Recenzie Moștenitoarea cucerește un duce de Harper St. George

Autor: Harper St. George Data recenziei: 2022-03-30

Ce faci atunci când realitatea cotidiană devine monotonă? Te refugiezi într-o ficțiune istorică! Spre deosebire de alte genuri literare, ficțiunile istorice îți dau privilegiul de a cunoaște o altă realitate, uneori, de a aprecia ceea ce ai în prezent sau, dimpotrivă, de a privi nostalgic spre vremurile de altă dată.

Moștenitoarea cucerește un duce spune povestea lui August Crenshaw, descendenta imperiului metalurgic construit de bunicul său. Deși fetele familiei Crenshaw nu sunt nevoite să se căsătorească din considerente financiare, presiunea societății patriarhale se simte și asupra lor.


Oripilată de poveștile odioase ale prietenelor căsătorite, August are aspirații mult mai progresiste: își dorește cu orice preț să se realizeze din punct de vedere profesional și să preia afacerea familiei. Mai mult de atât, încearcă să o protejeze pe Violet, sora sa mai mică de un potențial mariaj nefericit. Moștenitoarea cucerește un duce te face să te îndrăgostești de protagonista romanului și, în același timp, să fii recunoscătoare pentru autonomia de care femeile se bucură în prezent.


Evan Sterling, pe de altă parte, nu are niciun motiv să fugă de căsătorie. Din partea tatălui a moștenit doar titlul nobiliar, dar nimic altceva pe lângă, astfel, alianța cu una din fiicele familiei Crenshaw i-ar fi salvat nu doar imaginea în societate, ci și...buzunarele. Dar, când i se oferă mâna lui Violet, mezina familiei, Evan își dă seama că nu aceasta este femeia pe care și-o dorește alături. Cunoscând-o pe August, devine fascinat de personalitatea ei unică, de curajul de a fi altfel într-o epocă în care singura menire a femeilor era cea de a deveni soții și, ulterior, mame. „Mult prea educată”, îndărătnică și distantă, August era percepută ca o pacoste în rândul fetelor aflate la vârsta măritișului.


„Toată lumea știa că Violet era cea dezirabilă, iar August savanta. Cea care, deși destul de frumoasă, avea să se mărite doar atunci când întâlnea un bărbat ce-i putea trece cu vederea nenumăratele-i neajunsuri. Era prea îndărătnică! Prea încăpățânată! Prea avea apucături de bărbat! Prea rece! Ultima caracterizare nu-i dădea cel mai mult pace. Dacă era prea rece ca s-o vrea un bărbat?”