Adriana MituGabriela Maalouf

7 zile fara ecrane + Cum sa fii cool la scoala

PRP: 84 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
49 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații - Cum sa fii cool la scoala

Format
130x200
Număr pagini
104
Editura
Bookzone
Autor
Gabriela Maalouf,
Adriana Mitu
Anul publicării
2021
ISBN
9786069748589
Limba
Română
Vezi toate specificațiile

Rezumat 7 zile fara ecrane + Cum sa fii cool la scoala - Gabriela Maalouf, Adriana Mitu

7 zile fără ecrane

 

Cartea conține cele mai practice idei de activități și jocuri pentru întreaga familie, utile atunci când doriți să găsiți alternative la jocurile pe calculator, smartphone-uri, videoclipurile de pe YouTube, la filme și seriale TV. Sunt incluse și diverse ponturi pentru ca ziua să înceapă bine, precum și sfaturi demne de luat în seamă (și de reținut) pe parcursul unei zile aglomerate.

Practic, fiecare pagină îţi propune modalităţi de a reduce folosirea dispozitivelor electronice și de a mări timpul de socializare. Cartea este împărțită în capitole, reprezentând cele șapte zile ale săptămânii, fiecare dintre ele cu sfaturi pentru ca ziua să înceapă bine, o serie de sugestii de activități, jocuri și povești, rime și ilustrații, cântece sau pagini după formatul „caută și găsește imaginea”, toate potrivite pentru lectură cu voce tare sau pentru a fi realizate alături de familie.

 

Cum îi ajută pe copii:

 

·      Scapă de dorința continuă de a se juca pe ecrane și se joacă în viața reală

·      Devin curioși să testeze activități noi, deci își devoltă noi deprinderi

·      Își dezvoltă imaginația cu exercițiile de vizualizare

·      Asociază lectura unei povești cu o întâmplare din viața reală.

 

Cum te ajută pe tine ca părinte

·      Nu mai ești cronometru pentru timpul petrecut de copil în fața ecranelor

·      Te conectezi cu copilul tău prin jocurile și activitățile pe care le propui

·      Rupi ritmul monoton muncă serviciu-muncă acasă/privit ecrane și redescoperi distracția în familie

·      Scapi de renumitul „Am ajuns?” atunci când mergeți într-o călătorie cu mașina pentru că multe idei sunt potrivite de realizat și în mișcare.

·      Transformi momentele de rutină precum îmbrăcat, pregătit mic dejun sau cină în activități amuzante doar prin câteva cuvinte sau perspective diferite de realizare a lor.

 

Sperăm că întreaga familie se va bucura de această carte. Distracție plăcută!


Cum sa fii cool la scoala 


Copiii care au luat parte la orice formă de bullying, ca victimă, agresor sau martor, pot resimți o serie de consecințe grave pe tot parcursul vieții la nivel emoțional, social, cognitiv și chiar fizic: de la pierderea încrederii în sine și izolare socială, până la anxietate sau depresie.


În calitate de părinte, cu siguranță nu îți dorești ca propriul copil să ajungă la astfel de experiențe neplăcute. Însă cum sistemul de învățământ nu oferă o educație concretă pe subiectul bullyingului, e nevoie să-i asiguri copilului tău toate resursele necesare pentru a face față acestui fenomen.


Pe baza experienței acumulate în proiectele educative, cât și ca psihologi, Gabriela Maalouf și Adriana Mitu îți întind o mână de ajutor prin această carte, pentru a-i putea oferi copilului tău o educație adecvată cu privire la bullying.

Atât tu, cât și copilul veți înțelege diversele tipuri de agresiune verbală, fizică și emoțională, cât și metode pentru prevenirea și înlăturarea acestor comportamente. Pas cu pas, devii un sprijin important pentru copil atunci când se confruntă cu bullyingul și știi cum să-i acorzi ajutor imediat, pentru a nu se lăsa afectat de consecințele acestui fenomen.


Totodată, copilul tău învață de la personajul principal, Alex, cum e potrivit să reacționeze atunci când se confruntă cu bullyingul. În cazul în care este martor la diverse agresiuni, copilul e îndemnat să nu rămână nepăsător și să îi ia apărarea victimei, iar dacă îi este prea teamă sau devine și el victimă, să ceară cât mai repede ajutorul familiei, cadrelor didactice sau oricărui adult de încredere. Și ca să poată exersa teoria învățată, autoarele i-au pregătit copilului o serie de întrebări, exerciții practice și jocuri distractive.


Astfel, copilul are parte de o dezvoltare emoțională armonioasă și devine un adult fără traume, care poate crea relații sănătoase cu cei din jur!


Detalii produse
Despre Gabriela Maalouf
Gabriela Maalouf
Biografie
Gabriela Maalouf este psiholog, psihoterapeut și NLP trainer pentru copii și părinți. S-a născut la Ploiești, iar ambiția a condus-o prin multe colțuri ale lumii pentru studiu și formare profesională continuă, reușind să devină un jurnalist și un consilier de dezvoltare personală și profesională de succes. Un element important din cariera autoarei este parentingul, domeniu la care a ajuns odată cu nașterea copiilor săi, dezvoltând pe această temă diverse ateliere benefice pentru relația părinte-copil. Pe lângă pasiunea pentru scris, Gabriela adoră călătoriile, marea și căldura infinită a verii.
Autorul cărților:
Despre Adriana Mitu
Adriana Mitu
Biografie
Adriana Mitu este psiholog, coach și creator de programe educaționale, lucrând atât cu copii și adolescenți, cât și cu adulți. Iubirea pentru oameni a făcut-o să susțină proiecte cu impact social, precum și demersuri pentru introducerea legislației cu privire la fenomenul de bullying alături de Asociația Părinților Isteți și Radio Itsy Bitsy.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

5

7 recenzii

5 stele

7

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


R

Rodica Drăgan, Galați

Cartea mi-a atras atenția imediat ce am văzut că e despre cum să trăiești fără ecrane. E marea noastră provocare, probabil în majoritatea familiilor din aceste timpuri digitale. Am aflat super idei despre cum să ne distrăm în familie și cu prieteni. Când veneau în vizită copii la noi, toți stăteau liniștiți dacă se uitau pe furiș la ecrane. Acum, dăm cu zarul ce să facem și numărul ne arată din lista de activități cum petrecem timpul împreună.

Recenzie pentru cartea 7 zile fără ecrane

1

Răspunde

Comentarii(0)

C

Cristina Apreotosei, Bucuresti

Ne întrebăm uneori dacă am pierdut lupta cu ecranele. Și dintr-odată apare această carte: 7 zile fără ecrane. Ne mai dă ceva speranțe că se poate trăi și fără ecrane în lumea copiilor. Am urmat mai multe activități de acolo: picnicul în interior, rețeta de fatomițe ajunsă preferata copiilor (mai ales că se apropie Haloween) și chiar excursia „Turist în propriul tău oraș”. Recomand părinților cartea pentru inspirație, iar copiilor pentru cele mai distractive zile fără ecrane.

Recenzie pentru cartea 7 zile fără ecrane

1

Răspunde

Comentarii(0)

A

Amalia Marinescu

Lectura care îmbunătățește legătura părinte-copil

Cum să fii cool la școală este lectura care îmbunătățește legătura părinte-copil, pentru că deschide discuția dintre cei doi despre ce înseamnă fenomenul de bullying, care sunt urmările lui și cum să le evite. Iar în momentul în care se lovesc de un abuz și nu știu cum să reacționeze, sunt îndemnați să ceară ajutorul părinților.

Recenzie pentru cartea Cum sa fii cool la scoala

0

Răspunde

Comentarii(0)

L

lina

Exerciții practice și jocuri care combat bullyingul

Fetița mea a apreciat cel mai mult exercițiile practice și jocurile menite să combată bullyingul, iar la final, a rămas cu o lecție foarte importantă: umilințele nu trebuie încurajate pentru că aduc suferință. Din perspectiva unui părinte, eu am apreciat că avem în carte și părerile unui psiholog avizat. Recomand cu drag Cum să fii cool la școală!

Recenzie pentru cartea Cum sa fii cool la scoala

0

Răspunde

Comentarii(0)

E

Elena

Să fii cool înseamnă să fii respectuos

Sfaturile și întrebările din această carte i-au ajutat pe copiii mei să realizeze că a fi cool înseamnă, de fapt, a fi respectuos. Ei au învățat despre diversele tipuri de bullying și de ce să nu le folosească, ci să trateze cu bunătate oamenii din jur. Iar când întâlnesc un astfel de comportament abuziv, să știe cum să apere victimele.

Recenzie pentru cartea Cum sa fii cool la scoala

0

Răspunde

Comentarii(1)

B

Bookzone

Multumim pentru recenzie!

E

Emilia V

Educație obligatorie pentru orice copil

Această carte oferă o educație obligatorie pentru orice copil, pentru că vine cu informații importante despre fenomenul problematic atât de des întâlnit, însă rar discutat la școală sau în familie: bullyingul. Copilul înțelege ce înseamnă bullyingul și cât de nociv poate fi, dar și cum să-l combată. Mulțumim autoarelor pentru această lectură atât de necesară!

Recenzie pentru cartea Cum sa fii cool la scoala

0

Răspunde

Comentarii(1)

B

Bookzone

Multumim pentru recenzie!

De la același autor

-20%
Stefan si puiul de tremurici

Stefan si puiul de tremurici

PRP: 34 Lei 27.2 Lei
-15%
Iubirea in bucate

Iubirea in bucate

PRP: 38 Lei 32.3 Lei
-3.3%
-3.3%
Lia si Capitanul Bunatate

Lia si Capitanul Bunatate

PRP: 30 Lei 29 Lei
BestSeller
-25.6%
Cum sa fii cool la scoala

Cum sa fii cool la scoala

PRP: 39 Lei 29 Lei
-33.3%
Tobele si notele muzicale

Tobele si notele muzicale

PRP: 30 Lei 20 Lei
-33.3%
-0.1%
Prietenul meu, politistul

Prietenul meu, politistul

PRP: 14.9 Lei 14.89 Lei
-15%
Vrajitorul din Oz

Vrajitorul din Oz

PRP: 29 Lei 24.65 Lei
Hai-hui prin Univers

Hai-hui prin Univers

45 Lei
-0.1%
Prietenul meu, pompierul

Prietenul meu, pompierul

PRP: 14.9 Lei 14.89 Lei
-15%
Fetele la putere

Fetele la putere

PRP: 38.9 Lei 33.06 Lei
-21.8%
Cine este Bob Dylan?

Cine este Bob Dylan?

PRP: 17 Lei 13.3 Lei
-5%
Erus si Valea Iubirii

Erus si Valea Iubirii

PRP: 50 Lei 47.5 Lei
Poți să fluieri, Johanna

Poți să fluieri, Johanna

29 Lei
Nou
-20.4%
Manifest pentru copii

Manifest pentru copii

PRP: 49 Lei 39 Lei
Nou
-20%
BestSeller
-20.4%
Atlasul copilului isteț

Atlasul copilului isteț

PRP: 49 Lei 39 Lei
Nou
BestSeller
-9.1%
-35.1%
-20.4%
-24.9%
Soacra cu trei nurori

Soacra cu trei nurori

PRP: 3.5 Lei 2.63 Lei

Cumparate impreuna cu 7 zile fara ecrane + Cum sa fii cool la scoala

-39.5%
PRP: 84 Lei

49 Lei