David KaspersonStephen M.R. Covey

Incredere & Inspiratie

um reușesc liderii cu adevărat mari să descopere măreția în semenii lor
PRP: 57 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
49.9 Lei

Livrare în România

3-5 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

3-5 zile lucrătoare

3 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Incredere & Inspiratie

Editura
Act si Politon
Autor
Stephen M.R. Covey,
David Kasperson
Anul publicării
2024
ISBN
9786303032870

Rezumat Incredere & Inspiratie - David Kasperson, Stephen M.R. Covey

Încredere și Inspirație: Cum reușesc liderii cu adevărat mari să descopere măreția în semenii lor/ Trust and Inspire: How Truly Great Leaders Unleash Greatness in Others de Stephen M. R. Covey este o lectură utilă nu doar pentru lideri, ci și pentru părinții și profesorii care doresc să sădească și să consolideze încrederea copiilor lor și să-i ajute să-și descopere măreția. Pentru că, potrivit lui Stephen M. R. Covey, măreția există în fiecare dintre noi, doar că are nevoie de condițiile propice pentru a ieși la suprafață. Iar liderii excepționali au capacitatea de a-i ajuta pe oameni să-și descopere adevăratul potențial, arătându-le încredere, conștienți fiind că să fii considerat de încredere este cea mai bună formă de motivație umană. 

 

Stephen M. R. Covey (n. 1962) este autorul bestsellerului New York Times și Wall Street Journal „Viteza încrederii” („The Speed of Trust”), care a fost tradus în 22 de limbi și s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare la nivel mondial. Cartea de față, „Încredere și Inspirație”/ („Trust & Inspire”) a fost la rândul ei bestseller Wall Street Journal, fiind desemnată cea mai bună carte de leadership a anului 2022. Stephen M. R. Covey aduce în scrierile sale perspectiva unui practician, fiind fostul Președinte și CEO al Covey Leadership Center, pe care a transformat-o în cea mai mare firmă de dezvoltare a leadership-ului din lume, crescându-i valoarea acțiunilor de 67 de ori. Cu un MBA la Harvard, Stephen a co-fondat, și în prezent conduce, FranklinCovey Global Trust Practice care se concentrează pe creșterea măsurabilă a rezultatelor și a influenței oamenilor și organizațiilor din întreaga lume, permițându-le să conducă într-un mod care să inspire încredere.

 

Stephen M. R. Covey  a fost desemnat „unul dintre cei mai importanți lideri de opinie în domeniul încrederii” de către grupul de advocacy Trust Across America/ Trust Around the World, fiind în același timp un speaker foarte solicitat la nivel internațional, care a predat despre încredere și leadership în 57 de țări pentru entități de afaceri, guvernamentale, militare, 

educaționale, de sănătate și ONG-uri. Convingându-ne de faptul că să-i inspirăm pe ceilalți se numără printre cele mai importante lucruri pe care le putem înfăptui în viață, „Încredere & Inspirație” este un nou model de  leadership, opus celui bazat pe Comandă & Control. Scopul lui este să descătușeze talentul și potențialul oamenilor, să le dea putere și să-i inspire, spre deosebire de cel de tipul 

Comandă & Control care nu făcea altceva decât să le inspire teamă și dorința de a evada.

 

„Un lider bun îi inspiră pe oameni să aibă încredere în el; un lider excelent îi inspiră pe oameni să aibă încredere în ei înșiși.” – Eleanor Roosevelt

 

Iar dacă te gândești că această carte nu este pentru tine întrucât nu ocupi o poziție oficială de lider, ei bine, autorul este de o cu totul altă părere, spunând că:

 

„Poate că unii dintre voi citiți această carte și vă gândiți: Ei bine, începutul e interesant, dar eu nu am un rol sau o funcție de lider, așa că nu cred că mi se adresează mie. Mă bucur să-ți spun că te înșeli, prietene! Această carte ți se adresează ție, pentru că ești lider. Leadershipul este o alegere, nu o funcție. Deseori, cei mai influenți lideri sunt cei care nu au un titlu sau o funcție oficială.”

 

Cartea este împărțită în patru părți, după cum urmează:

 

PARTEA ÎNTÂI. VIITORUL LEADERSHIPULUI: DE LA COMANDĂ & CONTROL LA ÎNCREDERE & INSPIRAȚIE

 

Potrivit autorului, lumea în care trăim are nevoie de un nou tip de leadership bazat pe Încredere & Inspirație. Acest model se potrivește perfect societății actuale pentru că, de fapt, acest tip de leadership funcționează indiferent de sarcina de îndeplinit, indiferent de schimbările care apar, pentru că el se dovedește la fel de eficient oricând, oriunde și în orice relație. Din păcate însă, remarcă autorul în această secțiune, aducând și argumente solide în sprijinul acestei idei, în ciuda faptului că lumea s-a schimbat, stilul nostru de leadership a rămas același.

 

Iată așadar care sunt temele principale la care face referire autorul în această secțiune:

 

1.   Lumea s-a schimbat, dar nu și stilul nostru de leadership

 

Peter Drucker, supranumit omul care a inventat managementul, scria la un moment dat că unul dintre cele mai importante lucruri care definesc societatea contemporană nu are legătură nici cu tehnologia, nici cu Internetul, nici cu comerțul electronic, ci cu libertatea oamenilor de a alege. Pentru prima dată, oamenii sunt în situația de a se manageria singuri, și, potrivit lui Drucker, societatea nu este pregătită pentru asta.

 

De aceea, în condițiile în care alegerile și opțiunile au crescut exponențial, ajungând să fie aproape infinite, avem nevoie de un nou mod de conducere, potrivit vremurilor noastre și care să nu fie influențat în niciun fel de ceea ce autorul numește Cele Cinci Forțe Emergente – niște forțe ale schimbării care se propagă în întreaga lume și ne influențează munca și viața în moduri fără precedent. Acestea sunt:

 

•    Natura lumii s-a schimbat: trăim într-o lume în care schimbările se petrec cu viteza luminii, iar noi trebuie să ne adaptăm continuu;

•   Natura muncii s-a schimbat: modul de lucru se bazează din ce în ce mai mult pe cooperare, fiind nevoie ca oamenii să lucreze în echipe flexibile și interdependente, pentru a crea și a inova împreună.

•   Natura spațiului de lucru s-a schimbat: oamenii își desfășoară activitatea oriunde pe glob, fără constrângerile unui birou convențional. Aceste noi metode și spații de lucru au produs și vor continua să producă schimbări în structurile și sistemele organizaționale și vor avea un impact semnificativ asupra culturii spațiului de lucru.

•   Natura forței de muncă s-a schimbat. S-a schimbat contractul social. S-a schimbat ceea ce își doresc oamenii. Un simplu salariu nu mai este suficient. Pentru oameni contează modul în care sunt conduși și vor să știe că contribuția lor chiar are valoare. Acest lucru a schimbat implicit și modul în care funcționează societatea și familiile noastre.

•   Natura alegerilor s-a schimbat: Progresele tehnologiei ne-au făcut să trecem de la opțiuni multiple la opțiuni infinite, atât în calitate de consumatori, cât și în calitate de membri ai unei echipe și de lideri.

 

Gary Hamel, expert în management, a subliniat faptul că majoritatea instrumentelor și tehnicilor esențiale ale managementului modern au fost inventate de oameni născuți în secolul al XIX- lea, la scurt timp după încheierea Războiului Civil american. Prin urmare, e destul de evident faptul că trebuie să schimbăm modul în care conducem dacă vrem să rămânem relevanți. Iar schimbarea trebuie să se numească Încredere & Inspirație, întrucât acesta este un sistem de leadership centrat pe oameni. Iar când ni se acordă încredere și suntem inspirați, scoatem la iveală tot ce este mai bun din noi: măreția.

 

2.   Irelevanța tot mai mare a stilului Comandă & Control

 

Efectele celor Cinci Forțe Emergente în viața și în lumea zilelor noastre aduc cu sine două imperative majore: să câștigăm la locul de muncă și să câștigăm pe piață.  Iar pentru a reuși aceste lucruri e necesar să le acordăm încredere oamenilor, întrucât oamenii din toate generațiile răspund la încredere.

 

•   Câștigă la locul de muncă inspirând o cultură bazată pe un nivel ridicat de încredere

 

Atunci când oamenii se bucură de încredere și sunt inspirați, tind să rămână; atunci când nu se bucură de încredere și nu sunt inspirați, tind să plece și să caute un loc în care să se 

simtă astfel.

 

•   Câștigă pe piață prin colaborare și inovare

 

Oamenii aflați sub Comandă & Control nu prea colaborează, deoarece colaborarea presupune risc, încredere și transparență. În loc de asta, se coordonează; în cel mai bun caz, ar putea coopera. Pe de altă parte, Încredere & Inspirație creează condițiile care le permit oamenilor să treacă la un nivel mult mai ridicat de colaborare veritabilă și creativă, în care aceștia oferă și își aduc aportul de bună voie.


3.   Stilul stă în calea intenției

 

De multe ori, stilul pe care îl abordăm nu lasă să iasă la suprafață bunele intenții pe care le avem. De aceea trebuie să ne întrebăm: „Oare transpare intenția mea?”. Când stilul corespunde intențiilor noastre, se întâmplă lucruri uimitoare.

 

PARTEA A DOUA: CUM SĂ DEVII UN LIDER DE TIP ÎNCREDERE & INSPIRAȚIE: CONVINGERILE FUNDAMENTALE ȘI CELE TREI STEWARDSHIP-URI

 

„Atunci când credem în potențialul nevăzut al fiecărui om, suntem inspirați să tratăm oamenii în funcție de potențial, și nu de comportamentul lor.”

 

În această secțiune autorul detaliază strategiile care pot transforma orice lider, orice manager, orice părinte și orice cadru didactic într-unul de tipul Încredere și Inspirație.

 

CELE 3 STEWARDSHIP-URI ALE UNUI LIDER DE TIP ÎNCREDERE & INSPIRAȚIE:

 

1.Modelul de conduită sau Cine ești? se referă la credibilitatea și autoritatea morală a liderilor și la virtuțile comportamentale necesare în zilele noastre.

 

În centrul oferirii unui model de conduită se află credibilitatea și autoritatea morală a celui care se dorește a fi un model pentru ceilalți, pentru că nu poți fi un model dacă nu ești credibil. Iar pentru a te bucura de credibilitate este nevoie de caracter și de competență. Fiecare dintre ele este necesară, dar niciuna nu este suficientă fără cealaltă.

 

Autoritatea morală, pe de altă parte, se câștigă acționând cu grijă față de ceilalți și oferind neîncetat un model de comportament care le dă speranță celor din jur. Prin urmare, cel mai bun mod de a deveni un lider de Încredere & Inspirație este să fii modelul comportamentului pe care ai vrea să îl vezi. Trebuie să trecem mai întâi la fapte dacă vrem ca oamenii să ne asculte vorbele.

 

Ce model oferă liderii de tip Încredere & Inspirație:

 

•   Smerenie și curaj

•   Autenticitate și vulnerabilitate

•   Empatie și performanță

 

Distrează-te la sfârșitul acestei secțiuni făcându-ți testul: Dacă aș fi eu liderul meu (șeful/profesorul/părintele/tutorele etc.) m-ai urma pe mine?

 

2.Încrederea sau Cum conduci? se referă la modul în care liderii acordă încredere și îi ajută pe cei din jurul lor să se dezvolte, pentru că să acorzi încredere celorlalți este un mod mai bun de a trăi. Așadar, gândește-te cum conduci: acorzi sau nu încredere?

 

Iată mai jos care sunt principalele trei efecte asupra dezvoltării pe care le are încrederea asupra oamenilor:

 

•   Oamenii se ridică la înălțimea așteptărilor și obțin rezultate mai bune. Dacă prea mult control le înăbușă oamenilor creativitatea și dedicarea față de muncă, încrederea în ei face 

contrariul. Să primești încredere este cea mai inspiratoare formă de motivație umană. Scoate tot ce e mai bun din noi toți.


•   Oamenii își dezvoltă noi abilități. Construirea unei culturi bazate pe Încredere & Inspirație sunt elemente vitale pentru a dezvolta tipul de abilități necesare pentru a rămâne relevant în lumea în continuă schimbare a zilelor noastre.

 

•    Oamenii răspund cu aceeași monedă și întorc încrederea. Atunci când oamenii primesc încredere, sunt inspirați să o ofere la rândul lor, creând un cerc virtuos, care crește, de încredere și siguranță ce generează și mai multă încredere și siguranță.

 

3.Inspirația sau Conectarea la „de ce” se referă la modul în care liderii se conectează cu oamenii și cu un scop, pentru a-i inspira pe ceilalți.

 

S-a demonstrat că oamenii nu părăsesc organizațiile, ci îi părăsesc pe șefii răi. În timp ce 80% dintre angajați sunt stresați de munca lor, marea majoritate – 75% – au declarat că cel mai 

stresant aspect al jobului este șeful lor direct. Dacă oamenii nu simt că sunt tratați cu respect, dacă nu sunt apreciați pentru valoarea și potențialul lor, dacă nu sunt inspirați de părinți, șefi sau colegi, vor pleca sau se vor detașa. Nu contează câte avantaje sau facilități li s-ar oferi pentru a rămâne – dacă relația este proastă, oamenii nu stau. 

 

Există trei niveluri de conectare cu oamenii: 

 

1.Nivelul sinelui: Găsește-ți „de ce”-ul

Fiecare dintre noi a venit cu un scop unic pe această lume, iar când ne dăm seama, după multe căutări, care este acesta, căpătăm o energie nouă. Iar când te simți inspirat, îi inspiri și pe alții, pentru că inspirația este contagioasă.

 

2.Nivelul relațiilor: grija

Oamenii uită cu ușurință ceea ce ai spus sau ai făcut, dar nu uită niciodată cum i-ai făcut să se simtă. Fă-i să simtă că îți pasă de ei și nu vor dori să te părăsească niciodată.

 

3.Nivelul echipei: apartenența

Legăturile și relațiile din cadrul unei echipe sunt mai puternice decât munca pe care o desfășoară împreună. De aceea, oamenii vor obține rezultate mai bune atunci când sunt conectați unii cu alții și uniți în jurul unui scop comun. Devine un proces de co-creație, deoarece fiecare membru al echipei se simte responsabil. 

 

Un lider de tip Încredere & Inspirație este o persoană care favorizează legăturile benefice pentru toți. Aceste conexiuni duc la inspirație, iar inspirația duce la o performanță incredibilă, mai mare decât cea generată de satisfacție și devotament.

 

CONVINGERILE FUNDAMENTALE ALE UNUI LIDER DE TIP ÎNCREDERE & INSPIRAȚIE:

 

•   Măreția se află în fiecare om... așa că datoria mea de lider este să le descătușez potențialul, nu să îi controlez;

•   Oamenii sunt ființe complete... așa că datoria mea de lider este să îi inspir, nu doar să îi motivez. Atunci când îi tratezi pe oameni așa cum ar putea deveni, nu așa cum sunt, ei vor deveni mai mult.

•   Există de toate pentru toți... așa că datoria mea de lider este să pun grija mai presus de competiție. Managementul adecvat implică grija față de oameni, nu manipularea lor.

•    Leadershipul înseamnă stewardship... deci datoria mea de lider este să pun slujirea celorlalți mai presus de interesul propriu.

•   Influența durabilă este creată din interior spre exterior... așa că datoria mea de lider este să fiu primul care dă exemplu. 

 

Acordurile de stewardship

 

Un acord de stewardship este un instrument de acordare reciprocă a încrederii, cu așteptări clare și o răspundere convenită de comun acord. Acordurile de stewardship devin instrumentul sau metodologia de Încredere & Inspirație pentru clarificarea așteptărilor și asumarea răspunderii între persoanele implicate în orice activitate interdependentă.

Scopul unui acord de stewardship este să obțină rezultate într-un mod care să-i facă pe oameni să se dezvolte.

 

Cele cinci elemente ale unui acord de stewardship:

 

1.   Rezultate dorite: Ce dorim să realizăm și de ce?

 

Stabilește date sau termene pentru îndeplinirea obiectivelor și fii specific în ceea ce privește cantitatea și calitatea. Fă în așa fel încât oamenii să își ia angajamentul de a obține rezultatele respective, dar apoi lasă-i pe ei să stabilească cele mai bune metode pentru a le atinge. Oamenii se implică mai mult și au rezultate mai bune atunci când li se permite să decidă cum să acționeze.

 

2.   Linii directoare: În cadrul căror limite?

 

Liniile directoare precizează parametrii, principiile și politicile care trebuie respectate pentru atingerea rezultatelor. Totodată, ele pot identifica posibilele căi spre eșec sau piedicile care ar putea apărea în îndeplinirea rezultatelor.

 

3.   Resurse: Ce avem la dispoziție pentru a ne face treaba?

 

Este important ca oamenii să înțeleagă toate resursele pe care le au la dispoziție pentru a-i ajuta să obțină rezultatele dorite. Printre acestea se numără resursele umane, financiare, tehnice sau organizaționale, precum și sprijinul disponibil.

 

4.   Răspundere: De unde vom ști cum ne descurcăm?

 

Un proces convenit de comun acord privind răspunderea este esențial pentru un bun acord de stewardship. Ai grijă să definești din start răspunderea în funcție de rezultatele dorite. Acest lucru transmite mesajul că îți pasă nu numai de rezultate, ci și de relația cu ceilalți.

 

5.   Consecințe. Care sunt implicațiile în cazul în care obținem sau nu obținem rezultatele dorite?

 

Discutați consecințele. Conchideți în mod clar împreună ce se va întâmpla atunci când rezultatele dorite vor fi sau nu obținute. Oamenii ar trebui să fie conștienți de consecințe înainte de a accepta să fie trași la răspundere pentru ele.

 

6 ARGUMENTE PENTRU CARE NU TREBUIE SĂ-ȚI FIE TEAMĂ SĂ PRACTICI LEADERSHIPUL DE TIP ÎNCREDERE&INSPIRAȚIE:

 

1.   Leadershipul de tip Încredere & Inspirație nu este slab, moale, laș, ezitant, blând, axat pe sentimente, nehotărât, fără controale, fără structură, fără viziune, fără direcție, cei 

mici conducându-i pe cei mari, fără răspundere, fără așteptări mari în materie de performanță sau neexigent. În leadership, puterea nu trebuie să vină prin forță și control, ci prin 

deschidere, autenticitate și încredere.


2.   Leadershipul bazat pe Încredere & Inspirație nu înseamnă lipsa controlului. Există mai mult control într-o puternică cultură de tip Încredere & Inspirație, bazată pe principii, 

decât într-o cultură de tip Comandă & Control, bazată pe reguli. Un stil de leadership bazat pe Încredere & Inspirație le insuflă oamenilor un impuls mai profund de a acționa, și nu doar 

de a se supune. Atunci când oamenii se dedică, sunt implicați personal și inspirați să își facă bine treaba, scade nevoia unor forțe externe de control.

 

3.   Leadershipul bazat pe Încredere & Inspirație nu înseamnă lipsă de structură. Un lider de tip Încredere & Inspirație nu renunță la toate structurile organizaționale și trece la o 

holocrație fără șefi, în care oamenii fac ce vor, acționând după cum îi taie capul! Leadershipul bazat pe Încredere & Inspirație nu înseamnă lipsa structurii, pentru că aceasta este foarte 

necesară și trebuie să fie în concordanță cu strategiile și cu noile realități atât ale pieței, cât și ale mediului de lucru. Structura poate fi dăunătoare doar atunci când nu este 

conformă cu acestea. 

 

4.   Leadershipul de tip Încredere & Inspirație nu înseamnă lipsă de viziune sau de direcție. Un stil de leadership de tip Încredere & Inspirație nu înseamnă că liderii nu pot sau nu ar trebui să aibă o viziune puternică pentru echipa lor și o strategie fermă de execuție. Decizia unui părinte nu este luată de copii. Liderii, ar trebui să aibă o viziune coerentă, dacă 

speră să îi inspire pe cei în slujba cărora sunt și să obțină rezultate pe termen lung.

 

5.   Leadershipul bazat pe Încredere & Inspirație nu înseamnă lipsa așteptărilor mari și a răspunderii. Liderii de tip Încredere & Inspirație văd măreția din fiecare persoană și caută să o descătușeze.Așteptările reduse nu inspiră pe nimeni, iar încrederea nu funcționează fără răspundere. Un lider de tip Încredere & Inspirație știe că fiecare persoană are un potențial mare care trebuie descătușat. Pentru a fi fideli acestei convingeri, liderii se așteaptă instinctiv la lucruri mărețe din partea oamenilor lor. Liderii din categoria Încredere & Inspirație sunt mai loiali principiilor decât 

persoanelor și consideră că momentele în care îi trag la răspundere pe oameni sunt mai degrabă ocazii de a încuraja și a stimula creșterea decât de a pedepsi. 

 

PARTEA A TREIA: CUM SĂ DEPĂȘEȘTI CELE 5 BARIERE COMUNE ÎN CALEA DEVENIRII UNUI LIDER BAZAT PE ÎNCREDERE & INSPIRAȚIE

 

Bariera nr. 1: „Treaba asta nu va funcționa aici”

 

Soluția la gândul că „treaba asta nu va funcționa aici” este să fii mai întâi un model, apoi un mentor, creând o reacție în lanț. Poți oferi un model de leadership bazat pe Încredere & Inspirație, indiferent de modul în care acționează ceilalți. În loc să crezi că problema este în altă parte, ceea ce te face neputincios în încercarea de a schimba ceva, tu devii soluția la problemă. În cercul tău de influență, devii o insulă de excelență într-o mare de mediocritate. O insulă de încredere într-o mare de micromanagement. O insulă de inspirație într-o mare de indiferență. Tu deschizi calea. În loc să-ți spui că „treaba asta nu poate funcționa aici”, alege să te întrebi: „Cum poate funcționa aici?”. Apoi treci la treabă! 

 

Bariera nr. 2: Frica sau „Dar dacă...”

 

Toată lumea are temeri. Unele temeri ne protejează de amenințări foarte reale, în timp ce altele ne paralizează într-un mod irațional. 

 

Iată care sunt principalele temeri ale celor care doresc să îmbrățișeze stilul Încredere și Inspirație:

 

•   Dar dacă pierd controlul?

•   Dar dacă nu funcționează?

•   Dar dacă mă mai frig o dată?

•   Dar dacă nu îmi sunt recunoscute meritele?

•   Dar dacă nu sunt atât de încrezător pe cât îți închipui tu că sunt?

 

Autorul abordează aici fiecare frică în parte și oferă o soluție care te va ajuta să îți schimbi atât mentalitatea, cât și setul de aptitudini.

 

Bariera nr. 3: „Nu știu cum să renunț la control”

 

Un lider trebuie să creeze un mediu în care să experimenteze și să încerce să dobândească experiență, chiar dacă asta înseamnă să dea greș. Nu putem face toate acestea fără să renunțăm la control. Grădinarul nu poate trage sămânța din pământ; sămânța trebuie să încolțească și să răzbată de una singură.


Bariera nr. 4: „Eu sunt cel mai deștept din încăpere”

 

Să fii deștept înseamnă mai mult decât inteligență sau calificări. Această însușire presupune capacitatea de a te apropia de oameni, de a-i inspira, de a le deschide mintea și nu de a le-o închide, astfel încât toată lumea (inclusiv tu) să poată beneficia de contribuțiile lor. Conform acestei definiții, dacă te crezi cel mai deștept din încăpere, atunci automat nu ești. Dacă îți închipui că ai întotdeauna dreptate, vei descoperi că, atunci când vine vorba de oameni, te înșeli de cele mai multe ori.

 

Dacă vrei să scapi de această mentalitate, iată procesul în trei pași pe care ți-l recomandă autorul:

 

1.   Începe cu smerenia: Adevărații lideri sunt smeriți;

2.   Ascultă mai întâi și dă dovadă de respect față de ce auzi;

3.   Adoptă o mentalitate flexibilă nu doar în ceea ce te privește.

 

Bariera nr. 5: „Așa sunt eu”

 

Nu suntem roboți care au fost programați să funcționeze într-un anumit mod până când ne actualizează programatorii. Noi suntem cei care scriu programul, așa că ne putem actualiza oricând dorim! Așa cum a declarat Satya Nadella, CEO al Microsoft, „oricine își poate schimba mentalitatea”. Poate că am fost setați pentru sistemul de Comandă & Control, și poate că a funcționat, dar ne putem reseta. Iar posibilitățile de resetare sunt palpitante.

 

PARTEA A PATRA: NOUL MOD DE A CONDUCE ÎNTR-O LUME NOUĂ

 

„Există elevi al căror drum în viață poate fi schimbat pentru totdeauna datorită convingerii unui profesor. Felul în care un profesor îl tratează pe cel mai dificil elev trimite un mesaj către restul clasei cu privire la felul în care îi vede pe fiecare dintre ei. Este ușor să te înțelegi cu elevii care se conformează. Este nevoie de mult mai multă muncă pentru a te înțelege cu cei care nu fac asta. Dar felul în care tratezi elevul respectiv transmite multe celorlalți elevi.”

 

Modelul Încredere & Inspirație funcționează în orice context: în rolul de părinte, profesor, antrenor, etc. Încrederea & Inspirația nu se referă doar la ceea ce faci, ci și la cine ești. Acest stil îți impune să te străduiești să fii la fel în toate sferele vieții tale. Exemplul pe care îl dai îi poate inspira pe alții să își schimbe viața. Felul în care te comporți ca părinte ar putea să-l inspire pe vecinul tău. Felul în care ai grijă de clienții tăi ar putea să-l inspire pe colegul tău. Felul în care vorbești despre ceilalți ar putea să îi inspire pe prietenii tăi. 

 

Prin urmare, trebuie să fii cel mai dur critic al tău și să te gândești sincer pentru o clipă dacă felul tău de a fi și de a acționa îi inspiră pe cei din jurul tău să fie mai buni. Iar dacă răspunsul este nu, măcar acum știi ce ai de făcut... știind sigur că modelul Încredere&Inspirație funcționează întotdeauna. Fii un model pentru ceilalți și lumea se va schimba negreșit, pentru că:

 

„Când oferim un model, oamenii se gândesc: Vreau să fiu ca această persoană. Atunci când avem încredere, oamenii se gândesc: Vreau să mă ridic la înălțimea așteptărilor acestei persoane.

Iar atunci când inspirăm, oamenii se gândesc: Vreau să-mi aduc contribuția împreună cu această persoană.

 

Noi putem fi acel lider. Ar trebui să fim acel lider. Colegii noștri au nevoie de asta. Organizațiile noastre au nevoie de asta. Familia și prietenii noștri au nevoie de asta. Comunitatea noastră are nevoie de asta. Societatea și lumea noastră au nevoie de asta.

 

Și, pe măsură ce ne transformăm în liderul care ne străduim să fim, vom descoperi că viața este mult mai bună datorită acestui lucru. Acesta este noul mod de a conduce și un mod mai bun de a trăi: Încredere & Inspirație.” (Stephen M. R. Covey, Încredere și Inspirație)



Detalii produs
Despre David Kasperson
David Kasperson
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre David Kasperson inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. David Kasperson se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale David Kasperson. Fiecare carte scrisa de David Kasperson este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre David Kasperson in categoria David Kasperson astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Încredere & Inspirație
Despre Stephen M.R. Covey
Stephen M.R. Covey
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Stephen M.R. Covey inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Stephen M.R. Covey se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Stephen M.R. Covey. Fiecare carte scrisa de Stephen M.R. Covey este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Stephen M.R. Covey in categoria Stephen M.R. Covey astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Încredere & Inspirație, Viteza increderii
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-12.5%
Încredere & Inspirație

Încredere & Inspirație

PRP: 57 Lei 49.9 Lei
-10%
Viteza increderii

Viteza increderii

PRP: 56 Lei 50.4 Lei

Alte carti din categoriile: Afaceri si investitii, Management si leadership

BestSeller
-40.1%
Mindreader

Mindreader

PRP: 49.9 Lei 29.9 Lei
-30.1%
Cand te pierzi pe tine insuti

Cand te pierzi pe tine insuti

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
-44.9%
Uneori castigi, uneori inveti

Uneori castigi, uneori inveti

PRP: 39 Lei 21.5 Lei
-27.5%
Arta de a eșua cu succes

Arta de a eșua cu succes

PRP: 55 Lei 39.9 Lei
-44%
Fara limite

Fara limite

PRP: 42 Lei 23.5 Lei
-45.6%
ALTERNATIVE

ALTERNATIVE

PRP: 55 Lei 29.9 Lei
-45%
Pachet Lider de succes

Pachet Lider de succes

PRP: 126 Lei 69.3 Lei
-34.9%
-10%
Începe cu DE CE

Începe cu DE CE

PRP: 59 Lei 53.1 Lei
-30%
Liderii mananca ultimii

Liderii mananca ultimii

PRP: 59 Lei 41.3 Lei
-10%
Trezește uriașul din tine

Trezește uriașul din tine

PRP: 64 Lei 57.6 Lei
-10%
Principii

Principii

PRP: 89 Lei 80.1 Lei
-60.1%
Redefinește fericirea

Redefinește fericirea

PRP: 49.9 Lei 19.9 Lei
-34.9%
Inteligența pozitivă

Inteligența pozitivă

PRP: 45 Lei 29.3 Lei
-29.4%
-33.5%
Cum sa vinzi

Cum sa vinzi

PRP: 57 Lei 37.9 Lei
PRP: 57 Lei

49.9 Lei