Suntem o editură cu peste 30 de cărți publicate în mai puțin de 3 ani și vândute în peste 400.000 de exemplare.

Oferim servicii complete, de la editare, design copertă și tipărire, până la promovare și distribuție.

Suntem singura editură din România care decontează lunar încasările provenite din vânzările de carte.

Avem o experiență de peste 10 ani în marketingul online. Tot ce oferim în acest domeniu este deja testat și validat.

Nu percepem costuri de publicare pentru autorii debutanți și îi susținem în procesul de promovare și vânzare de carte.

La baza activității noastre stau două obiective diferite, uneori contradictorii, dar pe care reușim să le reconciliem cu succes:

1. Încurajarea lecturii și sprijinirea autorilor valoroși

Într-o societate dependentă de tehnologie, în care device-urile electronice sunt în topul preferințelor atunci când vine vorba de petrecerea timpului liber, ne-am propus să susținem plăcerea lecturii, bucuria pe care doar mirosul de carte nouă îl poate oferi. Oferim autorilor noștri nu doar o editură unde își pot tipări cărțile, ci un partener de cursă lungă, le punem la dispoziție expertiza și instrumentele necesare pentru a-și spori vizibilitatea și numărul de cititori.

2. Rezultatele și creșterea vânzărilor

Am obținut cifre remarcabile de peste 3.000 de exemplare vândute dintr-un titlu încă din prima zi de lansare, respectiv 10.000 de exemplare în prima lună de lansare. Am reușit să creștem vânzările unui autor cu o comunitate online până la o medie de 160 de cărți pe zi. Cifrele dovedesc că îți oferim nu doar un simplu serviciu de publicare, dar și o promovare eficientă, după un plan personalizat pentru fiecare autor în parte și bazat pe rezultate măsurabile.

Peste 120.000 de comenzi primite în ultimul an

80% creștere a vânzărilor de la an la an
O medie de 45 de cărți vândute pe zi per autor

3000 de comenzi onorate într-o singură zi
Vasi Rădulescu
autor "Dragă inimă"

Am ales Bookzone pentru atenția la detaliile care pot conta foarte mult și pentru oamenii de aici. De la predarea manuscrisului și până la evenimentul fizic de lansare, totul s-a desfășurat în condiții excelente, cu discuții deschise, ajutor constant și atmosferă degajată. Mă simt bine în această colaborare și abia aștept să țin în mână a doua carte. Recomand oricărui autor, fie că e consacrat sau vrea să debuteze, să ia serios în calcul această editură. Chiar eu le-am sugerat unor prieteni scriitori să vină aici, având toate uneltele pentru publicare și dezvoltare ulterioară.

Cristina Lincu
autoare "Eu, o mamă (im)perfectă?"

Bookzone a avut încredere în mine încă de la început, find editura care m-a lansat. Nu este ușor să-ți asumi riscul să publici un debutant și nici să-l formezi în tehnicile de marketing indispensabile pieței de carte contemporane, transformându-l într-un partener de drum lung; iar pentru asta sunt recunoscătoare întregii echipe Bookzone, fiind onorată să mă număr printre autorii săi.

Dama de treflă
autoare "trilogia Mai presus de el"

Oameni faini, dedicați, pasionați de ceea ce fac, serioși, mi-am făcut mulți prieteni aici. Bookzone nu e doar o echipă de oameni care lucrează foarte bine împreună, e o echipă de prieteni, ceea ce nu e foarte ușor de găsit. Dacă ar fi să o iau vreodată de la început, tot cu ei aș face-o pentru că sunt genul de oameni cu care rezonez și pentru că pun suflet în ceea ce fac. Iar atunci când faci lucrurile cu drag și din pasiune e imposibil să nu meargă totul bine și să nu ai parte de rezultatele așteptate.

Alexandru-Mihai Gulie
autor "O viață și încă o zi"

Bookzone a reprezentat cea mai bună alegere în termen de colaborare. Am avut alături o echipă entuziastă și profesionistă ce a găsit mereu cele mai bune soluții pentru promovarea cărților mele. Există o atenție desăvârșită asupra detaliilor în procesul de editare și promovare, iar asta reprezintă visul fiecărui autor fie el debutant sau deja consacrat. Sunt foarte mulțumit și vă recomand să apelați cu încredere la serviciile editurii Bookzone!

Publicare
 • Corectăm manuscrisul și venim cu propuneri de îmbunătățire dacă este cazul;
 • Realizăm grafica pentru copertă și pentru interior;
 • Pregătim manuscrisul și coperta pentru tipar;
 • Printăm cartea pe cheltuiala proprie (suma aferentă printului va fi scazută din vânzări);
Distribuție
 • Corectăm manuscrisul și venim cu propuneri de îmbunătățire dacă este cazul;
 • Realizăm grafica pentru copertă și pentru interior;
 • Pregătim manuscrisul și coperta pentru tipar;
 • Printăm cartea pe cheltuiala proprie (suma aferentă printului va fi scazută din vânzări);
Marketing
 • Corectăm manuscrisul și venim cu propuneri de îmbunătățire dacă este cazul;
 • Realizăm grafica pentru copertă și pentru interior;
 • Pregătim manuscrisul și coperta pentru tipar;
 • Printăm cartea pe cheltuiala proprie (suma aferentă printului va fi scazută din vânzări);






Publicații și autori debutanți sau doar autori cunoscuți?

Nu avem un criteriu de evaluare în funcție de numărul de cărți publicate sau de notorietatea autorului. Dacă manuscrisul respectă criteriile impuse de editura noastră pentru publicare, îl vom publica.

Cum pot vedea câte cărți s-au comandat într-o zi?

Fiecare autor are acces în timp real la comenzile obținute pentru titlul său. Va putea verifica oricând numărul de comenzi plasate, onorate și finalizate într-o zi.

De asemenea poate realiza foarte usor statistici pe săptămâni, luni sau ani cu privire la cartea/cărțile sale.

Cât ar trebui să investesc în promovare pentru a mă asigura că voi avea succes cu cartea pe care o voi lansa?

Nu există previziuni sau calcule exacte în acest sens. Tot ce ar fi de menționat aici este că noi vom face o serie de teste cu bugete investite și suportate exclusiv de Editura Bookzone. După o lună de test, vom veni și vă vom prezenta un raport exact în acest sens, urmând să decidem de comun acord cum vom proceda mai departe.

Cum se procedează cu bugetul de promovare? Autorul virează în avans în contul editurii bugetul de promovare și editura îl gestionează sau cum se întâmplă lucrurile mai exact aici?

Bugetele de promovare sunt suportate de Editura Bookzone până la momentul decontului. Odată cu decontul lunar primiți o situație exactă cu sumele investite în promovare, rezultatele aduse, cu procentul suportat de editură din suma respectivă si cu cel suportat de către autor. Suma aferentă promovării este scăzută din încasările obținute din vânzări.

Practic, autorul plătește promovarea din vânzările generate de campaniile de marketing realizate de editură.

Care a fost cel mai bun raport pe care l-ați obținut din campaniile de promovare, dar și cel mai slab?

Cel mai bun raport sumă investită/comenzi obținute a fost de 1/12, iar cel mai slab de 1/2.

Media generală însă este undeva la 1/5.

Care este cel mai mare număr de titluri văndute într-o zi pentru un singur autor, exceptând lunile de lansare, dar cel mai slab?

Cel mai mare număr de cărți vândute pentru un autor la 9 luni de la lansare este de 190 de cărți vândute într-o singură zi (vorbim aici doar de comenzi online, înregistrate pe Bookzone.ro), iar cel mai mic de 15 carti /zi.

Important de menționat aici este că avem și cărți în portofoliul editurii care nu beneficiază de bugete de promovare și care au vânzări mult mai mici. Decizia în privința investiției în promovare fiind exclusiv în sarcina autorului.

Ce este sinopsisul?

Este rezumatul manuscrisului tău. Înainte de a parcurge manuscrisul în întregime, vom citi cu multă atenție și interes sinopsisul pe care ni-l trimiți. Nu rata șansa de a ne stârni curiozitatea.

Ajută-ne să înțelegem, din câteva paragrafe, despre ce este vorba în cartea ta:
- convinge-ne în primele 2 fraze: care este ideea principală;
- atrage-ne cu intriga și acțiunea: cine sunt personajele principale, care este relația dintre ele, cum evoluează fiecare, conflictele (dacă există), cum se rezolvă acestea, cum se încheie cartea;
- menționează structura cărții: numărul total de cuvinte, câte volume sunt/vor fi, câte capitole conține, care este publicul țintă: cine crezi și cine vrei să îți cumpere cartea;
- prin ce crezi că se diferențiază cartea ta de celelalte titluri de pe piață: ce aduce în plus.

Tip: Indiferent de lungimea manuscrisului, sinopsisul nu ar trebui să fie mai lung de 1 pagină.

Te-ai hotărât să publici cartea? Nu rămâne decât să urmezi doi pași. Trimite-ne manuscrisul (în format word), sinopsisul și câteva informații relevante din CV-ul tău literar, care să ne ajute să te cunoaștem mai bine. Apoi convinge-ne în 3 fraze că manuscrisul tău trebuie să fie publicat.
În maximum 30 de zile vei primi un răspuns de la noi.

Dacă manuscrisul tău îndeplinește criteriile de selecție, îți facem o propunere concretă de colaborare.
Semnăm contractul, publicăm cartea și ne dai datele contului pentru viramentul lunar.

Criterii de selecție a manuscriselor

În primul rând, un manuscris care prezintă greșeli de gramatică ne ușurează munca, pentru că îl eliminăm din start din procesul de selecție. Este o condiție sine qua non: un autor care vrea să fie scriitor trebuie să cunoască limba română. Din acest punct de vedere, lăsăm selecția naturală să își urmeze cursul.

Dacă nu te-ai autodescalificat și ai trecut de acest criteriu, felicitări! În continuare, vom fi atenți la:

- subiectul abordat: gradul lui de originalitate și modalitatea în care îl tratezi;
- stilul și calitatea scriiturii: fluența și logica exprimării, cât de charismatică este tehnica ta de scris, cât de cursiv este stilul, cât de ușoară este lectura, cum ai construit acțiunea (sau, după caz, cum ai structurat informația);
- dacă tema aleasă se încadrează în viziunea noastră pe termen lung: în funcție de evoluția pieței de carte, de tendințe, de preferințele publicului.

Cu cât manuscrisul tău îndeplinește mai multe criterii, cu atât cresc șansele de a fi publicat.

CONTACT: autor@bookzone.ro / 031-433.51.65 / 0774-091.579