară cu cea a lui Anne Frank.” – Francine Prose, The Washington Post
„Hannah Pick-Goslar povestește atât de uman despre bucuriile prieteniei cu Anne Frank , dar și despre detaliile îngrozitoare ale vieții sub regimul nazist al lui Hitler. O relatare devastatoare despre Holocaust.” – Olivia B. Waxman, TIME
„Citim despre o istorie dureroasă și relevantă pentru cititorii interesați de Anne Frank și de memoriile din perioada Holocaustului.” – Kirkus Reviews
Fragment
„Vocea Annei aparținea unei lumi foarte îndepărtate de locul acela, aparținea Pieței Merwedeplein în care ne petreceam după-amiezile complet acaparate de jocuri și de propria noastră imaginație. Acolo nu flămânzeam niciodată și dormeam în niște paturi calde, după ce părinți noștri cei iubitori ne pupau de noapte bună. Dar cu vocea aceea, pe care o cunoșteam prea bine, Anne îmi spunea că deținuții de la Auschwitz erau uciși cu gaze și că printre victime se număraseră și părinții ei. Cum era cu putință așa ceva?”.
Rezumat Micul ingrijitor de cai
„Murisem în multe feluri, dar mintea și corpul celui pe care odinioară îl chemase Heinz Oster încă funcționau, creierul încă îi gândea, inima încă îi bătea, încă respira. Mi-am dat seama, pe cât putea un adolescent de șaisprezece ani, că nu mă pierdusem niciodată pe mine cu totul.”
Mărturiile sfâșietoare ale lui Heinz Oster, micul îngrijitor de cai de la Auschwitz, dezvăluie realitățile terifiante din lagărele de concentrare și modul în care un băiat de doar șaisprezece ani a reușit să supraviețuiască unei întâlniri cu plutonul de execuție, riscului de a fi condamnat oricând să piară și foametei nemiloase.
Cum a putut el să-și păstreze speranța într-un loc în care viața sa valora mai puțin decât cea a calului pe care îl îngrijea?
Repartizat la munca istovitoare din grajdurile de cai de la Auschwitz, Heinz s-a agățat cu disperare de credința că, dacă își îndeplinea îndatoririle în fiecare zi, avea șansa să prindă un nou răsărit.
Din cei 2 011 de evrei care au fost arestați de Gestapo și deportați din Köln în 1941, doar 23 au supraviețuit. Heinz a fost unul dintre ei. Paginile acestei cărți îți dezvăluie povestea sa, o poveste care îți distruge încrederea în umanitate pentru ca apoi să o reclădească grație empatiei și credinței, adevărații salvatori ai omenirii.
Recenzii
„Henry Oster este mai mult decât un supraviețuitor. Relaterea lui despre cum și-a revenit din acea stare în care se simțea «ca și cum ar fi murit în multe feluri» este plină de speranță. Devotamentul său față de o familie extrem de iubitoare, respectul pentru ceilalți și parcursul său victorios în recăpătarea controlului vieții sunt o lecție pentru toți cei care se simt pierduți în lumea de azi.” ̶- Linda Rader Overman, autoarea cărții „Letters Between Us"
„O carte de memorii dureroasă, care merge dincolo de orice imaginație.” – Stuart Kuttner, Redactor-Șef la News International
„Nu poți să-ți imaginezi ororile unui lagăr de concentrare decât dacă ai fost acolo, vâzându-le, respirându-le, simțindu-le mirosul, tremurând în frig, făcându-te invizibil atunci când mâna morții se întinde spre tine. Dar Henry Oster, un evreu în vârstă de 16 ani, a fost acolo, condamnat la patru ani de iad. Alături de autorul Dexter Ford, oferă acum descrieri cutremurătoare despre uciderea deținuților atunci când nu mai puteau presta muncă utilă, dar și detalii despre alte evenimente îngrozitoare. Aceasta nu este doar o altă carte despre Holocaust. Aceasta este o experiență care îți poate schimba viața.” - Stan Mott, Autorul cărții „The Absolute Alliance"
Fragment
„Fiecare dintre noi a primit în îngrijire trei sau patru iepe. Nemții ne-au spus foarte clar că acești cai erau mult mai valoroși decât noi, deținuții: dacă se întâmpla ceva cu unul dintre caii aflați în grija noastră sau cu vreun mânz, puteam fi siguri că nu am fi apucat să ni se repartizeze altul; am fi devenit «divertismentul de duminică», la fel ca în ghetoul din Łódź – am fi fost spânzurați la poarta principală, la amiază, în timp ce fanfara militară a lagărului ar fi interpretat o melodie sumbră.”
REZUMAT Povestitoarea din Casablanca
Un oraș straniu și o prietenie adevărată îi oferă speranță unei copile. Însă poate acest loc să-i ofere , la zeci de ani distanță, o a doua șansă unui suflet rătăcit?
Maroc, 1941. După căderea Franței sub ocupația naziștilor, o fetiță în vârstă de 12 ani fuge alături de familia sa în Casablanca, unde așteaptă șansa de a pleca în America. Viața de aici este intensă precum lumina soarelui în deşert și fiecare peisaj, fiecare mireasmă, fiecare sunet îi par copleșitoare unei fete care nu crezuse niciodată că va descoperi un oraș atât de diferit.
70 de ani mai târziu, un alt suflet rătăcit ajunge în port, în căutarea unei noi vieți. Zoe și soțul ei sunt pe cale să înceapă o nouă viață în acest loc straniu. Însă totul se schimbă când descoperă o cutie din lemn de santal care ascunde jurnalul lui Josie, fetița care cândva admirase Oceanul Atlantic de la aceeași fereastră, dar care trăise într-un oraș foarte diferit de cel de astăzi.
În curând, Zoe începe să-și privească noua casă prin ochii lui Josie. Însă va reuși această nouă perspectivă să o ajute să transforme tragedia în speranță și să-și vindece inima rănită?
„ Casablanca este unul dintre filmele preferate, așa că nu puteam să ratez o carte care mă poartă înapoi în anii 1940, tocmai în acest oraș plin de mister, prins între oceanul neîndurător și cruzimea nemăsurată a războiului. Dar cartea Fionei Valpy mi-a întrecut așteptările, creând o lume în care aromele orașului vechi se contopesc cu forfota orașului nou, construind cadrul perfect pentru poveștile lui Josie și Zoe, cele două protagoniste legate dincolo de timp de dorința lor de a începe o nouă viață. Superb!” - Georgiana E.
REZUMAT Labirintul de chiparoși
Toscana, 1940. Izolată în Italia devastată de război, Beatrice trebuie să renunțe la visul său de a preda limba engleză în însorita peninsulă. În mijlocul dezastrului, ea găsește adăpost la Villa delle Colombe și se refugiază în grădina minunată a Francescăi și a lui Edoardo, care ascunde în inima sa un labirint de chiparoşi.
Dar Beatrice nu este singura care încearcă să fugă din fața războiului. Și alte suflete înspăimântate își doresc să se ascundă de istorie printre chiparoși. Însă, pe măsură ce războiul se apropie, rezidenții vilei sunt forțați să facă lucruri cândva de neimaginat...
2015. Tess ajunge la vilă cu inima încă îndurerată după moartea soțului ei. Beatrice, acum custodele clădirii, o îndrumă spre liniștea tămăduitoare a grădinii, însă orice speranță la pace și vindecare este spulberată de apariția lui Marco, proprietarul care își dorește să dea vila pe mâna dezvoltatorilor.
Astfel, Beatrice este nevoită să dezvăluie trecutul dureros al acestui loc, dacă își dorește să îl salveze. Pe măsură ce istoria prinde viață din cuvintele acesteia, Tess descoperă că Villa delle Colombe a fost dintotdeauna un adevărat bastion al speranței în vremuri întunecate. Va reuși ea să-l convingă pe Marco să-i ofere vilei o nouă șansă la viață și ei o nouă șansă la fericire?
„Cărțile Fionei Valpy se simt, nu se citesc! Nu mi-a plăcut niciodată istoria, însă privind anul 1940 prin ochii unor personaje feminine, vulnerabile, dar totuși atât de curajoase, am descoperit o altă istorie ascunsă de-a dreptul captivantă: cea a oamenilor obișnuiți. ” - Maria D.
- Povestitoarea din Casablanca
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 336
- Editura Bookzone
- Autor Fiona Valpy
- Anul publicării 2023
- ISBN 9786303051758
- Scor Bestseller #10 în categoria Fictiune istorica#18 în categoria Literatura universala#46 în categoria Carti de dragoste#52 în categoria Beletristica#58 în categoria Carti fictiune#215 în categoria Carti
- Labirintul de chiparoși
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 368
- Editura Bookzone
- Autor Fiona Valpy
- Anul publicării 2023
- ISBN 9786303051734
- Scor Bestseller #8 în categoria Fictiune istorica#12 în categoria Literatura universala#39 în categoria Carti de dragoste#44 în categoria Beletristica#51 în categoria Carti fictiune#185 în categoria Carti
- Micul ingrijitor de cai
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 288
- Autor Henry Oster,Dexter Ford
- Anul publicării 2024
- ISBN 9786303051994
- Scor Bestseller #1 în categoria Istorie#1 în categoria Istorie militara si razboaie#6 în categoria Memorii, biografii si jurnale#47 în categoria Non-fictiune#166 în categoria Carti
- Prietena mea, Anne Frank
- Dimensiune 135x200
- Număr pagini 384
- Editura Bookzone
- Autor Hannah Pick-Goslar
- Anul publicării 2024
- ISBN 9786303051987
- Scor Bestseller #4 în categoria Istorie militara si razboaie#5 în categoria Istorie#14 în categoria Memorii, biografii si jurnale#267 în categoria Carti
Florina Popa
Am citit cartea cu lacrimi în ochi, și mă simt recunoscătoare pentru că am avut ocazia să aflu mai multe despre aceste femei extraordinare și despre durerea prin care au trecut.
Recenzie pentru cartea Prietena mea, Anne Frank0
Răspunde
Comentarii(0)
Cristina Rus
Întâlnirea ei cu Anne în lagărul de concentrare mi-a frânt inima. Această carte ne învață despre umanitatea ce rămâne chiar și în cele mai groaznice momente. Recomand
Recenzie pentru cartea Prietena mea, Anne Frank0
Răspunde
Comentarii(0)
Ioana Popa
Ar fi fost interesant să aflu mai multe despre cum s-a schimbat el ca om după acele experiențe. Chiar și așa, este o lectură care te face să reflectezi asupra fragilității umanității și asupra puterii de a găsi lumina în cele mai întunecate momente.
Recenzie pentru cartea Micul ingrijitor de cai0
Răspunde
Comentarii(0)
Radu I.
Nu am cuvinte suficiente pentru a descrie impactul pe care această carte l-a avut asupra mea.!!
Recenzie pentru cartea Micul ingrijitor de cai0
Răspunde
Comentarii(0)
Ivan Bianca
Este o lectură minunată pentru cei care apreciază romanele istorice pline de sensibilitate.
Recenzie pentru cartea Labirintul de chiparoși0
Răspunde
Comentarii(0)
Sandra T
Cartea m-a emoționat și mi-a oferit multe momente de reflecție.
Recenzie pentru cartea Labirintul de chiparoși0
Răspunde
Comentarii(0)
Bianca Moise
O carte frumoasa, usor de citit, unde finalul iti rastalmaceste emotiile.
Recenzie pentru cartea Povestitoarea din Casablanca0
Răspunde
Comentarii(0)
Teona Cosovanu
O poveste ce o sa ramana intiparita in mintea si sufletul cititorului mult timp, o lectie de viata despre suferinta, iubire si vindecare. O recomand cu caldura
Recenzie pentru cartea Povestitoarea din Casablanca0
Răspunde
Comentarii(0)
119 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.76
42 recenzii
5 stele
32
4 stele
10
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0