Annette Giesecke

Mitologia clasica de la A la Z

PRP: 189.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
161.415 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Mitologia clasica de la A la Z

Format
165x215
Număr pagini
384
Editura
Grupul All
Autor
Annette Giesecke
Anul publicării
2022
ISBN
9786065876064

Rezumat Mitologia clasica de la A la Z - Annette Giesecke

O splendidă enciclopedie a zeilor și zeițelor, eroilor și eroinelor, nimfelor, spiritelor, monștrilor și locurilor din mitologia clasică Aceasta este una dintre cele mai valoroase lucrări de popularizare a culturii clasice apărute în ultimele decenii. În paginile sale, sunt prezentate într-un stil fermecător peste 700 de personaje, creaturi și locuri fabuloase. Abordarea grafică și ilustrațiile spectaculoase o transformă într-un adevărat album de colecție. În scrierile autorilor antici apare un număr enorm de zei, eroi și monștri, dar și de locuri în care se petrec poveștile lor. O parte considerabilă a acestor repere ale mitologiei greco-romane se regăsește în catalogul întocmit de Annette Giesecke. Destinul lucrării de față se împletește cu cel al volumului Mitologie: Povești nemuritoare despre zei și eroi, semnat de Edith Hamilton și publicat, de asemenea, în limba română de Editura ALL. Practic, Mitologia clasică de la A la Z prezintă în detaliu personajele și locurile care apar în cartea lui Edith Hamilton. Cele două volume pot fi citite împreună, pornind de la miturile repovestite de Hamilton și aprofundând apoi genealogiile personajelor, faptele lor și locurile în care au trăit, așa cum sunt redate de Giesecke. Dar această enciclopedie își depășește statutul de companion și poate funcționa perfect și individual, ca un ghid de sine stătător. Cititorii vor descoperi caracteristicile și istoricul reperelor mitologice, plus modul în care se reflectă acestea în literatură, muzică, artă și chiar în cultura pop. Punctele de interes sunt grupate în patru categorii principale: zei, oameni, monștri și locuri. Zeii și zeițele din Olimp, amazoanele, taberele din războiul troian, spiritele care trăiau în copaci și în ape, monștrii terifianți, creaturile jumătate om - jumătate animal, eroii neînfricați ca Hercule, Perseu sau Tezeu – cu toții se regăsesc în antologia lui Giesecke. Autoarea surprinde fidel contextul epocilor în care au apărut aceste personaje și locuri, dar le interpretează și în cheie modernă. Datorită sistemului de trimiteri încrucișate pe care l-a creat, cititorul are acces la toate informațiile complete privind punctele de interes care se încadrează în mai multe categorii. În același timp, se stabilesc și echivalențele între mitologia greacă și versiunea romană. Lucrarea este întregită de un glosar de surse antice și sublimată de cele 10 planșe impresionante. Cele patru părți principale sunt: Zei, zeițe, spirite și nimfe Eroi, eroine și oameni Monștri, minuni și creaturi jumătate om, jumătate animal Locuri și obiective importante
Detalii produs
Despre Annette Giesecke
Annette Giesecke
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Annette Giesecke inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Annette Giesecke se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Annette Giesecke. Fiecare carte scrisa de Annette Giesecke este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Annette Giesecke in categoria Annette Giesecke astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Istorie, Istorie universala

PRP: 189.9 Lei

161.415 Lei