Răzvan Andrei

Raport catre Walt Whitman

PRP: 35 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
31.5 Lei
Adauga in cos

Adaugă în coș

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Raport catre Walt Whitman

Format
130x200
Editura
Univers
Autor
Răzvan Andrei
Anul publicării
2020

Rezumat Raport catre Walt Whitman - Răzvan Andrei

„Poezia. Sau, spune Răzvan Andrei, „ceva capabil să vă întoarcă mațele pe dos“. Vizionar, pragmatic și exasperat: „urletul meu e ca ciripitul unui canar în vid“. Fie și așa, pe linia Maginot a legatului whitmanian-pasolinian-ginsbergian, poemul gay (LGBT+) rezistă, eficient & de o splendoare inalterabilă. Aici, în „francizele infernului“.


Într-o Românie atinsă de lepră mentală, sifilis politic, analfabetism, unde (pesemne) nici nu va mai șoca: „Umblăm la senzorii transcendenței ca pe sub fustele unei fete mari/ Ca pe sub blugii unui twink gâfâind pe un scrânciob din Parcul Circului“. Rămâne să ne bucure pe noi, the happy few, un poem erudit & (auto)ironic & biografist & galvanizant ca Raport către Walt Whitman: îl scrie exemplar Răzvan Andrei, „un tip la locul lui, lăsându-se/ Mușcat submisiv de dinții lui Karl Lagerfeld“. – Ștefan Manasia

---

„Poezia, prin însăși natura sa, încalcă granițele și tinde să pună sub semnul întrebării ori să contrazică de-a dreptul edictele marii orânduiri. Și nimeni nu împinge limitele societății mai bine decât oamenii queer, în special artiștii queer.

Plasată într-un peisaj urban deseori inospitalier, poezia acestui volum spune o poveste puternică și inubliabilă. Răzvan a scris-o cu gândul la tine, iar poeziile lui au propriul mod de-a întinde o mână, de a îmbrățișa, dar și de a vindeca și de-a împinge înainte.“ – Sorin Despot


RĂZVAN ANDREI (n. 1981, Galați) este poet, pictor, traducător și redactor de carte. În prezent este redactor-șef adjunct la Editura Polirom. De-a lungul timpului, a scris pentru Adevărul literar și artistic, România literară, Luceafărul, Idei în dialog, Scena 9 și Poesis internațional. A citit versuri la evenimente dedicate poeziei contemporane, cenacluri și cluburi de lectură ca Institutul Blecher, Nepotu’ lui Thoreau, Nocturnele de poezie ARCEN, Poezia e la Bistrița, FILIT și Lit out loud.


A mai publicat volumul Jazz pentru iguane și alte poeme (BrumaR, 2018; Curtea Veche Publishing, 2019). În 2020, cu selecții din volumul Raport către Walt Whitman. Poeme LGBT+, a obținut locul I în cadrul Burselor și rezidențelor de creație Cărturești, la secțiunea Poezie.

Detalii produs
  • Raport catre Walt Whitman Raport catre Walt Whitman
  • Format 130x200
  • Editura Univers
  • Autor Răzvan Andrei
  • Anul publicării 2020
  • ISBN 9786069549834
  • Scor Bestseller
Despre Răzvan Andrei
Răzvan Andrei
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Răzvan Andrei inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Răzvan Andrei se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Răzvan Andrei. Fiecare carte scrisa de Răzvan Andrei este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Răzvan Andrei in categoria Răzvan Andrei astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


PRP: 35 Lei

31.5 Lei