I.L.Caragiale

O scrisoare pierduta

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

4 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații O scrisoare pierduta

Format
13x20 cm
Număr pagini
240
Editura
Andreas
Autor
I.L.Caragiale
Anul publicării
2016
ISBN
9786068271910

Rezumat O scrisoare pierduta - I.L.Caragiale

Include: „O scrisoare pierduta”; „O noapte furtunoasa” „Napasta” „D-ale carnavalului” „Conul Leonida fata cu reactiunea” „Teatrul lui Caragiale a ramas în constiinta colectiva mai ales prin intermediul comediilor. Toate cele patru texte dramatice concretizeaza istoric o lume, astfel încât scriitorul îsi proiecteaza întreaga viziune clasica în spatiul românesc, într-un moment în care bughezia se afla în zorii aparitiei sale. Scriitorul se opreste la niveluri sociale diferite, de la micul înavutit al mahalalei la marea burghezie de provincie, în fond subliniind acelasi fenomen. Piesa de teatru „O noapte furtunoasa” este una dintre primele comedii ale lui Caragiale cu radacini în teatrul precursorilor. Istoria si critica literara au observat ca elementele de substanta au patruns sub o alta forma în teatrul scriitorului. Fusesera întâlnite în comediile „Chirita în provincie sau Chirita la Iasi, scrise de Alecsandri, unde se observa patrunderea formelor fara fond în viata sociala nationala, lupta între generatii, limbajul neologic, falsul patriotism. Toate acestea se pot întâlni si în creatiile lui Caragiale, însa el se detaseaza de schemele precursorilor, surprinzând mentalitatile politice între 1870 si 1900, în care politicianismul românesc va cunoaste diferite nuante, atitudini subiective ale celor nechemati în ascensiunea lor, falsul eroism... Piesa O noapte furtunoasa este o sinteza a metamorfozelor epocii. Actiunea se desfasoara în Bucuresti având în centru câteva personaje ilustrative, precum jupân Dumitrache, apropitar, poreclit Titirca Inimarea, Veta, sotia adulterina, ce are relatii cu Chiriac, Spiridon, baiatul de procopseala, Zita, sora Vetei, o tânara dezvoltata de mitocanul ei, care citeste dramele Parisului si se lasa ambetata de scrisoarea lui Rica Venturiano, studinte în drept si publicist. Observam intentiile dramaturgului, ce explica anumite comportamente umane... Caragiale este un artist al crearii scenelor tari în ipostaze comice, al fixarii portretelor. Critica falsului politicianism caracteristic micii burghezii o vom regasi în piesa intitulata „Conu Leonida fata cu reactiunea” publicata în 1880. Actiunea are loc într-o zona periferica a Bucurestiului... Asadar, aceasta piesa de teatru este o comedie a vanitatii, în care eroul traieste modest, este pensionar, dar atât de încântat de sine, de ideile pe care le-a dobândit citind ziarele, încât nu-si da seama de adevarata sa conditie, devenind, cu papuci si cu scufie în cap, un adevarat tribun al poporului, al luptei împotriva reactiunii...
Detalii produs
Despre I.L.Caragiale
I.L.Caragiale
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre I.L.Caragiale inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. I.L.Caragiale se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale I.L.Caragiale. Fiecare carte scrisa de I.L.Caragiale este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre I.L.Caragiale in categoria I.L.Caragiale astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Teatru, O scrisoare pierdută
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-5%
Teatru

Teatru

PRP: 44 Lei 41.8 Lei
O scrisoare pierdută

O scrisoare pierdută

16 Lei
-5%
Fram, ursul polar

Fram, ursul polar

PRP: 19.9 Lei 18.9 Lei
-35.5%
Cişmigiu & Comp.

Cişmigiu & Comp.

PRP: 20 Lei 12.9 Lei
-5%
Un baiat de nota 10

Un baiat de nota 10

PRP: 48 Lei 45.6 Lei
-38.6%
Ion

Ion

PRP: 21 Lei 12.9 Lei
-25.1%
Pachet Clasicii romani

Pachet Clasicii romani

PRP: 41.5 Lei 31.1 Lei
-24.5%
Invizibilii

Invizibilii

PRP: 47 Lei 35.5 Lei
-34.9%
Adam, copilul viitorului

Adam, copilul viitorului

PRP: 89 Lei 57.9 Lei
-20%
Pãdurea spânzuraţilor

Pãdurea spânzuraţilor

PRP: 13 Lei 10.4 Lei
-35.5%
Fat-frumos cu mot in frunte

Fat-frumos cu mot in frunte

PRP: 19.99 Lei 12.9 Lei
Basmele romanilor

Basmele romanilor

29.99 Lei
-2.6%
Greuceanu

Greuceanu

PRP: 38.44 Lei 37.44 Lei
-10.3%
Neghiniță

Neghiniță

PRP: 19.9 Lei 17.86 Lei
-5%
Povestea gastelor

Povestea gastelor

PRP: 38.38 Lei 36.46 Lei
-5%
-35.2%
Roman Nazdravan

Roman Nazdravan

PRP: 19.9 Lei 12.9 Lei
-5%

Cumparate impreuna cu O scrisoare pierduta

-38.6%
Ion

Ion

PRP: 21 Lei 12.9 Lei
-52.8%

16 Lei