Soarele negru
Produs | Cotă T.V.A. | Preț fără T.V.A. | T.V.A. |
---|---|---|---|
Soarele negru | 5% | 55.71 | 2.79 |
Căștigătoare la Gala Premiilor Literare Bookzone 2025, la categoria Cartea Anului 2024.
Căștigătoare la Gala Premiilor Literare Bookzone 2025, la categoria Cartea Anului 2024.
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-3 zile lucrătoare

Ridicare din Easybox
1-3 zile lucrătoare
4 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații Soarele negru
Rezumat Soarele negru - Bogdan-Alexandru Stanescu
Un cuplu cum nu se poate mai improbabil care se întâlnește în Bucureștiul anilor ’70, un psihiatru malefic, racolat de KGB, aflat în căutarea automatonului uman și care sfârșește în pădurile nebuniei, un nazist gay, membru al Societății Thule, care vânează artefacte magice cu valoare neprețuită pentru ritualurile oculte menite să aducă pe lume cel de-al Treilea Reich, o stranie croitoreasă a Casei de Modă Diana, căzută pradă demonilor, o mamă creștin-ortodoxă pasionată de artele marțiale, un scriitor german melancolic pe nume Max Sebald, străzile înguste și pietruite din Norwich, Sulina anilor ’90, socialiști camerunezi, un Păpușar rus care colecționează trofee de care se îndrăgostește, un roman neterminat ce iradiază viețile celor care-l citesc: toate acestea se împletesc în biografia multigenerațională a unui personaj pasionat de criminali în serie și de reconstruirea imaginară a vieții tatălui dispărut.
Soarele negru este un roman picaresc al cărui protagonist e chiar literatura, sinuoasă și ramificată ca brațele unui fluviu ce se despart în deltă.
„Încăperile, căptușite de turnurile din cărți și reviste sau ziare, erau străbătute de cărări labirintice. Nu exista nicio sursă de lumină naturală și inițial polițiștii nu au găsit nici întrerupătoarele, așa că primele scene video, de câteva minute, sunt filmate la lumina lanternei. Unul dintre polițiști povestea că ceea ce l-a izbit a fost mirosul, însă nu de cadavru, îl cunoștea prea bine, era polițist cu vechime, ci unul de chimicale și mucegai, totul acoperit de cel al hârtiei umede. Apoi, după un colț, o canapea micuță și acolo, în tăcere și întuneric, trei păpuși mari, cât niște oameni mai mici, pitici sau copii, adolescenți. Erau trei păpuși fată, rujate, cu obrazul pergamentos vopsit cu alb, cu gene lungi și baticuri înflorate pe cap. Purtau rochii cu voal și, straniu, picioarele le aveau învelite în ciorapi groși de lână și lungi până peste genunchi. Au găsit 26 de fete mumificate, deghizate în păpuși, în mirese, în prințese, cu vârste cuprinse între trei și douăzeci și nouă de ani.” Bogdan-Alexandru Stănescu
Bogdan-Alexandru Stănescu (n. 1979) este doctor în literatură, prozator, poet, eseist, traducător și editor. În prezent este director editorial al imprintului Anansi. World Fiction, din cadrul Grupului Editorial Trei. În 2010, a publicat împreună cu Vasile Ernu cartea Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc, iar în 2012 a debutat ca poet, cu volumul Apoi, după bătălie, ne-am tras sufletul. Au urmat volumul de eseuri Enter Ghost. Scrisori imaginare către Osip Mandelştam, cel de-al doilea volum de poeme, anaBASis, romanul Copilăria lui Kaspar Hauser; în 2019 a publicat romanul biografic Caragiale. Scrisoarea pierdută; în 2021, volumul de poeme Adorabilii etrusci, iar în 2022, romanul Abraxas. A tradus din Alberto Manguel, James Joyce, Tennessee Williams, William Faulkner, Sandra Newman, Sue Prideaux, Edward Hirsch, Daniel Mendelsohn, Paul Auster, Philip Roth, Louise Glück, Hannah Arendt, C.G. Jung, Anne Carson și Kaveh Akbar.
La Editura Trei a mai apărut, în 2023, volumul de eseuri Centrul nu se mai susține. Ceea ce ne desparte (scris împreună cu Vasile Ernu).

Soarele negru
- Dimensiune 130x200
- Număr pagini 464
- Editura Trei
- Autor Bogdan-Alexandru Stanescu
- Anul publicării 2024
- ISBN 9786064024671
- Scor Bestseller

Poti gasi toate cartile scrie de catre Bogdan-Alexandru Stanescu in categoria Bogdan-Alexandru Stanescu astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
George
Cartea impresionează prin complexitatea sa și prin modul în care împletește povești fascinante din diverse epoci. Scriitura este puternică, iar personajele sunt memorabile, însă unele pasaje sunt dense și pot îngreuna lectura. Mi-a plăcut profunzimea temelor abordate, dar ritmul fluctuant poate să nu fie pe gustul tuturor.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Hera Pilipe
Personajele sunt deosebite și fiecare adaugă o dimensiune aparte poveștii. Totuși, ritmul este destul de lent în anumite părți, iar conexiunile între evenimente mi s-au părut uneori greu de înțeles. În ciuda acestora, cartea rămâne o lectură valoroasă!
0
Răspunde
Comentarii(0)
Marga R.
Personajele sunt extrem de bine scrise, dar, pe alocuri, mi s-a părut că sunt prea multe fire narative care se pierd în detalii. Totuși, atmosfera și temele abordate sunt fascinante, iar stilul autorului te ține cu adevărat captiv. O lectură provocatoare!
0
Răspunde
Comentarii(0)
Magda
Dacă iubești literatura care te provoacă și te face să gândești mai profund, atunci această carte este pentru tine. Este imposibil să nu fii absorbit de complexitatea poveștii și de felul în care autorul combină elemente istorice cu o fantezie tulburătoare. Mă bucur că am descoperit acest roman și cu siguranță îl voi reciti, pentru a surprinde noi detalii.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Darius Predoiu
Am citit Soarele negru cu sufletul la gură! Este o poveste pe care nu o vei înțelege complet din prima, dar tocmai asta îl face interesant. Cu o poveste stranie și un stil captivant, autorul reînvie mituri și legende într-un București plin de tenebre. Un roman care te va face să privești altfel literatura și lumea în care trăim. Recomand fără rezerve!
0
Răspunde
Comentarii(0)
Ion Mihai
Acțiunea este rapidă, dar fiecare detaliu este savurat pe măsură ce descoperi adevărul despre personajele fascinante. Am fost impresionat de complexitatea poveștii și de modul în care autorul creează o atmosferă densă, plină de mister și magie
0
Răspunde
Comentarii(0)
Nadina Avram
Romanul acesta este ca o călătorie în timp și spațiu, dar și în adâncurile celor mai întunecate colțuri ale sufletului uman. Am adorat cum autorul îmbină istoria cu fantezia și cum fiecare pagină te ține în suspans.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Georgiana Olaru
Mi-a plăcut cum personajele sunt ambigue moral și cum fiecare secvență te face să îți pui întrebări despre natură umană și puterea literaturii. O adevărată capodoperă contemporană!
0
Răspunde
Comentarii(0)
Valeria
Cartea asta mi-a dat o adevărată lovitură! Fiecare capitol a fost ca o piesă dintr-un puzzle imens, iar pe măsură ce avansam în poveste, am început să înțeleg din ce în ce mai mult despre trecutul enigmatic al personajului principal. Literatura este cu adevărat protagonista acestui roman, iar stilul autorului m-a făcut să reflectez la fiecare cuvânt scris. Absolut remarcabil!
0
Răspunde
Comentarii(0)
Alin Dumitru
Am fost uimit de complexitatea personajelor și a poveștii, iar amestecul de istorie, ocultism și psihologie te face să te simți ca un detectiv care trebuie să decodeze fiecare indiciu. Mi-a plăcut că nu este o poveste simplă, ci un adevărat labirint literar ce pune la încercare mintea cititorului. Recomand cu toată încrederea!
0
Răspunde
Comentarii(0)
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.7
10 recenzii
5 stele
7
4 stele
3
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0