Pilley Bianchi

Din dragoste pentru caini

PRP: 49 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
44.1 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Din dragoste pentru caini

Dimensiune
130x200
Număr pagini
320
Editura
Act si Politon
Autor
Pilley Bianchi
Anul publicării
2024
ISBN
9786303032450

Rezumat Din dragoste pentru caini - Pilley Bianchi

Din dragoste pentru câini/ For the Love of Dog: The Ultimate Relationship Guide―Observations, lessons, and wisdom to better understand our canine companions de Pilley Bianchi, cu ilustrații de Calum Heath, te va ajuta să dobândești o mai bună înțelegere a companionului tău canin, să comunici mai bine cu el și să îi oferi o viață mai bună și mai fericită.

 

Cartea este totodată o poveste fermecătoare despre relația dintre un câine foarte inteligent pe nume Chaser și proprietarul său, cercetătorul Dr. John W. Pilley Jr. ale cărui descoperiri au devenit virale în anul 2011. Profesorul (de 84 de ani) și câinele său de șase ani au oferit atunci lumii confirmarea științifică că iubiții noștri câini nu sunt doar mai inteligenți decât credeam, ci semnificativ mai capabili. Nu întâmplător, Chaser, câinele instruit de Dr. John Pilley, a fost supranumit „cel mai deștept câine din lume”. 

 

Volumul de față va fi un cadou extraordinar pentru amicii voștri posesori de câini, pentru amicii care se gândesc să-și ia un câine sau pentru cei care iubesc câinii, dar nu îndrăznesc (încă) să aducă ghemotocul de suflet cu blană acasă.

 

Pilley Bianchi este muziciană, producătoare și scriitoare premiată. Nu și-a imaginat niciodată că își va folosi aceste abilități pentru a colabora cu tatăl său, Dr. John W. Pilley Jr., și cu câinele său Chaser în călătoria lor 

științifică revoluționară pentru a confirma ceea ce iubitorii de câini au știut dintotdeauna: aceste animale sunt mai deștepte decât credem noi.

 

Bianchi a fost producătoare, scriitoare și consultant media pentru Chaser, în această calitate apărând în mai multe publicații precum: Time, People, Popular Science, New York Times, Modern Dog, USA Today și la diverse posturi de televiziune precum: CBS, NBC, ABC, BBC, ITV, Discovery, Nat Geo Wild, la care a vorbit despre acest câine extraordinar. Bianchi a colaborat cu tatăl ei și cu co-autoarea sa, Hilary Hinzmann, la bestsellerul lor New York Times, „Chaser: Unlocking the Genius of the Dog Who Knows a Thousand Words”. Bianchi este fondatoarea Chaser Initiative, o organizație nonprofit, care le vorbește copiilor despre moștenirea pe care ne-a lăsat-o John Pilley, inițiindu-i totodată în învățarea prin joc.

 

Chaser a fost un Border Collie de o frumusețe și o inteligență aparte care a împărțit coperta revistei National Examiner cu Brad Pitt și pe cea a ziarului Daily Mail cu Katie Holmes, și despre care au scris diverse publicații, printre care și revista franceză Paris Match sau publicația New Scientist. Chaser a apărut chiar și la TV, în emisiunea 60 Minutes.

 

Chaser a devenit parte din familia Pilley în anul 2004, la vârsta de două luni. Ea a devenit de asemenea noul partener de cercetare al lui Dr. John W. Pilley Jr. care și-a propus să o învețe pe Chaser limbajul uman, un lucru pe care nu îl mai încercase în cei 25 de ani de activitate ca psiholog comportamental specializat în cogniția canină și învățarea limbajului. Dr. John W. Pilley Jr. a fost profesor emerit în Departamentul de Psihologie la Colegiul Wofford, din partea căruia a primit și un doctorat onorific în psihologie în anul 2016.

 

Dr. Pilley a reușit să o învețe pe Chaser numele a peste 1.022 de obiecte (jucăriile ei), dar și sute de alte nume, inclusiv nume de persoane și locuri, precum și substantive comune, verbe, adverbe și prepoziții, și sintaxa propoziției simple. Oficial, ea a avut cea mai mare capacitate de învățare testată a limbajului uman dintre toate animalele din lume, inclusiv primate, păsări și delfini, fiind recunoscută astfel drept cel mai deștept câine din lume.

 

Împreună, dr. John Pilley și Chaser au descifrat codul de predare a limbajului uman la câini. Și pentru a vă da seama de importanța acestei descoperiri, gândiți-vă numai că oamenii și câinii au împărțit același drum timp de mai bine de 40.000 de ani, fără ca nimeni să își pună problema (cel puțin atât de serios ca Dr. Pilley) unei mai bune comunicări între cele două specii.

 

Dar cartea aceasta nu este numai despre performanța dr.-lui Pilley și despre istețimea neașteptată a lui Chaser, ci și despre relația noastră ancestrală cu câinii, răspunzându-ne la o serie de întrebări precum:

 

•   De unde vine puritatea spiritului lor? 

•   Cum putem deveni mai buni datorită loialității și afecțiunii lor candide? 

•   Cum putem să le imităm comportamentul pentru a deveni ființe umane mai bune, însetate de cunoaștere, care acceptă și iartă? 

•   Cum pot deveni lecțiile pe care ni le oferă și mai însemnate printr-o mai bună comunicare? 

•   Cum putem să le îmbogățim viața, îmbogățindu-ne-o în același timp pe a nostră? 

 

În opinia lui Dr. Pilley: „Pentru a înțelege pe deplin orice lucru fundamental, trebuie să experimentăm lumea în trei moduri. Prin știință, poezie și mitologie. Dacă omitem una dintre ele, cu siguranță vom pierde din vedere ceva important”.

 

În această ordine de idei, autorul ne va trezi și mai mult simpatia față de această specie, relatând la începutul cărții câteva povestiri mitologice referitoare la câinii de pe Arca lui Noe și la Argos, câinele lui Ulise.

 

O scurtă istorie a câinilor, care au evoluat în imediata apropiere a oamenilor, după cum o dovedesc numeroasele dovezi arheologice care există, va confirma încă o dată faptul că relația dintre oameni și câini a fost dintotdeauna foarte strânsă. Tot în această secțiune aflăm și care erau concepțiile străvechi cu privire la câini la mesopotamieni, greci, egipteni, perși, romani, mayași, africani, etc.

 

Alte informații interesante din această secțiune a cărții sunt cele referitoare la protectorul câinilor sau la obiceiul lui Descartes de a diseca câini.

 

Cartea este împărțită în două secțiuni. Iată ce veți afla din fiecare:

Detalii produs
  • Din dragoste pentru caini Din dragoste pentru caini
  • Dimensiune 130x200
  • Număr pagini 320
  • Editura Act si Politon
  • Autor Pilley Bianchi
  • Anul publicării 2024
  • ISBN 9786303032450
  • Scor Bestseller
Despre Pilley Bianchi
Pilley Bianchi
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Pilley Bianchi inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Pilley Bianchi se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Pilley Bianchi. Fiecare carte scrisa de Pilley Bianchi este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Pilley Bianchi in categoria Pilley Bianchi astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Din dragoste pentru câini
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-10%
Din dragoste pentru câini

Din dragoste pentru câini

PRP: 49 Lei 44.1 Lei
Nou
-18.4%
Destinul ascuns în numere

Destinul ascuns în numere

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-15.4%
BestSeller
-36.2%
Poezii si vorbe-n vant

Poezii si vorbe-n vant

PRP: 39 Lei 24.9 Lei
-22%
Reflexologia holistică

Reflexologia holistică

PRP: 33 Lei 25.75 Lei
-8.4%
Râzi ca prostu'

Râzi ca prostu'

PRP: 49 Lei 44.9 Lei
Nou
-20.1%
Steaua de la CSA la FCSB

Steaua de la CSA la FCSB

PRP: 34.9 Lei 27.9 Lei
-15%
Mama si copilul

Mama si copilul

PRP: 149.9 Lei 127.37 Lei
-15%
-15%
-15.5%
-20%
Escape game - Crima la conac

Escape game - Crima la conac

PRP: 29 Lei 23.2 Lei
-12%
Curs de legislatie rutiera 2024

Curs de legislatie rutiera 2024

PRP: 43 Lei 37.84 Lei
-15.6%
PRP: 49 Lei

44.1 Lei