Philip JenkinsSfantul Nectarie

Pachet Crestinismul de ieri si azi

PRP: 144.7 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
89.9 Lei

Descoperă trei cărți valoroase care îți consolidează credința și îți explică istoria tumultuoasă a luptele aprige duse în apărarea spiritului uman. Unul dintre cei mai apreciați cercetători din domeniul religiei (conform The Economist), Philip Jenkins, și Sfântul Nectarie, protector al insulei Eghina, îți oferă un fundament pentru apropierea de Dumnezeu, a cărei iubire nemărginită a fost politizată și restricționată de-a lungul secolelor pentru interesele egocentrice ale conducătorilor. Aceste cărți preiau iubirea pierdută a Mântuitorului și o redau oamenilor care au cea mai mare nevoie de ea!

Descoperă trei cărți valoroase care îți consolidează credința și îți explică istoria tumultuoasă a luptele aprige duse în apărarea spiritului uman. Unul dintre cei mai apreciați cercetători din domeniul religiei (conform The Economist), Philip Jenkins, și Sfântul Nectarie, protector al insulei Eghina, îți oferă un fundament pentru apropierea de Dumnezeu, a cărei iubire nemărginită a fost politizată și restricționată de-a lungul secolelor pentru interesele egocentrice ale conducătorilor. Aceste cărți preiau iubirea pierdută a Mântuitorului și o redau oamenilor care au cea mai mare nevoie de ea!

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Tainele vindecării sufletului

Format
130x200
Număr pagini
216
Editura
Bookzone
Autor
Sfantul Nectarie
Anul publicării
2023
ISBN
9786303050874
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat Pachet Crestinismul de ieri si azi - Sfântul Nectarie, Philip Jenkins

Iisus, Dumnezeu și Om - Philip Jenkins


Conflictele ideologice din Evul Mediu care au schimbat Biserica Ortodoxă pentru totdeauna


Secolul al V-lea a fost marcat de o serie de conflicte ideologice, comploturi sângeroase și manevre politice, susținute de nouă personaje-cheie, ale căror efecte se resimt până în ziua de azi în Biserica Ortodoxă. Philip Jenkins, specialist în științe socioumane și în studii religioase, argumentează că, în lipsa acestor intrigi, predicile bisericii de acum ar arăta diferit. Întrebarea este însă: cât de diferit?


În timp ce în creștinism natura umană a lui Iisus este văzută ca o completare a celei dumnezeiești, în Biblie, dualitatea identității Mântuitorului nu este la fel de certă. Această ambiguitate a stat la baza a numeroase conflicte. Timp de patru sute de ani, orașe întregi au fost arse din temelii și mii de credincioși au fost uciși în lupte sângeroase pentru eliminarea ereziei din discursul public. Aceste conflicte, fascinante prin cruzimea și semnificațiile lor complexe, sunt astăzi analizate de autor ca o mărturie a unei epoci tulburi, unde lupta pentru credința cea dreaptă devenise mai importantă decât credința însăși.

Prin această carte, Philip Jenkins ne permite să aruncăm o privire în spatele cortinei, să asistăm la unele dintre cele mai controversate și mai polarizante dispute religioase și să cunoaștem personajele care au modelat modul în care noi astăzi îl percepem pe Iisus.


„Îți dorești o poveste exuberantă cu intrigă teologică, conspirații, controverse bizantine, crimă și urgie? Sau vrei să citești o istorie vastă, informativă și minuțios studiată a dezvoltării ortodoxiei? Dacă ai răspuns Da la amândouă întrebările, atunci această carte este pentru tine! O vei parcurge cu mult interes!” – Christianity Today


„Am citit dintr-o suflare Iisus, Dumnezeu și Om, o carte despre conflictele teologice și politice din sânul bisericii ortodoxe, la vremea Sinodului de la Calcedon... Jenkins explică cu claritate de ce creștinii acelor timpuri erau atât de pasionați de probleme teologice și socioumane pe care azi le considerăm complexe.” – Bruce Clark, The Economist


 „Un studiu pătrunzător al religiei ortodoxe care dovedește că unele dintre cele mai importante doctrine ale umanității au fost dezvoltate în mijlocul haosului.” – America Magazine

 

Tainele vindecarii sufletului - Sfântul Nectarie


Să cuprinzi în tainița inimii tale iubirea aproapelui...E taina sfințeniei izvorâtă din trăirea Părintelui Nectarie. Vă îndemn așadar nu doar să citiți cărțile Sfântului Nectarie din Eghina ci și să trăiți învățătura lui cea plină de Bucuria Raiului. Un bunic iubitor, dar în credință pentru toți! - Părintele Necula

Cinstirea de care se bucură Sfântul Ierarh Nectarie în spațiul ortodox românesc este în strânsă legătură cu similitudinile dintre viața lui și viața duhovnicească a românilor. Vedem în aceasta frumusețea și universalitatea Ortodoxiei. Deși suntem din neamuri diferite și trăim în epoci diferite, ne asemănăm prin aceeași Lucrare : dorul după Dumnezeul Cel Viu! - Părintele Vasile Ioana


O învățătură plină de Bucuria Raiului!


Cele 11 cuvântări scrise de Sfântul Nectarie Taumaturgul ne vorbesc despre calea pocăinței și a smereniei, despre credință și iubire, despre binele desăvârșit după care tânjește inima noastră și pe care îl putem găsi doar în relația cu Dumnezeu.


Învățăturile Sfântului Nectarie nu sunt pentru cei nehotărâți, pentru cei ce șovăie atunci când aud chemarea blândă a Lui Dumnezeu, sunt pentru cei care își doresc să își întărească duhul și să trăiască într-adevăr Cuvântul Domnului.


Primele patru omilii ne invită să ne gândim la libertatea noastră de a alege calea dreptății și a adevărului. Iar, în cuvântările următoare, Sfântul Nectarie ne vorbește despre păcat și căință, despre pocăință și despre necesitatea spovedaniei și a împărtășaniei, oferind cititorilor învățături esențiale pentru îngrijirea și vindecarea sufletului.

 

Cartea apropierii de Dumnezeu - Sfântul Nectarie


Un îndreptar spiritual care te ajută să alegi mereu calea desăvârșirii

 

De ce este cunoașterea de sine atât de importantă pentru creștini? Sfântul Nectarie ne arată că, de fapt, cunoașterea de sine înseamnă cunoașterea Creatorului care a sădit în sufletul omului bunătatea și bucuria.


De aceea, cuvintele pline de har și înțelepciune ale Sfântului Nectarie ne așază în față o altfel de oglindă, una care ne îndeamnă să căutăm nu chipul nostru vremelnic, ci chipul lui Dumnezeu în asemănarea Căruia am fost creați.


O adevărată invitație la desăvârșire, această lucrare a Sfântului Nectarie ne prezintă amănunțit patimile și virtuțile care pot sălășlui în inima omului, învățându-ne să le recunoaștem și să ne lepădăm de necredință, viclenie și de toate cele rele, pentru a ne apropia de Dumnezeu.


Să cuprinzi în tainița inimii tale iubirea aproapelui...E taina sfințeniei izvorâtă din trăirea Părintelui Nectarie. Vă îndemn așadar nu doar să citiți cărțile Sfântului Nectarie din Eghina ci și să trăiți învățătura lui cea plină de Bucuria Raiului. Un bunic iubitor, dar în credință pentru toți!” - PĂRINTELE NECULA

Detalii produse
Despre Sfântul Nectarie
Sfântul Nectarie
Biografie
Sfântul Nectarie a pășit în lume în același timp cu bunicii și străbunicii noștri, nu este o figură îndepărtată a cărui imagine ne-o putem doar imagina, este un om al modernității care a trăit în vremuri complicate ca și noi, care însă a ales să-și închine viața Lui Dumnezeu, păstrându-și inima netulburată de frământările lumii. Supranumit Taumaturgul, Vindecătorul, Sfântul Nectarie este cunoscut pentru minunile înfăptuite prin puterea rugăciunilor sale. Chiar și după ce viața sa pământească s-a încheiat în 1920 la mănăstirea înființată de el pe frumoasa Insulă Eghina, minunile sale au continuat semn al iubirii sale nemărginite pentru oamenii aflați în suferință. Astăzi, oameni din toată lumea își îndreaptă rugăciunile către el, căutând sprijin, vindecare și alinare.
Autorul cărților:
Despre Philip Jenkins
Philip Jenkins
Biografie
John Philip Jenkins s-a născut în Țara Galilor în 1952. În 1978, el și-a obținut doctoratul în Istorie, de la Universitatea din Cambridge, și din 1980 este profesor la Penn State University și cercetător principal invitat la Baylor University’s Institute for Studies of Religion. Un expert consacrat în istoria religiilor, Jenkins a scris 24 de cărți, inclusiv Istoria pierdută a creștinismului și The Next Christendom, carte distinsă cu numeroase premii și numită de USA Today la finalul anului 2002 „una dintre cele mai bune cărți religioase”. The Economist l-a numit pe autor „unul dintre cei mai buni cercetători ai Americii în studiul religiei” și articolele sale au fost incluse în publicații precum Wall Street Journal, Washington Post, Los Angeles Times, Boston Globe, New Republic, Foreign Policy și Christian Century.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

5

10 recenzii

5 stele

10

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


L

Lenuța Aurelia

Recomand!!

O carte pentru toți cei ce au o inimă deschisă spre cunoaștere

Recenzie pentru cartea Tainele vindecării sufletului

1

Răspunde

Comentarii(0)

M

Maria Ionescu

O carte pentru toată lumea

Trebuie citită cu atenție și cu răbdare. M-am simțit tare bine după ce am terminat-o

Recenzie pentru cartea Tainele vindecării sufletului

0

Răspunde

Comentarii(0)

M

Marina Enescu

O lectură ușoară

Cred că așa trebuie să fie o carte bisericească. Am citit-o ușor și mi-a plăcut mult

Recenzie pentru cartea Tainele vindecării sufletului

0

Răspunde

Comentarii(0)

De la același autor

-8.3%

Alte carti din categoriile: Religie, Carti ortodoxe, Crestinism, Literatura religioasa

BestSeller
-13.1%
BestSeller
-10%
Cartea apropierii de Dumnezeu

Cartea apropierii de Dumnezeu

PRP: 49.9 Lei 44.9 Lei
Nou
BestSeller
-9.3%
Nou
-20%
Iisus, Dumnezeu și Om

Iisus, Dumnezeu și Om

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
BestSeller
-9.1%
Scrisoare
BestSeller
-28.6%
Despre sensul vietii

Despre sensul vietii

PRP: 49 Lei 35 Lei
-15%
O musca in sfantul Munte

O musca in sfantul Munte

PRP: 25 Lei 21.25 Lei
BestSeller
-11.1%
BestSeller
-20%
Dumnezeu îți vorbește

Dumnezeu îți vorbește

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei

Cumparate impreuna cu Pachet Crestinismul de ieri si azi

Nou
-20%
Iisus, Dumnezeu și Om

Iisus, Dumnezeu și Om

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
Nou
BestSeller
-9.3%
BestSeller
-25.6%
BestSeller
-21.8%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 39 Lei
PRP: 144.7 Lei

89.9 Lei