Dorel Eugen Arsene

Neuropatologie practica

PRP: 119.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
101.9 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Neuropatologie practica

Format
165x235
Număr pagini
544
Editura
Grupul All
Autor
Dorel Eugen Arsene
Anul publicării
2023
ISBN
9786065876095

Rezumat Neuropatologie practica - Dorel Eugen Arsene

Un compendiu al noțiunilor de patologie a sistemului nervos

Lucrarea de față tratează bazele structurale și funcționale ale bolilor sistemului nervos și ale structurilor aflate în legătură cu acesta. Se adresează neuropatologilor, neurologilor, neurochirurgilor, cercetătorilor în neurobiologie, cardiologilor, medicilor specializați în boli infecțioase, pediatrilor, endocrinologilor, dar și studenților interesați de domeniul patologiei creierului.

Această prezentare a substratuluiui lezional al afecțiunilor sistemului nervos are rol practic. Tehnicile de examinare macro și microscopică a țesutului nervos sunt descrise în detaliu. Accentul cade pe aspectele actuale din domenul neuropatologiei, dar nu lipsesc mențiuni prețioase ale contribuțiilor clasice. Ilustrațiile originale, care îi aparțin autorului, contribuie la detalierea tehnicilor prezentate în carte și la creșterea gradului de înțelegere a acestora. Specialiștii regăsesc în paginile cărții informații esențiale despre efectuarea corectă a necropsiei și despre examinarea microscopică a țesutului nervos, cu accent pe patologia vaselor. De asemenea, lucrarea cuprinde un capitol extins despre imunohistochimia sistemului nervos, respectiv a anticorpilor folosiți în patologia acestuia.

Bolile vasculare sunt tratate pe larg, în contextul prevalenței ridicate în rândul populației a afecțiunilor cerebrale cu acest substrat patogenic. O atenție sporită primesc și maladiile infecțioase sau tulburările neurodegenerative, leziuni cu impact puternic în epoca noastră. Nu lipsesc, însă, nici descrieri ale bolilor rare sau ale patologiilor emergente, arareori cuprinse în literatura de specialitate disponibilă la ora actuală.

Unic în această carte:

Cartea semnată de Dr. Dorel Eugen Arsene se numără printre puținele volume care abordează bolile psihice majore și dezechilibrele glicemice în corelație cu modificările de structură cerebrală. Noțiunile aduse în discuție sunt prezentate dintr-o perspectivă critică – autorul face permanent diferența dintre datele verificate și cele propuse de diverși specialiști, dar încă nevalidate în practică.

Anumite capitole pot fi parcurse și de publicul larg, de cititorii neavizați care vor să descopere informații despre substratul bolilor sistemului nervos. În fond, aceste afecțiuni pot avea repercusiuni majore în viața de zi cu zi. 

Pentru specialiști, lucrarea poate fi de real ajutor în paralel cu Neuropatologie chirurgicală, un ghid de consultat zilnic în practica medicală curentă, semnat de Dr. Dorel Eugen Arsene.

Detalii produs
Despre Dorel Eugen Arsene
Dorel Eugen Arsene
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Dorel Eugen Arsene inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Dorel Eugen Arsene se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Dorel Eugen Arsene. Fiecare carte scrisa de Dorel Eugen Arsene este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Dorel Eugen Arsene in categoria Dorel Eugen Arsene astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Neuropatologie practica
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Medicina, Non-fictiune, Carti de specialitate

BestSeller
-23.9%
Nou
-33.9%
Revoluția emoțiilor

Revoluția emoțiilor

PRP: 59 Lei 39 Lei
BestSeller
-29%
-33.5%
Creierul din burta

Creierul din burta

PRP: 42 Lei 27.94 Lei
-1.1%
Cartea sanatatii femeii

Cartea sanatatii femeii

PRP: 89.9 Lei 88.9 Lei
-40.2%
-32.5%
Esențialul in reumatologie

Esențialul in reumatologie

PRP: 295 Lei 199 Lei
-10%
Vindecare prin detoxificare

Vindecare prin detoxificare

PRP: 158 Lei 142.2 Lei
PRP: 119.9 Lei

101.9 Lei