VIDEO PREZENTARE BOOKZONE

Cum să publici
o carte de
success

Cum ne diferențiem față de celelalte edituri?

Suntem singurii din România care decontăm lunar încasările provenite din vânzări, ceea ce te va ajuta să încasezi foarte repede roadele muncii tale;

Suntem singura editură din România care oferă acces în timp real la rapoartele de vânzări, ceea ce te va ajuta să măsori imediat impactul mesajelor tale de pe blog/facebook și alte canale de comunicare;

Suntem printre puținele edituri, dacă nu singura care nu percepe costuri de publicare pentru autorii debutanți;

Avem o viziune total diferită și inedită despre piața de carte din România, viziune prin care ne dorim să nu ne rezumăm la publicarea unui titlu ci să-i facem o strategie personalizată de promovare;

Am obținut cifre remarcabile de peste 3000 de exemplare vândute dintr-un titlu încă din prima zi de lansare, respectiv 10.000 de exemplare în prima lună de lansare, ceea ce dovedește că îți oferim mai mult decât un simplu serviciu de publicare (vorbim aici de vânzări efective, exceptând cărțile distribuite în librării);

Avem o experiență de peste 5 ani în promovarea autorilor în mediul online, ceea ce îți garantează că marketingul pe care ți-l oferim este unul testat și nu unul bazat pe teorii;

Deși oferim servicii de publicare, marketing și vânzări, comisionul pe care îl percepem este unul de bun simț, care nu depășește niciodată comisionul autorilor, indiferent de serviciile oferite;

Care sunt realizările noastre pe scurt?

Peste 100.000 de comenzi onorate într-un singur an;

Creșterea vânzărilor unui autor debutant de la 7-8 cărți pe zi la o medie constantă de 40 de cărți/zi;

Creșterea vânzărilor unui autor cu o comunitate mare, de la o medie de 15 cărți pe zi la una de 80/zi;

Creșterea vânzărilor pentru unul dintre cei mai apreciați autori ai noștri, de la 80 de cărți pe zi, la o medie de 150 de cărți/zi;

15.000 de comenzi obținute într-o singură lună, doar din online. Vorbim aici exclusiv de autorii care au lansat într-o singură lună, fără restul titlurilor din portofoliu;

3.000 de comenzi onorate într-o singură zi. Ne referim aici la preluarea, pregătirea și predarea coletelor către curier, nu la livrarea efectivă.

Nota: Evident au fost și cazuri în care creșterile nu au fost atât de spectaculoase din diverse motive - fie nu am avut strategia potrivită pentru autorii respectivi, fie genul volumului nu era unul de interes pentru public, fie autorul nu avea o comunitate proprie sau nu reușea să aloce suficient timp pasiunii sale.

Câteva exemple cu serviciile oferite autorilor

Vezi mai multe
Vezi mai multe
Vezi mai multe

Ce îți oferim?

Servicii de
publicare

Servicii de
distribuție

Servicii de
marketing

• Corectăm manuscrisul și venim cu propuneri de îmbunătățire dacă este cazul;
• Realizăm grafica pentru copertă și pentru interior;
• Pregătim manuscrisul și coperta pentru tipar;
• Printăm cartea pe cheltuiala proprie (suma aferentă printului va fi scazută din vânzări);

Ce NU!
  îți oferim

Nu îți oferim promisiuni sau estimări de vânzări. Dacă nu ești prezent în online și dorești vânzări de minimum 2-3000 de cărți lunar, nu apela la noi pentru că nu aceasta este politica noastră.

Dacă ești adeptul reducerilor de preț și vrei să vinzi cu orice preț, nu apela la noi. Alegem creșterea brandului în detrimentul vânzărilor forțate. Avem o viziune diferită de ce se întamplă în acest moment în piață și nu ne abatem de la ea indiferent de consecințele materiale.

Viziunea noastră asupra vânzărilor este tocmai aceea de a evita mesajele agresive de vânzare (cele gen teleshopping). Experiența de până acum ne-a demonstrat că atunci când încerci o vânzare agresivă, prospectul se simte agasat și trece în defensivă.

Evită să colaborezi cu noi dacă nu ai un proiect pe termen lung. Ne dorim doar colaborări cu autori care își doresc să se dedice total acestei activități și au un plan îndrăzneț în acest sens. Avem nevoie de autori care să publice cel puțin săptămânal un material pe care noi mai apoi să îl promovăm prin instrumentele pe care le deținem.

Evită să colaborezi cu noi dacă nu ești de acord cu ideea ca tu să te ocupi de scris și noi de promovare. Avem servicii clar trasate și suntem adepții muncii în echipă, dar fără să intervenim abuziv unii peste alții. Acceptăm cu mare drag propunerile, ideile și recomandările autorilor, ba chiar suntem încântați când le primim, însă nu agreăm să ni se spună pas cu pas ce trebuie să facem.

Cum lucrăm?

  1. Ne trimiți manuscrisul pe adresa autor@bookzone.ro
  2. Evaluăm lucrarea ta și în maximum 30 de zile primești un răspuns.
  3. Îți facem o propunere concretă de colaborare.
  4. Semnăm contractul, publicăm cartea și ne dai datele contului pentru viramentul lunar.

Întrebări frecvente

Nu avem un criteriu de evaluare în funcție de numărul de cărți publicate sau de notorietatea autorului. Dacă manuscrisul respectă criteriile impuse de editura noastră pentru publicare, îl vom publica.
Fiecare autor are acces în timp real la comenzile obținute pentru titlul său. Va putea verifica oricând numărul de comenzi plasate, onorate și finalizate într-o zi.

De asemenea poate realiza foarte usor statistici pe săptămâni, luni sau ani cu privire la cartea/cărțile sale.
Nu există previziuni sau calcule exacte în acest sens. Tot ce ar fi de menționat aici este că noi vom face o serie de teste cu bugete investite și suportate exclusiv de Editura Bookzone. După o lună de test, vom veni și vă vom prezenta un raport exact în acest sens, urmând să decidem de comun acord cum vom proceda mai departe.
Bugetele de promovare sunt suportate de Editura Bookzone până la momentul decontului. Odată cu decontul lunar primiți o situație exactă cu sumele investite în promovare, rezultatele aduse, cu procentul suportat de editură din suma respectivă si cu cel suportat de către autor. Suma aferentă promovării este scăzută din încasările obținute din vânzări.

Practic, autorul plătește promovarea din vânzările generate de campaniile de marketing realizate de editură.
Cel mai bun raport sumă investită/comenzi obținute a fost de 1/12, iar cel mai slab de 1/2.

Media generală însă este undeva la 1/5.
Cel mai mare număr de cărți vândute pentru un autor la 9 luni de la lansare este de 190 de cărți vândute într-o singură zi (vorbim aici doar de comenzi online, înregistrate pe Bookzone.ro), iar cel mai mic de 15 carti /zi.

Important de menționat aici este că avem și cărți în portofoliul editurii care nu beneficiază de bugete de promovare și care au vânzări mult mai mici. Decizia în privința investiției în promovare fiind exclusiv în sarcina autorului.