Recenzie Cuvinte care schimba minti de Shelle Charvet

Autor: Shelle Charvet Data recenziei: 2022-01-21

Ți-ai dorit vreodată să ai o baghetă magică în ceea ce privește relațiile sociale și profesionale? Nimic nu e mai frustrant decât atunci când te chinui să te faci înțeles, iar ceilalți îți răstălmăcesc cuvintele. Milioane de dolari se irosesc zilnic în businessuri care nu funcționează din cauza comunicării defectuoase dintre angajați, a neînțelegerilor și proiectelor demarate cu oameni nepotriviți. Deși unele persoane ni se par imposibil de abordat, Shelle Rose Charvet este aici să ne învețe arta persuasiunii. Cuvinte care schimbă minți reprezintă calea spre succes a oricărui antreprenor sau angajat. Indiferent de cât de grozave sunt abilitățile tale tehnice, dacă nu comunici eficient, s-ar putea să-ți irosești toată munca de convingere.


Shelle Rose Charvet este expertă în programare neuro-lingvistică și renumită pentru cărțile sale care au vândut milioane de exemplare în toată lumea. Dacă dorești să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare în mediul profesional, atunci Cuvinte care schimbă minți este pentru tine! Structurată asemenea unui manual, cartea te plimbă prin diverse studii de caz, fișe de lucru și chestionare care te vor ajuta să îți analizezi stilul de comunicare și să îți dai seama unde ai greșit. Primul și cel mai important aspect subliniat de Shelle Rose Charvet este ascultarea. Acest gest aparent banal poate schimba în proporție de 85% cursul oricărei conversații. Dar îi ascultăm oare cu adevărat pe ceilalți? De cele mai multe ori, în goana după afirmare, transformăm orice disucție în monolog. Vrem să le arătăm celorlalți cât de talentați și inteligenți suntem, uitând de nevoile lor. În realitate, ascultarea ne poate scuti de multe dezamăgiri și răsturnări de situații, așadar, înainte de a te apuca „să dai totul din casă”, asigură-te că interlocutorul tău este pe aceeași lungime de undă cu tine.


Autoarea cărții nu este cercetătoare, dar este maestră în arta conversației, genul de persoană care reușește să se împrietenească cu oricine, indiferent de circumstanțe. Când îi citești cartea, simți că discuți cu ea față în față. De asemenea, subiectele pe care le abordează sunt mult mai complicate decât par, însă te încurajează să te aventurezi în capricioasa lume a cuvintelor. Charvet împarte criteriile de comunicare în două categorii: pe de o parte, tipare motivaționale și, pe de altă parte, tipare de lucru. După ce vei termina de citit Cuvinte care schimbă minți, vei dobândi următoarele aptitudini:


-îți va fi ușor să înțelegi modul în care oamenii se automotivează, procesează informații și iau decizii.

-vei putea decoda și rezolva orice problemă de comunicare

-vei avea credibilitate în fața oricui

-îți vei îmbunătăți aptitudinile de vânzare, marketing, recrutare, instruire și comunicare la locul de muncă

-te vei face mai bine înțeles de către ceilalți


Publicată inițial în 1994, cartea lui Shelle Rose Charvet este încă de mare interes pentru oricine își dorește să stăpânească arta persuasiunii. Totuși, acesta nu este un titlu dedicat relațiilor personale și de cuplu, întrucât sfaturile practice sunt structurate doar pentru sfera profesională, în special, cea de business.