Sf. Nicodim Aghioritul

Maica Domnului si intrarile ei in Templu in talcuiri mistagogice

PRP: 40 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
35 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Maica Domnului si intrarile ei in Templu in talcuiri mistagogice

Format
130x200
Număr pagini
400
Editura
Deisis
Autor
Sf. Nicodim Aghioritul
Anul publicării
2023
ISBN
9786067400311

Rezumat Maica Domnului si intrarile ei in Templu in talcuiri mistagogice - Sf. Nicodim Aghioritul

Maica Domnului si Intrarile ei in Templu in talcuiri mistagogice - cuvinte si poeme

 

Intrarea Fecioarei Maria in Templu, cea mai mistica din ciclul sarbatorilor Bisericii, a facut in mai multe randuri tema unora din cele mai profunde meditatii teologice si duhovnicesti din traditia ortodoxa. Scrise in cheie poetica si omiletica, aceste superbe texte, restituite in traducere romaneasca in paginile acestui volum, sunt totodata dovada palpabila a vitalitatii traditiei mistagogice in Ortodoxie.

 

Un prim grupaj il constituie mistagogia doxologica cuprinsa in remarcabila imnografie bizantina din Minei, dar si cea inedita, publicata recent, un veritabil corpus imnografic creat in Constantinopolul secolului IX pentru celebrarea eclezial-liturgica a praznicului din 21 noiembrie.

 

Patru secole mai tarziu, in Imperiul Bizantin prins intre umanism si islam, monahul athonit Grigorie Palama facea radiografia ei mistica citind in profunzimi o mariologie isihasta si un isihasm mariologic sintetizate intr-un admirabil discurs-tratat mistagogic ramas insa necunoscut.

 

Dupa alte patru veacuri, intr-un Imperiu Otoman in defensiva si o Europa iluminista in valtorile Revolutiei Franceze, un monah athonit de geniu, Nicodim Aghioritul, revenea la praznicul Intrarii Fecioarei Maria in Templu compunand un diptic mistagogic propriu, alcatuit dintr-un discurs si opt canoane imnografice. In plina epoca moderna, cuviosul Nicodim era perfect capabil sa realizeze o sinteza personala a celor doua mistagogii bizantine anterioare.

 

Performanta reeditata in Romania in plina sovietizare a anilor '50 ai secolului XX in mistagogia neoisihasta din "Imnul Acatist la Rugul Aprins al Nascatoarei de Dumnezeu" (1948, 1958) compus de ieroschimonahul isihast si marturisitor Daniil Sandu Tudor. Includerea sa ca piesa finala a unui triptic mistagogic ideal de mariologie isihasta o impunea firesc descendenta pe linie paisiana din mistagogia mariologica palamita, dar si implinirea a 60 de ani de la coborarea sa in 17 noiembrie 1962 la Aiud in pamantul tarii si urcarea sa in cerul slavei mucenicilor. 

Detalii produs
 • Maica Domnului si intrarile ei in Templu in talcuiri mistagogice Maica Domnului si intrarile ei in Templu in talcuiri mistagogice
 • Format 130x200
 • Număr pagini 400
 • Editura Deisis
 • Autor Sf. Nicodim Aghioritul
 • Anul publicării 2023
 • ISBN 9786067400311
 • Scor Bestseller
  #5 în categoria Carti ortodoxe
  #34 în categoria Religie
  #584 în categoria Carti
Despre Sf. Nicodim Aghioritul
Sf. Nicodim Aghioritul
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Sf. Nicodim Aghioritul inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Sf. Nicodim Aghioritul se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Sf. Nicodim Aghioritul. Fiecare carte scrisa de Sf. Nicodim Aghioritul este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Sf. Nicodim Aghioritul in categoria Sf. Nicodim Aghioritul astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Maica Domnului si intrarile ei in Templu in talcuiri mistagogice, Aur și tămâie și smirnă. Tâlcuire la Canoanele Nașterii Domnului
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Religie, Carti ortodoxe

Cumparate impreuna cu Maica Domnului si intrarile ei in Templu in talcuiri mistagogice

PRP: 40 Lei

35 Lei