Nicolae Avram

Marea din spatele caselor de piatra cu acoperisul rosu

PRP: 35 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
33.2 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

3 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Marea din spatele caselor de piatra cu acoperisul rosu

Format
150x190
Număr pagini
84
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Nicolae Avram
Anul publicării
2022
ISBN
9786067978926

Rezumat Marea din spatele caselor de piatra cu acoperisul rosu - Nicolae Avram

Crevasa adâncă dintre extreme revelează o umanitate abisală, de o autenticitate și o tensiune care ne amintesc sunetul aproape uitat al marii poezii. Cu Federeii și All Death Jazz, Nicolae Avram și-a definit un spațiu inconfundabil pe harta poeziei contemporane, exprimând, prin galeria de portrete din lumea orfelinatelor, dramatismul condiției noastre de „ființe aruncate în lume”. Acel lirism al precarității ontologice, al handicapului și transgresării umanului era filtrat, acolo, printr-o multitudine de voci și biografii. Marea din spatele caselor de piatră cu acoperișul roșu coboară în nucleul elegiac al „federeilor”, constituind un concentrat de subiectivitate ce intensifică și purifică monstruosul conglomerat de pulsiuni abisale, nostalgii, culpe, eșecuri existențiale, aspirații. Poezia trăiește aici între irupția viziunii și haloul ei mistic, împăcând dicteul cu simbolul. Poetul („blestemat”) se mișcă în aceeași lume a vinovaților fără vină, a dezmoșteniților prin simplul fapt că s-au născut, într-un straniu peisaj de spectre – paradis bântuit sau infern hieratic, unde fuzionează demonicul și angelicul, iar cruzimea, atrocitatea, incestul, crima se autoflagelează dostoievskian prin rugăciune. Bolgiile prelungesc orizonturi marine și priveliști exotice, cu delfini, iguane, păsări, femei, fantasmând o puritate imposibilă, mesa neagră a stigmatizatului capătă accente de invocație psaltică. (O. NIMIGEAN) Poetul care se jupoaie de viu & își face din propria piele o tobă, la care își declamă apoi psalmii: e una dintre imaginile obsedante din cartea lui Nicolae Avram, atât de întunecată & de puternică. Nu știu dacă poetul ăsta care cântă jupuit de viu ilustrează forța poeziei, care rezistă și după ce umanul a fost distrus – sau, dimpotrivă, documentează vulnerabilitatea ei infinită. (Cel mai probabil, amândouă.) Dar știu că poemele lui Avram, de o atrocitate barocă & policoloră, care îi geminează pe Bret Easton Ellis & pe suprarealiști, pe Jean Genet & pe beatnici, pe Sfântul Ioan al Crucii & pe douămiiști, sunt cu adevărat pe măsura acelui jupuit de viu care mai găsește voința & forța să cânte. Adică pe măsura poeziei celei mai adevărate. (RADU VANCU) Mi-ar plăcea să-mi petrec iarna într-un cătun islandez citind poemele – despre o zonă meridională & demonizată – cuiva care, neiertător, se vede în oglindă fie Iuda, fie Hannibal Lecter. Fie adultul terfelind inocența & excomunicând-o din lumea asta a Maleficului triumfal. Bun venit în – orchestrat hipnotic & psalmic – noul coșmar al lui Nicolae Avram! (ȘTEFAN MANASIA)

Detalii produs
Despre Nicolae Avram
Nicolae Avram
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Nicolae Avram inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Nicolae Avram se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Nicolae Avram. Fiecare carte scrisa de Nicolae Avram este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Nicolae Avram in categoria Nicolae Avram astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Beletristica, Carti de poezii

Oaia neagra din multime

Oaia neagra din multime

PRP: 49 Lei

39 Lei

Poezii si vorbe-n vant

Poezii si vorbe-n vant

PRP: 39 Lei

24.9 Lei

Iubiri si pacate - Poezii

Iubiri si pacate - Poezii

PRP: 39 Lei

19.9 Lei

Toate la timpul meu

Toate la timpul meu

PRP: 43 Lei

34.9 Lei

Poezii alese

Poezii alese

PRP: 9.5 Lei

7.1 Lei

Balade vesele si triste

Balade vesele si triste

PRP: 19.9 Lei

15.9 Lei

A râs și tata

A râs și tata

PRP: 39 Lei

33.1 Lei

Cum iubim

Cum iubim

PRP: 39 Lei

34.9 Lei

Poezii

Poezii

PRP: 29 Lei

25.5 Lei

Pe tine te

Pe tine te

PRP: 34 Lei

29.9 Lei

Versez

Versez

PRP: 47.2 Lei

41.5 Lei

Soare

Soare

PRP: 34.9 Lei

27.9 Lei

PRP: 35 Lei

33.2 Lei