Antonio Padilla

Numere fantastice si unde se gasesc

PRP: 65 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
55.25 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Numere fantastice si unde se gasesc

Format
130x200
Număr pagini
472
Editura
Trei
Autor
Antonio Padilla
Anul publicării
2024
ISBN
9786064020888

Rezumat Numere fantastice si unde se gasesc - Antonio Padilla

O explorare amuzantă a acelor numere stranii care clarifică natura ultimă a realității Pe James Clerk Maxwell, Paul Dirac sau Albert Einstein, fizicieni și teoreticieni sclipitori, căutarea adevărurilor matematice i-a dus la descoperirea unor perspective noi și neașteptate asupra naturii ultime a realității. Dar care sunt aceste adevăruri? Care sunt misterioasele numere care explică universul? În Numere fantastice și unde se găsesc, Antonio Padilla, specialist în fizică teoretică și vedetă YouTube, ne duce într-o călătorie cosmică și ireverențioasă printre nouă dintre cele mai extraordinare numere din fizică, oferindu-ne o imagine surprinzătoare și totodată înfricoșătoare a modului în care funcționează universul. Aceste numere stranii includ, printre altele: numărul lui Graham, care este atât de mare încât cu greu poate fi perceput în întregime; TREE(3), a cărui natură finită nu va putea fi niciodată demonstrată, pentru că acest lucru ar necesita atât de mult timp încât universul ar experimenta o resetare de la starea actuală până la rearanjarea fiecărui atom în parte; și 10–120, care măsoară echilibrul înnebunitor de improbabil al acelei energii necesare pentru ca universul să existe mai mult de o singură clipă și să se extindă dincolo de dimensiunea unui singur atom. Purtându-ne prin vizuina iepurelui pentru a avea o percepție mai bună asupra realității, Padilla ne explică modul în care aceste numere neobișnuite sunt esențiale pentru înțelegerea unor fenomene copleșitoare cum sunt găurile negre, relativitatea și problema constantei cosmologice –, dar și felul în care cele două modalități de a înțelege universul, cele mai bune și mai riguros testate, se contrazic reciproc. Numere fantastice și unde se găsesc este o combinație între știința populară și știința avangardistă, pe de o parte, și explorarea dinamică, distractivă și chiar amuzantă a adevărurilor fundamentale ale universului, pe de altă parte. „O relatare intensă și dramatică a istoriei matematicii, preocupată în esență să ne convingă de ce ar trebui să ne pese de asta… Conceptualizarea aplicațiilor matematicii abstracte în lumea reală este visul oricărui professor pentru elevii săi, iar Padilla îl transformă în realitate." – Scientific American „Un debut electrizant… [Padilla este] un ghid excepțional, care trece cu ușurință de la glumă la lucruri serioase; pasiunea sa pentru acest subiect este molipsitoare, iar cunoștințele sale sunt aste, pe măsura materialului. Această carte merită cât mai mulți cititori." – Publishers Weekly „O carte fascinantă care ne ghidează prin labirintul numerelor și al semnificației lor… O istorie dinamică… Padilla are un adevărat talent de a deconstrui efficient conceptele dificile… Precum Haosul lui James Gleick ori Scurta istorie a timpului a lui Stephen Hawking, Numere fantastice și unde se găsesc este o realizare remarcabilă… Uimitoare prin întinderea și profunzimea ei, această carte oferă o cale unică de a privi universul." – Kirkus Reviews
Detalii produs
Despre Antonio Padilla
Antonio Padilla
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Antonio Padilla inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Antonio Padilla se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Antonio Padilla. Fiecare carte scrisa de Antonio Padilla este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Antonio Padilla in categoria Antonio Padilla astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Numere fantastice și unde se găsesc
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-15%

Alte carti din categoriile: Matematica, fizica si chimie

-10%
O sa razi, totul e chimie!

O sa razi, totul e chimie!

PRP: 49 Lei 44.1 Lei
-4.5%
Fizica povestita

Fizica povestita

PRP: 119 Lei 113.59 Lei
-10%
-15%
Fizica imposibilului

Fizica imposibilului

PRP: 55 Lei 46.75 Lei
-7.1%
-7.1%
De ce E = mc2?

De ce E = mc2?

PRP: 39 Lei 36.25 Lei
-5%
Masa

Masa

PRP: 42 Lei 39.9 Lei
-10%
Inainte de Big Bang

Inainte de Big Bang

PRP: 49 Lei 44.1 Lei
-5%
Helgoland

Helgoland

PRP: 29 Lei 27.55 Lei
-5%
Ordinea timpului

Ordinea timpului

PRP: 29 Lei 27.55 Lei
-10%
Un stol de grauri

Un stol de grauri

PRP: 45 Lei 40.5 Lei
-5%
Stiinta din filmul Interstellar

Stiinta din filmul Interstellar

PRP: 55 Lei 52.25 Lei
-35.1%
-5%
Războiul cipurilor

Războiul cipurilor

PRP: 75 Lei 71.25 Lei
-15%
Timp si frumusete

Timp si frumusete

PRP: 69 Lei 58.65 Lei
-5%
Enciclopedia pietrelor pretioase

Enciclopedia pietrelor pretioase

PRP: 199.9 Lei 189.9 Lei

Cumparate impreuna cu Numere fantastice si unde se gasesc

-28%
Revolutia glucozei

Revolutia glucozei

PRP: 65 Lei 46.8 Lei
-48.4%
BestSeller
-47.2%
PRP: 65 Lei

55.25 Lei