Onufrie Vințeler

Europa de Est si politica de forta a Marilor Puteri. Chestiunea Transilvaniei in anii 1940-1946

PRP: 70 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
66.5 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Europa de Est si politica de forta a Marilor Puteri. Chestiunea Transilvaniei in anii 1940-1946

Format
160x230
Număr pagini
326
Editura
Scoala Ardeleana
Autor
Onufrie Vințeler
Anul publicării
2022
ISBN
9786067978216

Rezumat Europa de Est si politica de forta a Marilor Puteri. Chestiunea Transilvaniei in anii 1940-1946 - Onufrie Vințeler

Studiile și cercetările istoriografice ale lui T.M. Islamov și T.A. Pokivailova despre atitudinea Moscovei și a Cancelariilor altor Mari Puteri față de Transilvania în secolul al XX-lea au fost cunoscute de către istoricii români ai epocii contemporane prin câteva fragmente incluse în unele publicații de specialitate. Îi datorăm Profesorului Universității clujene Onufrie Vințeler, bun cunoscător al istoriei aceluiași subiect și al limbii ruse, această ediție în limba română a lucrării celor doi istorici menționați și, în felul acesta, posibilitatea ca modul de abordare, de către istoriografia rusă a zilelor noastre, a unei teme sensibile de istorie românească să fie cunoscut și de publicul larg din România. Documentată în arhivele istorice rusești și corelată cercetărilor istoriografice internaționale, cartea aduce clarificări importante și interpretări interesante ale implicării Moscovei în proiecția unei așa-numite „probleme transilvane” în desfășurarea unor episoade ale istoriei central-est europene și europene din ultimul veac. Cititorul de astăzi al acestei lucrări poate înțelege mai bine cum a fost creată și utilizată „chestiunea Transilvaniei” în elaborarea unor politici regionale de către Rusia/URSS, dar și de alte Mari Puteri. Cunoașterea obiectivelor și mecanismelor prin care acei actori internaționali s-au raportat la Transilvania și România, dar și la alte state din zona noastră, ne poate oferi lecții clare dacă avem curajul să ne gândim cu seriozitate la viitor. (Vasile Pușcaș)
Detalii produs
  • Europa de Est si politica de forta a Marilor Puteri. Chestiunea Transilvaniei in anii 1940-1946
  • Format 160x230
  • Număr pagini 326
  • Editura Scoala Ardeleana
  • Autor Onufrie Vințeler
  • Anul publicării 2022
  • ISBN 9786067978216
  • Scor Bestseller
    #8064 în categoria Carti
Despre Onufrie Vințeler
Onufrie Vințeler
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Onufrie Vințeler inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Onufrie Vințeler se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Onufrie Vințeler. Fiecare carte scrisa de Onufrie Vințeler este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Onufrie Vințeler in categoria Onufrie Vințeler astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

PRP: 70 Lei

66.5 Lei