David BordwellJeff SmithKristin Thompson

Istoria filmului Vol. 1

O introducere
PRP: 80 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
72 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Istoria filmului Vol. 1

Dimensiune
200x270
Număr pagini
368
Editura
Vellant
Autor
Jeff Smith,
Kristin Thompson,
David Bordwell
Anul publicării
2024
ISBN
9786069802472

Rezumat Istoria filmului Vol. 1 - David Bordwell, Jeff Smith, Kristin Thompson

,,În întreaga lume, în fiecare moment, milioane de oameni se uită la filme. Se uită la filme comerciale, la „filme de artă“, la documentare, la desene animate, la filme experimentale, la filme educaționale. Stau în săli de cinema cu aer condiționat, în piețe publice din sate, în muzee de artă, în săli de clasă, acasă în fața televizorului, în cafenele în fața unui monitor de laptop sau a unui telefon mobil. În anii 2010, cinematografele au vândut în jur de opt miliarde de bilete anual. Dacă luăm în considerare accesibilitatea filmelor în formate video – difuzate fie prin intermediul televiziunii sau al internetului, pe disc sau sub formă de fișiere digitale –, numărul de spectatori e, de fapt, mult mai mare. În 2019, piața globală pentru divertismentul dedicat proiecției în cinematografe, difuzării la domiciliu și pe aparate mobile a depășit, pentru prima oară în istorie, 100 de miliarde de dolari.”

,,Nimeni nu are nevoie să fie convins că filmul a fost una dintre cele mai influente forme de media din ultimii o sută de ani. Nu doar că îți poți aminti cele mai incitante și mai lăcrămoase momente petrecute văzând filme, dar îți poți, cel mai probabil, aminti momente din viața de zi cu zi când ai încercat să fii la fel de grațios/oasă, de altruist/ă, de dur/ă sau de empatic/ă precum acele personaje grandioase de pe ecran. Felul în care ne îmbrăcăm și în care ne tundem părul, felul în care umblăm și ne comportăm, lucrurile în care credem sau de care ne îndoim – toate aceste aspecte ale vieților noastre sunt influențate de filme. Filmele ne oferă și experiențe artistice puternice, cunoștințe despre culturi diverse și despre noi moduri de gândire.”

Kristin Thompson

David Bordwell

Jeff Smith


„Istoria filmului: o introducere e rezultatul unor cercetări întinse pe mai multe decenii și a unor căutări minuțioase și pasionate în zeci de arhive ale lumii. Deși e marcată de o concizie admirabilă, cartea oferă o inițiere complexă în toate fenomenele relevante pentru evoluția filmului. Autorii tratează cinematograful din mai multe perspective. Sunt preocupați, pe de o parte, să descrie contextele politice, sociale, economice și culturale care au determinat traiectoria mediului. Prezintă, apoi, principalele avansuri tehnologice și punctează modurile diverse în care au marcat acestea industria și arta cinematografică. În același timp, deși includ analize extinse ale celor mai importanți cineaști și ale celor mai remarcabile filme, nu sunt interesați să relateze doar un istoric al succesiunii capodoperelor, ci oferă un spațiu generos și producțiilor medii, considerând - pe bună dreptate - că pentru a înțelege fenomenele specifice unei anumite perioade și regiuni acestea constituie o resursă istorică de multe ori mai utilă decât excepțiile de la regulă.

Erudiția extraordinară a autorilor e perceptibilă, practic, la fiecare pas, însă ea nu devine niciodată explicitată și etalată cu aroganță. De câte ori au ocazia, preferă să deschidă paranteză scurtă în care să nuanțeze informațiile deja oferite anterior, sau să enumere într-o răsuflare titluri de filme deopotrivă faimoase și obscure, situate prin acest gest pe o poziție de egalitate în raport cu istoria mediului. Din acest motiv, dincolo de numeroasele exemple de filme canonice, cartea stârnește curiozitatea cititorilor pentru vizionarea unei cantități cel puțin egale de filme mai curând obscure și rare, care se dovedesc, odată descoperite, adevărate revelații. De altfel, acesta este modul discret în care autorii își precizează direct prețuirea și dragostea pentru cinema - pe de o parte, nearătându-se mai interesați de o anumită cinematografie decât de alta, sau de o anumită perioadă în detrimentul celorlalte și, păstrând, deci, un echilibru perfect al tonului și al registrului de abordare; iar pe de altă parte, promovând cât mai multe filme apreciate de ei, într-un potpuriu revelatoriu pentru complexitatea gusturilor și preocupărilor lor estetice, dar și sociale și politice.”

Andrei Rus

Detalii produs
Despre David Bordwell
David Bordwell
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre David Bordwell inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. David Bordwell se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale David Bordwell. Fiecare carte scrisa de David Bordwell este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre David Bordwell in categoria David Bordwell astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Istoria filmului Vol. 1
Despre Jeff Smith
Jeff Smith
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Jeff Smith inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Jeff Smith se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Jeff Smith. Fiecare carte scrisa de Jeff Smith este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Jeff Smith in categoria Jeff Smith astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Despre Kristin Thompson
Kristin Thompson
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Kristin Thompson inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Kristin Thompson se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Kristin Thompson. Fiecare carte scrisa de Kristin Thompson este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Kristin Thompson in categoria Kristin Thompson astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Istoria filmului Vol. 1
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

Hardcover
-7%
Hardcover
-7%
-5%
BONE: Fuga din Boneville

BONE: Fuga din Boneville

PRP: 44.44 Lei 42.21 Lei
Hardcover
-7%
-10%
Istoria filmului Vol. 1

Istoria filmului Vol. 1

PRP: 80 Lei 72 Lei

Alte carti din categoriile: Istorie, Istorie universala

-31.9%
-16.7%
Showman

Showman

PRP: 59.9 Lei 49.9 Lei
-15%
În infernul de la Stalingrad

În infernul de la Stalingrad

PRP: 60.5 Lei 51.42 Lei
Nou
-10%
România, 1916–1941

România, 1916–1941

PRP: 59.9 Lei 53.9 Lei
-15%
Iluminismul

Iluminismul

PRP: 99.99 Lei 84.99 Lei
Nou
-20%
Istoria lumii in 100 de momente

Istoria lumii in 100 de momente

PRP: 59.99 Lei 47.99 Lei
-15%
Enigmele istoriei

Enigmele istoriei

PRP: 64.9 Lei 55.17 Lei
-20%
Amazoanele Mossadului

Amazoanele Mossadului

PRP: 59.99 Lei 47.99 Lei
-15%
Perșii

Perșii

PRP: 79 Lei 67.15 Lei
-15%
-10.1%
Hermes Trismegistos

Hermes Trismegistos

PRP: 39 Lei 35.05 Lei
-15%
Marsul mortii prin Rusia

Marsul mortii prin Rusia

PRP: 38 Lei 32.3 Lei
Nou
-15%
Cultura

Cultura

PRP: 75 Lei 63.75 Lei
-10%
Cina la Roma

Cina la Roma

PRP: 52.9 Lei 47.61 Lei
-5%
Dezinformarea

Dezinformarea

PRP: 69.9 Lei 66.41 Lei
-14.9%
PRP: 80 Lei

72 Lei