PRP: 39 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
19.9 Lei
Produs indisponibil

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Amn3zia

Dimensiune
130x200
Număr pagini
192
Editura
Univers
Autor
Cristina Lincu
Anul publicării
2018
ISBN
9789733410713

Rezumat Amn3zia - Cristina Lincu

Prietenia între două femei, un triunghi amoros în care lucrurile sunt la fel de neclare ca în viaţă, o protagonistă sfâșiată între maternitate și dorinţa de a-și trăi viaţa, doi copii gemeni despre care nu știm dacă sunt reali sau plăsmuirea unei imaginaţii marcate de psihoză: în câteva rânduri, despre aceste lucruri este AMN3ZIA.

Ana este femeia care renunţă la propriii săi copii în favoarea tatălui lor și a soţiei sale infertile, în urma unui aranjament complex, din care nu lipsesc nici banii și nici șantajul. O decizie pe care Ana o regretă profund, încă din primul moment, și care o va face să pornească o luptă inegală, absurdă și inutilă pentru regăsirea lor, în timp ce iubirea obsesivă pentru tatăl gemenilor îi întunecă mintea.

Roman psihologic care urmărește evoluţia Anei în cursul unei serii de întâmplări peste care se suprapun decizii complicate, AMN3ZIA este o carte despre sens și alienare, dedicată „tuturor acelor femei pentru care viaţa este o luptă fără de sfârșit“.

După o carieră în jurnalism, marketing etnic și comunicare, Cristina Lincu a ales meseria de scriitor profesionist. Fiică de traducători (tatăl ei, Alexandru Lincu, a tradus și a publicat, în 1989, tot la Editura Univers, romanele Sclava Isaura. Căutătorul de diamante de Bernardo Guimarães, iar mama ei a tradus pentru aceeași editură), în prezent Cristina coordonează proiecte online (bloguri personale, reviste online pentru femei). Aproape un deceniu din viaţa ei a fost dedicat comunităţilor românești din diaspora, prin intermediul proiectului „Român în Lume“, în cadrul căruia a coordonat un ziar de limbă română, emisiuni radio, precum și antologia bilingvă de poezie – Român în Lume – Poezia diasporei române după 1990, Spania (Editura Fundaţiei Culturale Ideea Europeană, în 2004).
Detalii produs
Despre Cristina Lincu
Cristina Lincu
Biografie
Sunt consultant în comunicare și mamă la „puterea a treia”. De băieți, în exclusivitate, iar pasiunea mea pentru scris mă determină să cred că destinul îmi oscilează între „Capra cu trei iezi” și „Soacra cu trei nurori”. Sunt fascinată de cuvinte, de jocul și joaca lor și, mai ales, de puterea lor de a (re)crea realitatea. De a spune lucrurilor pe nume atât de clar, că doare. De a vindeca răni pe care nici nu știm că le avem. Sau de a ne face, chiar și pentru o clipă, fericiți.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.57

7 recenzii

5 stele

4

4 stele

3

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


F

Florin Crivat

Excelenta!

O carte foarte buna!

1

Răspunde

Comentarii(0)

I

Ioana Macarie

Deși nu foarte lung, este un roman complex, complicat, menit să te amețească la început, dar care, pe parcurs, se lasă îmblânzit și înțeles.

1

Răspunde

Comentarii(0)

D

Daniela Toader

În primul și în primul rând vă voi spune că mi-a plăcut la nebunie felul în care curge textul. Fluiditatea exprimării și armonia frazelor. Nu, nu sunt fraze scurte. Sunt fraze melodioase pe care nu te mai saturi să le citești. Totul pare atât de firesc și atât de simplu. Să nu credeți că stă la îndemâna oricui să scrie așa! Simplitatea se construiește și arta melodiei unui text necesită talent, pasiune, geniu. Deci da, clar mi-a plăcut stilul!

2

Răspunde

Comentarii(0)

N

Nicoleta Beraru

Romanul "Amnezia" al Cristinei Lincu este valoros (şi) prin înţelepciunile pe care le dezvăluie, lucruri de mulţi ştiute, însă ignorate sau uitate. Ioana, investită de Ana cu responsabilitatea dificilă de a o duce la locul în care s-a petrecut accidentul, cugetă: „Cine era ea să o judece?" Povestea pe care autoarea o narează este desprinsă din viață, cu imprevizibilul ei inerent. Adevărul este povestit abia spre final prin intermediul lui Radu. Este remarcabil cât de subţire e linia dintre realitate şi plăsmuire; cititorul nu ştie când se găseşte în planul real sau când este introdus în imaginar, în viziunile Anei – astfel scriitoarea ne ţine mereu atenţi. Este inevitabil să nu-ţi pui întrebarea: este Ana o femeie uşor manipulativă, instabilă emoţional, un caz special sau contextul în care trăieşte, anumiţi factori (singurătatea, pierderea părinţilor şi depresia aferentă…) o fragilizează atât de mult încât devine o victimă uşoară a unui bărbat experimentat şi steril emoţional ca Radu Lumină? Ce pot afirma fără reţineri este că Cristina Lincu dă dovadă de o cunoaştere adâncă a vieţii, de o capacitate de înţelegere extraordinară a femininului cu părţile sale robuste şi sensibile, de o deosebită disponibilitate de a sonda sufletul femeii în momentele sale de pierzanie şi dedică această carte „tuturor acelor femei pentru care viața este o luptă fără de sfârșit”

2

Răspunde

Comentarii(0)

L

Letitia Trif

Amn3zia este un roman dens, cu un personaj feminin delicat, dar afectat de o boala grea, o suferinta care o desira interior, care o imparte intre real si imaginar, intre viata si vis, intre adevar si fabulatie, aparand astfel doua femei, doua vieti, doua posibile fete ale aceluiasi adevar.

2

Răspunde

Comentarii(0)

N

Naty Budu-Grati

Un volum tulburător ce te poartă pe valurile sentimentelor și se joacă cu rațiunea omului. O carte despre soartă. Despre soarta femeii. „[…] sunt și e suficientă dovadă a nașterii mele petrecute undeva în trecut. Îndepărtat, probabil. Dar nu mă interesează. Nici măcar nu contează. […] nimic nu pot – sau nu vreau – să aduc la suprafață. […] Sunt singură. Iar? Nu știu. Ca întotdeauna. Probabil, posibil… Oare unde sunt? Oare cine sunt? […] Acum trăiesc nimicul.”

3

Răspunde

Comentarii(0)

O

Oana-Elena Enache

In prima parte am crezut ca sunt prea obosita sau sar prea multe pagini deoarece nu puteam sa inteleg de ce se trece de la o situatie la alta in care este acelasi personaj principal. Cam pe la jumatea cartii am inceput sa ma prind cam care ar fi viata reala si cea ireala. Romanul este foarte amplu si te tine bine de nu stii cei cu tine, abia spre final se afla adevarul si care anume este viata imaginara a Anei si care e cea reala. Desi si la final mai exista o faza in care am intrat in ceata si a trebuit sa recitesc capitolul pentru a intelege clar. O recomand cu mare drag, faptul ca ma derutat ma facut sami placa mai mult, deoarecema intriga sa o inteleg si nu ma plictisit o clipa.

1

Răspunde

Comentarii(0)

De la același autor

-59.4%
Liberă!

Liberă!

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-49%
Amn3zia

Amn3zia

PRP: 39 Lei 19.9 Lei
-56.7%
Eu, o  mama (im)perfecta?

Eu, o mama (im)perfecta?

PRP: 39 Lei 16.9 Lei

Alte carti din categoriile: Beletristica, Carti de dragoste

Nou
-10%
Iubirea la imperfect

Iubirea la imperfect

PRP: 49.9 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-48.1%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 25.9 Lei
Nou
-30.1%
Oceanul dintre noi

Oceanul dintre noi

PRP: 49.9 Lei 34.9 Lei
-33.4%
Nou
-18.4%
Vara asta va fi altfel

Vara asta va fi altfel

PRP: 55 Lei 44.9 Lei
BestSeller
-59.4%
Ce stie doar vantul

Ce stie doar vantul

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-31.8%
Era candva perfect

Era candva perfect

PRP: 62.9 Lei 42.9 Lei
BestSeller
-78.8%
-85%
Ecoul iubirii

Ecoul iubirii

PRP: 49 Lei 7.35 Lei
-33.4%
BestSeller
-73.7%
Confesiunea unui preot

Confesiunea unui preot

PRP: 49 Lei 12.9 Lei
Nou
-62.9%
Pachet Mona Kasten

Pachet Mona Kasten

PRP: 374.7 Lei 139 Lei
BestSeller
-59.4%
Vara iubirii noastre

Vara iubirii noastre

PRP: 49 Lei 19.9 Lei
-49.3%
GRAVES

GRAVES

PRP: 59 Lei 29.9 Lei
-31.8%
Cu drag, Merit

Cu drag, Merit

PRP: 62.9 Lei 42.9 Lei
Scrisoare
-31.3%
-36.6%
-40.1%
De data asta e adevărat

De data asta e adevărat

PRP: 49.9 Lei 29.9 Lei
Scrisoare
BestSeller
-25%
Fluturi Vol. 4

Fluturi Vol. 4

PRP: 59.9 Lei 44.9 Lei
Nou
-20%
Wilder

Wilder

PRP: 49.9 Lei 39.9 Lei
PRP: 39 Lei

19.9 Lei