Heather Heying

Ghidul vanator-culegatorului in secolul XXI

Evolutia si provocarile vietii moderne
PRP: 69.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
55.9 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

6 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Ghidul vanator-culegatorului in secolul XXI

Format
137x200
Număr pagini
336
Editura
Litera
Autor
Heather Heying
Anul publicării
2022
ISBN
9786063395376

Rezumat Ghidul vanator-culegatorului in secolul XXI - Heather Heying

O explorare curajoasă și provocatoare a tensiunii dintre istoria noastră evoluționară și problemele epocii moderne – și a ceea ce putem face pentru a o atenua


Trăim în cea mai prosperă dintre epocile istoriei umane și, cu toate acestea, suntem neliniștiți, divizați și nefericiți. Bogăția și confortul sunt fără egal, dar peisajul nostru politic este agitat, iar ratele suicidului, ale bolilor cronice și ale singurătății continuă să bată record după record. Cum explicăm prăpastia dintre aceste adevăruri? Și cum ar trebui să răspundem?


Pentru biologii evoluționiști Heather Heying și Bret Weinstein cauza problemelor noastre este clară: lumea modernă nu are același ritm cu trupul și cu creierul nostru antice. Am evoluat pentru a trăi în grupuri, dar azi mulți oameni nici măcar nu cunosc numele vecinilor lor. Supraviețuirea în cele dintâi societăți depindea de traiul în armonie cu natura, dar în prezent alimentele pe care le mâncăm, munca pe care o depunem – chiar și lumina pe care o absorbim – sunt radical diferite de ceea ce așteptau mintea și trupul nostru în urma evoluției.


În volumul de față, Heying și Weinstein se inspiră din deceniile de activitate predând de la catedrele colegiilor și explorând cele mai diverse din punct de vedere biologic ecosisteme pentru a confrunta bolile sociale presante ale prezentului – de la lipsa de somn și dietele periculoase la stilurile de parenting care fac mai mult rău și la practicile de educație înapoiate. Ghidul vânător-culegătorului în secolul XXI prezintă o imagine asupra lumii bazată pe știință care vă va permite să trăiți mai bine și mai înțelept.

 

„Bret și Heather sunt biologi evoluționiști extrem de respectați, gânditori și comunicatori de ținută.“ Robert Sapolsky


Această carte conduce cititorii printr-unele dintre cele mai presante probleme de azi, dezvoltându-le cutia de unelte conceptuale fără a fi didactică. O lectură inteligentă și amuzantă, Ghidul vânător-culegătorului le asigură lui Weinstein și lui Heying reputația de eroi nu doar ai libertății academice, ci și ai principiilor morale.“ Jonathan Haidt


Ghidul vânător-culegătorului în secolul XXI mi-a oferit cel puțin cinci concepte evoluționare care au devenit centrale pentru modul în care văd lumea.“ Jamie Wheal, director executiv al Flow Genome Project și coautor al Stealing Fire


Nu am citit niciodată o asemenea explorare îndrăzneață, bine documentată și succintă a greutăților cu care ne confruntăm azi. Oricine se întreabă de ce cea mai confortabilă societate din istorie – societatea noastră – are asemenea rate astronomice de depresie, de anxietate și de sănătate deficitară va găsi răspunsuri din abundență în Ghidul vânător-culegătorului.“ Sebastian Junger, autor al The Perfect Storm și Tribe

 

HEATHER HEYING și BRET WEINSTEIN sunt biologi evoluționiști, invitați să țină prelegeri în fața publicului de pe întreg globul. Ambii au obținut doctorate la Universitatea Michigan, unde studiile lor asupra evoluției și a adaptării au câștigat premii pentru calitate și inovare. Sunt profesori invitați la Universitatea Princeton, iar anterior au fost profesori la Evergreen State College vreme de 15 ani. Împreună sunt gazde ale podcastului DarkHorse, care are peste 250 000 de abonați și se clasează între primele zece podcasturi de știință de pe YouTube.

Detalii produs
 • Ghidul vanator-culegatorului in secolul XXI
 • Format 137x200
 • Număr pagini 336
 • Editura Litera
 • Autor Heather Heying
 • Anul publicării 2022
 • ISBN 9786063395376
 • Scor Bestseller
  #44 în categoria Non-fictiune
  #1161 în categoria Carti
Despre Heather Heying
Heather Heying
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Heather Heying inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Heather Heying se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Heather Heying. Fiecare carte scrisa de Heather Heying este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Heather Heying in categoria Heather Heying astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


PRP: 69.9 Lei

55.9 Lei