Andreas Viestad

Cina la Roma

Istoria lumii intr-o singura masa
PRP: 52.9 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
47.61 Lei

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Cina la Roma

Dimensiune
130x200
Număr pagini
232
Editura
Grupul All
Autor
Andreas Viestad
Anul publicării
2024
ISBN
9786067831061

Rezumat Cina la Roma - Andreas Viestad

O carte amuzantă, fascinantă și originală

Andreas Viestad, un renumit critic de restaurante și un reputat specialist scandinav în gastronomie, ne serveşte, pagină cu pagină, un regal culinar şi istoric. O masă în Cetatea Eternă se transformă într-un pretext pentru a explora în tandem istoria omenirii și a bucătăriei antice, medievale și moderne. Cină la Roma nu li se adresează numai gurmanzilor; este lectura ideală pentru pofticioşii dornici să descopere atât gustul lumii în care trăim, cât şi savoarea trecutului.

Textul de față împletește experiența unei cine la restaurantul La Carbonara din Roma cu toate lucrurile incredibile pe care, de fapt, orice masă a zilei ni le poate spune despre trecutul omenirii. În mod special într-un oraș cu o istorie atât de bogată, cum este capitala Romei, suntem tentați să percepem mâncarea gustoasă și băutura ca pe o modalitate de a ne deconecta de la lecția de istorie care ni se servește permanent pe străzi, în muzee, în fața diverselor vestigii. Ne-am obișnuit să privim istoria ca pe o înșiruire de evenimente politice și încleștări militare, ca pe o sumă a acțiunilor și ideilor unor oameni de seamă. Mâncarea se numără printre subiectele de interes numai în contextul în care se discută despre condițiile social-politice care au condus la foamete și criză sau la descoperirea unor noi resurse.

Autorul propune o perspectivă inovatoare, curajoasă și de-a dreptul fascinantă: mâncarea nu este doar rezultatul istoriei, ci reprezintă în sine un factor determinant al acesteia. Este ea însăși acel factor decisiv care ne-a făcut să ne stabilim într-un anumit loc și să ne organizăm într-un anume fel sau să devenim cei care suntem azi. Mâncarea vorbește despre locurile din care provenim, despre modul nostru de viață și despre ce ne-a motivat și ne-a inspirat.

Călătoria peste meniuri și vremuri începe în momentul în care, cu o mișcare aproape imperceptibilă a mâinii, chelnerul Angelo aruncă fix în mijlocul mesei un coș cu pâine, trecând grăbit spre terasă. Pâinea este aerată și pufoasă, are fix consistența potrivită, cu coaja tare și miezul ușor gumat. Se coace zilnic într-o clădire învecinată, la Forno Campo de’ Fiori, o brutărie tradițională care a reușit să supraviețuiască invaziei brutăriilor industriale care domină acum în Italia. Iată pretextul de care Andreas Viestad avea nevoie pentru a vorbi despre rolul crucial pe care pâinea și cerealele l-au jucat în istoria Romei. Cerealele au existat ca aliment, dar și ca o condiție prealabilă pentru dezvoltarea orașului – de fapt, a întregului Imperiu Roman.

Următoarele capitole despre antipasto, ulei, sare, paste, piper, vin, carne, lămâie surprind la rândul lor „arheologia culinară” în plină acțiune. Vom descoperi care este contribuția uleiului de măsline la sângeroasele conflicte religioase din Europa secolului al XVI-lea. Dar și rolul pe care l-au jucat lămâile în apariția și dezvoltarea Mafiei, în secolul al XIX-lea, sau modul în care pofta de zahăr a elitelor europene a alimentat comerțul cu sclavi.


Detalii produs
  • Cina la Roma Cina la Roma
  • Dimensiune 130x200
  • Număr pagini 232
  • Editura Grupul All
  • Autor Andreas Viestad
  • Anul publicării 2024
  • ISBN 9786067831061
  • Scor Bestseller
Despre Andreas Viestad
Andreas Viestad
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Andreas Viestad inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Andreas Viestad se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Andreas Viestad. Fiecare carte scrisa de Andreas Viestad este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Andreas Viestad in categoria Andreas Viestad astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Cina la Roma
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


De la același autor

-10%
Cina la Roma

Cina la Roma

PRP: 52.9 Lei 47.61 Lei

Alte carti din categoriile: Istorie, Istorie universala

-31.9%
-16.7%
Showman

Showman

PRP: 59.9 Lei 49.9 Lei
Nou
-10%
România, 1916–1941

România, 1916–1941

PRP: 59.9 Lei 53.9 Lei
-15%
În infernul de la Stalingrad

În infernul de la Stalingrad

PRP: 60.5 Lei 51.42 Lei
-15.1%
Arta regala a otravurilor

Arta regala a otravurilor

PRP: 49.99 Lei 42.45 Lei
-15%
Enigmele istoriei

Enigmele istoriei

PRP: 64.9 Lei 55.17 Lei
-15%
Iluminismul

Iluminismul

PRP: 99.99 Lei 84.99 Lei
-10%
Epoca întunecării

Epoca întunecării

PRP: 55 Lei 49.5 Lei
-15%
-5%
O istorie a evreilor

O istorie a evreilor

PRP: 85 Lei 80.75 Lei
-5.1%
Arta razboiului - Sun Zi

Arta razboiului - Sun Zi

PRP: 39.9 Lei 37.86 Lei
-14.9%
Charles, Camilla și Diana

Charles, Camilla și Diana

PRP: 65.9 Lei 56.06 Lei
-10.1%
Hermes Trismegistos

Hermes Trismegistos

PRP: 39 Lei 35.05 Lei
-15%
Marsul mortii prin Rusia

Marsul mortii prin Rusia

PRP: 38 Lei 32.3 Lei
-15%
PRP: 52.9 Lei

47.61 Lei