Dostoievski

Fratii Karamazov (2 volume)

PRP: 76.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
61.5 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

2-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

2-4 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Fratii Karamazov (2 volume)

Format
130x200
Număr pagini
1104
Editura
Corint
Autor
Dostoievski
Anul publicării
2015
ISBN
9786067933048

Rezumat Fratii Karamazov (2 volume) - Dostoievski

Fraţii Karamazov, ultimul şi cel mai complex roman al lui Dostoievski şi în acelaşi timp o chintesenţă a experienţei sale de viaţă, este povestea a patru fraţi şi a unui paricid. Fiecare dintre cei patru întruchipează o ipostază fundamentală a individului: Dmitri, cel mai în vârstă, reprezintă senzualitatea pătimaşă; Ivan este intelectualul, raţiunea; Aleksei (Alioşa), protagonistul romanului, e un simbol al trăirii spirituale şi al apropierii de Dumnezeu; iar Smerdeakov, cel de-al patrulea fiu, nelegitim, este slujitorul tatălui său şi dedicat sofismului, ceea ce îl va duce în final la sinucidere. Moartea neaşteptată a tatălui, moşierul Feodor Pavlovici Karamazov ─ zgârcit, amoral, desfrânat ─  aruncă suspiciuni asupra tuturor celor patru fraţi, deoarece fiecare dintre ei are motive întemeiate pentru a-i dori dispariţia, şi dă naştere la numeroase teorii, culminând cu un proces. În cele din urmă, soarta se dovedeşte potrivnică şi forţele destinului îi doboară pe Karamazovi, în vieţile lor împletindu-se tragedia, spaimele, atrocităţile, ura şi obsesiile. E un prilej pentru scriitor de a-şi enunţa convingerea că răul trebuie întotdeauna pedepsit, iar pedeapsa este de două feluri: legală şi morală (cea pe care individul şi-o dă singur şi care începe ca o revoltă a părţii sale bune). De altfel, întregul roman este o meditaţie filozofică asupra întrebărilor fundamentale ale umanităţii: existenţa lui Dumnezeu, liberul-arbitru, natura vinei.

„Fraţii Karamazov este sinteza finală, ce reia problemele-cheie din cărţile precedente, reformulează toate întrebările care l-au frămantat cândva pe scriitor şi încearcă să le soluţioneze prin prisma unei experienţe artistice totale.” – ION IANOŞI

„Pentru prima oară, romanul sugerează ceea ce este dincolo de viaţa reală, psihologică, socială, istorică, banală, fără a recurge în acest scop la o imagistică pioasă, la mituri, la miraculos sau la o idealizare.” – R.M. ALBERES

„Prin autorul Fraţilor Karamazov, însuşi conceptul de suflet rus devine un fel de idée fixe pentru întreaga literatură a secolului...” – ELENA LOGHINOVSKI

Detalii produs
Despre Dostoievski
Dostoievski
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Dostoievski inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Dostoievski se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Dostoievski. Fiecare carte scrisa de Dostoievski este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Dostoievski in categoria Dostoievski astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

4.67

3 recenzii

5 stele

2

4 stele

1

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


D

Dumitru Adrian

După Adolescentul și Demonii, două romane în care Dostoievski critica politica de dreapta, respectiv de stânga în Demonii, probabil că cititorii se întrebau ce formă de orânduire e bună. Dacă stânga nu bună, dreapta la fel, atunci ce e bun? Nu e nimic bun? Lămurește în Frații Karamazov. Poate părea un român lung, cred că trebuie citită ultima (e și ultimul roman al lui), cuprinde parcă toată viziunea lui Dostoievski despre lumea în care trăim.

R

Roxana Giurgiu

As fi scurtat mult discursul lui Ippolit Kirillovici... In rest Dostoyevsky continua sa ma surprinda printr-o analiza si o scriere ireprosabila.

I

Ianis Ilinescu

Cu adevărat o capodoperă a literaturii universale. Mai greuț de citit, dar încă actuală. V-o recomand cu mare drag!

De la același autor

Crimă și pedeapsă

Crimă și pedeapsă

PRP: 49.5 Lei

39.6 Lei

La răscruce de vânturi

La răscruce de vânturi

PRP: 35 Lei

22.75 Lei

Dragostea in vremea holerei

Dragostea in vremea holerei

PRP: 44 Lei

28.6 Lei

Un veac de singuratate

Un veac de singuratate

PRP: 39 Lei

24.9 Lei

Idiotul

Idiotul

PRP: 48 Lei

42.2 Lei

Lolita (ediție de buzunar)

Lolita (ediție de buzunar)

PRP: 29.95 Lei

28.4 Lei

De veghe in lanul de secara

De veghe in lanul de secara

PRP: 34.95 Lei

33.2 Lei

Vânătorii de zmeie

Vânătorii de zmeie

PRP: 39.9 Lei

27.92 Lei

Pachet Gabriel Garcia Marquez

Pachet Gabriel Garcia Marquez

PRP: 115.99 Lei

73.9 Lei

Jane Eyre

Jane Eyre

PRP: 54.9 Lei

35.74 Lei

Don Quijote de la Mancha Vol. 1+2

Don Quijote de la Mancha Vol. 1+2

PRP: 44.95 Lei

42.7 Lei

Zbor deasupra unui cuib de cuci

Zbor deasupra unui cuib de cuci

PRP: 24.95 Lei

23.7 Lei

Ce stie doar vantul

Ce stie doar vantul

PRP: 49 Lei

19.9 Lei

Verity

Verity

PRP: 38.9 Lei

24.9 Lei

Totul se termina cu noi

Totul se termina cu noi

PRP: 42.9 Lei

27.88 Lei

PRP: 76.9 Lei

61.5 Lei