Daniela Gheorghiță

Unde este prietenul meu darnic?

PRP: 44 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
40.8 Lei
Produs indisponibil

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Unde este prietenul meu darnic?

Format
240x240
Număr pagini
36
Editura
Signatura
Autor
Daniela Gheorghiță
Anul publicării
2020
ISBN
9786069071113

Rezumat Unde este prietenul meu darnic? - Daniela Gheorghiță

În culori vii și contrastante, asemenea emoțiilor, se înșiră imaginile cărții „Unde este prietenul meu darnic?”, iar textul, închegat în jurul ideii Biancăi Mereuță de Daniela Gheorghiță, revelează lectorului ipostaze ale sufletului.


Astfel, ca pretext semantic, facem cunoștință cucopilul care avea un prieten darnic. Dar acesta fu nevoit să plece departe, lăsându-l singur pe primul. Și de atunci totul se schimbă,căci lumea înconjurătoare a devenit rece și ostilă. Hotărât să-și aline singurătatea, copilul se gândi să urmeze luminile orașului. Și lumina lunii. Însă acestea nu îl călăuzeau în vreo direcție. Iar în totul pustiu și întunecat care-l împresura de-acum, băiatul se întreba necontenit cu dor: unde o fi prietenul meu darnic?


Dar dincolo de odiseea căutării/regăsirii prietenului darnic, aparent rătăcitor, se cuvine să observăm și contrastul ilustrativ lumină-întuneric, care desăvârșește mesajul textual. Astfel, alături de cei doi protagoniști ai narațiunii, lectorul pășește într-un cadru al vitalității și al luminii, zugrăvit în culori calde și îmbietoare. Pe de altă parte, atunci când părăsește scena ficțională, prietenul darnic risipește și starea de bine, lăsând în urma-i o priveliște de nedeslușit, pictată în nuanțe întunecate, sumbre. Cu toate acestea, întrebării băiatului îi succede regăsirea – a prietenului darnic, a sinelui, a luminii -, ilustrată în cromatica pozitivă de-nceput.


Însă, fie că vorbim despre dărnicie ca exponent valoric ori contabilizăm alte calități, este important să receptăm esențialul mesajului transmis: relevante în economia existențială sunt numai frumusețea și lumina iradiate de aceste însușiri prin intermediul nostru, depozitarii lor. Din acest punct de vedere, este revelator contrastul dintre viața copilului avându-și aproape prietenul darnic și imaginea copiluluiodată cu pierderea acestuia, metamorfozat în binomul lumină-întuneric.Mai mult decât atât, scena finală, elocventă pentru conștientizarea nedespărțirii, se poate recepta și ca o lecție depre lucrurile invizibile ochiului, perceptibile numai la nivelul sufletului. Valorile care ne transformă în lumină pot exista și numai intrinsec, fără a fi perceptibile la nivelul simțurilor. În plus, lumina trebuie să vină din lăuntrul fiecărui individ pentru a anula întunericul lumii exterioare.

Detalii produs
  • Unde este prietenul meu darnic? Unde este prietenul meu darnic?
  • Format 240x240
  • Număr pagini 36
  • Editura Signatura
  • Autor Daniela Gheorghiță
  • Anul publicării 2020
  • ISBN 9786069071113
  • Scor Bestseller
Despre Daniela Gheorghiță
Daniela Gheorghiță
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Daniela Gheorghiță inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Daniela Gheorghiță se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Daniela Gheorghiță. Fiecare carte scrisa de Daniela Gheorghiță este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Daniela Gheorghiță in categoria Daniela Gheorghiță astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


BestSeller
-25.6%
Cum sa fii cool la scoala

Cum sa fii cool la scoala

PRP: 39 Lei 29 Lei
Nou
BestSeller
-9.1%
Hardcover
-20.4%
Cress

Cress

PRP: 49 Lei 39 Lei
-31.4%
-15%
Tup și Influenterii Binelui

Tup și Influenterii Binelui

PRP: 65 Lei 55.25 Lei
-20%
-20.1%
Puiul şi alte povestiri alese

Puiul şi alte povestiri alese

PRP: 9.5 Lei 7.59 Lei
-14.8%
-5%
-14.8%
Baiatul si Marea

Baiatul si Marea

PRP: 42 Lei 35.8 Lei
-14.8%
Unde mi-a disparut zambetul?

Unde mi-a disparut zambetul?

PRP: 42 Lei 35.8 Lei
-15%
Invatatorii de Grija. Rocky

Invatatorii de Grija. Rocky

PRP: 75 Lei 63.75 Lei
-14.8%
Cantecul Regelui

Cantecul Regelui

PRP: 42 Lei 35.8 Lei
PRP: 44 Lei

40.8 Lei