Yuval Noah Harari

Homo Deus. Scurta istorie a viitorului

PRP: 85 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
76.5 Lei

Sapiens ne-a arătat de unde venim. Homo deus ne arată încotro ne îndreptăm.

Sapiens ne-a arătat de unde venim. Homo deus ne arată încotro ne îndreptăm.

Produs indisponibil

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Homo Deus. Scurta istorie a viitorului

Dimensiune
160x235
Număr pagini
392
Editura
Polirom
Autor
Yuval Noah Harari
Anul publicării
2018
ISBN
9789734671991

Rezumat Homo Deus. Scurta istorie a viitorului - Yuval Noah Harari

De-a lungul istoriei, omenirea s-a confruntat constant cu trei probleme cruciale: războiul, foametea şi molimele. În secolul XX, a reuşit să le rezolve în mare măsură. Războiul nu mai are aceeaşi putere de distrugere: în prezent numărul celor care se sinucid e mai mare decît al celor morţi în conflicte armate. Foametea dispare: oamenii suferă mai degrabă din cauza obezităţii decît din cauza malnutriţiei. Molimele nu mai fac ravagii: mai mulţi oameni mor de bătrîneţe decît în urma bolilor infecţioase. Ce anume va lua însă locul războiului, foametei şi molimelor în agenda omenirii? Ce destin vom alege pentru noi înşine, ce scopuri ne vom stabili? Yuval Noah Harari explorează proiectele, visurile şi coşmarurile care ne vor marca viitorul. Omul va încerca să devină asemenea zeilor, învingînd moartea şi creînd viaţa artificială. Este chiar următorul stadiu al evoluţiei – Homo deus.


„O carte remarcabilă, cu perspective şi reinterpretări profunde ale lucrurilor pe care credeam că le ştim despre noi şi despre istoria noastră. O carte foarte inteligentă, plină de observaţii pătrunzătoare şi ironie muşcătoare... O carte neobişnuită, o carte cool.” (The Guardian)


„Asemenea marilor epopei, Sapiens avea nevoie de o continuare. Aceasta este Homo deus, în care viitorul după toate probabilităţile apocaliptic este imaginat în detaliu. E un scenariu fascinant al nenumăratelor moduri în care am putea să dăm greş din cauză că vrem prea mult.” (The Observer)


„O carte extraordinară... Nu doar schimbă felul în care vezi lumea după ce o citeşti, ci înfăţişează trecutul într-o lumină diferită.” (Mail on Sunday)


„Provocatoare... Opera unui gînditor înzestrat.” (The New York Times)


„Harari are abilitatea de a condensa memorabil mari idei şi de a le îmbina cu umorul. El ne oferă nu doar lecţii de istorie, ci o lecţie de metaistorie.” (The Washington Post)


„Istoria a început cînd oamenii au inventat zeii şi se va sfîrşi cînd oamenii vor deveni zei.” (Yuval Noah Harari)

Detalii produs
Despre Yuval Noah Harari
Yuval Noah Harari
BOOKZONE iti pune la dispozitie toate cartile scrise de catre Yuval Noah Harari inclusiv volume lansate in exclusivitate, carti in limba engleza si noutati. Yuval Noah Harari se bucura de un succes rasunator la nivelul international, cu zeci de mii de exemplare vandute din fiecare carte. Felul in care scrie si contureaza personajele reprezinta principalele atuuri ale Yuval Noah Harari. Fiecare carte scrisa de Yuval Noah Harari este citita cu drag de mii de oameni.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Yuval Noah Harari in categoria Yuval Noah Harari astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Autorul cărților:
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.62

8 recenzii

5 stele

5

4 stele

3

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


P

Paul Ispas

O abordare istorică interesantă asupra viitorului. Deși debordează de repetiții și pare incompletă fără lecturarea ”Sapiens” în prealabil, este cea mai bună lucrare ce tratează viitorul imediat al omenirii pe care am citit-o. Poate că insistă prea puțin pe partea științifică, poate că pune prea multă greutate în cârca unor lucruri care nu pot duce acea greutate, linia generală și factura ideologică a viitorului sunt elementele cheie care fac această lectură logică și plăcută.

0

Răspunde

Comentarii(0)

C

Calin Biris

Deși m-am așteptat să fie o carte mai mult despre viitor, am descoperit o carte despre istoria ideologiilor și religiilor. O lucrare care concluzionează cu starea evoluției tehnologice și cu o perspectivă privind noua ideologie care ar putea schimba lumea așa cum o știm astăzi. Spre plăcerea personală, cartea este bine scrisă, diferit față de un jurnal științific sau istoric.

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Alex Giurgea

Cartea discuta posibile scenarii ca urmare a trei mari schimbari care se intampla in acesti ani: 1. Interpretarea vietii ca un algoritm care proceseaza date 2. Decuplarea inteligentei de constiinta 3. Dezvoltarea de algoritmi non-organici care ne cunosc mai bine decat ne stim noi-insine. E o carte usor de citit, dar greu de digerat pentru niste minti inchise.

0

Răspunde

Comentarii(0)

C

Cristian China Birta

Homo Deus este urmarea absolut lovitoarei cărți Sapiens. Și, cum se întâmplă îndeobște cu orice urmare, nu are același impact. Dar să nu cumva să facem greșeala, căzând în păcatul comparației, să credem că Homo Deus nu este o carte bună. Căci este. Dacă ar fi să o analiză, de sine stătător, ca să zic așa, chiar este o carte bună. Pe care o recomand.

0

Răspunde

Comentarii(0)

B

Bogdan Epure

Prima jumătate a fost relativ plictisitoare pentru a că a reluat o grămadă de idei discutate în Sapiens, iar eu tocmai terminasem de citit cartea cu o zi înainte. Poate dacă trecea ceva timp între ele sau nu citisem vreodată Sapiens, asta nu era o problemă. Cartea e bună și punctează niște lucruri în care autorul crede cu convingere că reprezintă un viitor extrem de posibil, eu sunt mai rezervat. E dificil de prezis natura umană, chiar și când totul e logic și bine argument ca în Homo Deus. E de citit.

0

Răspunde

Comentarii(0)

V

Victor Vasile

Într-adevăr, cartea nu este la fel de bună ca predecesoarea sa, însă consider că este mult subestimată. Singurul motiv pentru care îi acord patru stele, în loc de cinci este din cauza faptului că autorul crede că liberul arbitru este o pură iluzie, opinie cu care nu sunt de acord. Cu toate acestea, este o carte excelentă. Aceasta a contribuit la extinderea culturii mele generale, deoarece am aflat multe lucruri interesante. Viziunea lui Harari asupra viitorului dă de gândit și cred că fiecare om trebuie să citească această carte.

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Alex Cîrciumaru

Chiar dacă nu am fost de acord cu unele idei prezentate deoarece nu sunt adeptul teoriilor cum ne vor "cuceri" tehnologia/roboții/inteligența artificială, am apreciat cum a fost prezentată evoluția omului pe parcursul secolelor precedente. De asemenea, m-a făcut să mă gândesc încotro ne-am putea îndrepta de-acum încolo ca și omenire.

0

Răspunde

Comentarii(0)

C

Carmen Bogliș

Dacă omenirea e în pericol să fie eliminată de AI sau de supra-oameni, de ce încă lucrăm la așa ceva? Totuși, dacă ajungem să creăm supra-oameni, aceștia nu ar trebui să ne privească ca pe niște "neandertalieni", deoarece noi i-am creat, fără noi nu ar fi existat nici ei.

0

Răspunde

Comentarii(0)

De la același autor

Alte carti din categoriile: Istorie, Istorie universala

-16.7%
Showman

Showman

PRP: 59.9 Lei 49.9 Lei
-31.9%
Nou
-10%
România, 1916–1941

România, 1916–1941

PRP: 59.9 Lei 53.9 Lei
-15%
În infernul de la Stalingrad

În infernul de la Stalingrad

PRP: 60.5 Lei 51.42 Lei
-15.1%
Arta regala a otravurilor

Arta regala a otravurilor

PRP: 49.99 Lei 42.45 Lei
-10%
Epoca întunecării

Epoca întunecării

PRP: 55 Lei 49.5 Lei
-5%
O istorie a evreilor

O istorie a evreilor

PRP: 85 Lei 80.75 Lei
-5.1%
Arta razboiului - Sun Zi

Arta razboiului - Sun Zi

PRP: 39.9 Lei 37.86 Lei
-15%
-15%
Rusia lui Putin

Rusia lui Putin

PRP: 45 Lei 38.25 Lei
-15%
Evadare de la Auschwitz

Evadare de la Auschwitz

PRP: 54.9 Lei 46.66 Lei
-15%
Enigmele istoriei

Enigmele istoriei

PRP: 64.9 Lei 55.17 Lei
-15%
-15%
Perșii

Perșii

PRP: 79 Lei 67.15 Lei
-15%
Iluminismul

Iluminismul

PRP: 99.99 Lei 84.99 Lei
PRP: 85 Lei

76.5 Lei