Homo Deus. Scurta istorie a viitorului

PRP: 74.95 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
63.7 Lei
Produs indisponibil

Livrare în România

1-3 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-3 zile lucrătoare

5 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Homo Deus. Scurta istorie a viitorului

Format
160x235
Editura
Polirom
ISBN
9789734671991

Rezumat Homo Deus. Scurta istorie a viitorului

Sapiens ne-a aratat de unde venim. Homo deus ne arata incotro ne indreptam. De-a lungul istoriei, omenirea s-a confruntat constant cu trei probleme cruciale: razboiul, foametea si molimele. In secolul XX, a reusit sa le rezolve in mare masura. Razboiul nu mai are aceeasi putere de distrugere: in prezent numarul celor care se sinucid e mai mare decit al celor morti in conflicte armate. Foametea dispare: oamenii sufera mai degraba din cauza obezitatii decit din cauza malnutritiei. Molimele nu mai fac ravagii: mai multi oameni mor de batrinete decit in urma bolilor infectioase. Ce anume va lua insa locul razboiului, foametei si molimelor in agenda omenirii? Ce destin vom alege pentru noi insine, ce scopuri ne vom stabili? Yuval Noah Harari exploreaza proiectele, visurile si cosmarurile care ne vor marca viitorul. Omul va incerca sa devina asemenea zeilor, invingind moartea si creind viata artificiala. Este chiar urmatorul stadiu al evolutiei - Homo deus.

"O carte remarcabila, cu perspective si reinterpretari profunde ale lucrurilor pe care credeam ca le stim despre noi si despre istoria noastra. O carte foarte inteligenta, plina de observatii patrunzatoare si ironie muscatoare... O carte neobisnuita, o carte cool." (The Guardian)

"Asemenea marilor epopei, Sapiens avea nevoie de o continuare. Aceasta este Homo deus, in care viitorul dupa toate probabilitatile apocaliptic este imaginat in detaliu. E un scenariu fascinant al nenumaratelor moduri in care am putea sa dam gres din cauza ca vrem prea mult." (The Observer)

"O carte extraordinara... Nu doar schimba felul in care vezi lumea dupa ce o citesti, ci infatiseaza trecutul intr-o lumina diferita." (Mail on Sunday)

"Provocatoare... Opera unui ginditor inzestrat." (The New York Times)

"Harari are abilitatea de a condensa memorabil mari idei si de a le imbina cu umorul. El ne ofera nu doar lectii de istorie, ci o lectie de metaistorie." (The Washington Post)

"Istoria a inceput cand oamenii au inventat zeii si se va sfarsi cand oamenii vor deveni zei." (Yuval Noah Harari)
Detalii produs
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

4.62

8 recenzii

5 stele

5

4 stele

3

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


P

Paul Ispas

O abordare istorică interesantă asupra viitorului. Deși debordează de repetiții și pare incompletă fără lecturarea ”Sapiens” în prealabil, este cea mai bună lucrare ce tratează viitorul imediat al omenirii pe care am citit-o. Poate că insistă prea puțin pe partea științifică, poate că pune prea multă greutate în cârca unor lucruri care nu pot duce acea greutate, linia generală și factura ideologică a viitorului sunt elementele cheie care fac această lectură logică și plăcută.

0

Răspunde

Comentarii(0)

C

Calin Biris

Deși m-am așteptat să fie o carte mai mult despre viitor, am descoperit o carte despre istoria ideologiilor și religiilor. O lucrare care concluzionează cu starea evoluției tehnologice și cu o perspectivă privind noua ideologie care ar putea schimba lumea așa cum o știm astăzi. Spre plăcerea personală, cartea este bine scrisă, diferit față de un jurnal științific sau istoric.

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Alex Giurgea

Cartea discuta posibile scenarii ca urmare a trei mari schimbari care se intampla in acesti ani: 1. Interpretarea vietii ca un algoritm care proceseaza date 2. Decuplarea inteligentei de constiinta 3. Dezvoltarea de algoritmi non-organici care ne cunosc mai bine decat ne stim noi-insine. E o carte usor de citit, dar greu de digerat pentru niste minti inchise.

0

Răspunde

Comentarii(0)

C

Cristian China Birta

Homo Deus este urmarea absolut lovitoarei cărți Sapiens. Și, cum se întâmplă îndeobște cu orice urmare, nu are același impact. Dar să nu cumva să facem greșeala, căzând în păcatul comparației, să credem că Homo Deus nu este o carte bună. Căci este. Dacă ar fi să o analiză, de sine stătător, ca să zic așa, chiar este o carte bună. Pe care o recomand.

0

Răspunde

Comentarii(0)

B

Bogdan Epure

Prima jumătate a fost relativ plictisitoare pentru a că a reluat o grămadă de idei discutate în Sapiens, iar eu tocmai terminasem de citit cartea cu o zi înainte. Poate dacă trecea ceva timp între ele sau nu citisem vreodată Sapiens, asta nu era o problemă. Cartea e bună și punctează niște lucruri în care autorul crede cu convingere că reprezintă un viitor extrem de posibil, eu sunt mai rezervat. E dificil de prezis natura umană, chiar și când totul e logic și bine argument ca în Homo Deus. E de citit.

0

Răspunde

Comentarii(0)

V

Victor Vasile

Într-adevăr, cartea nu este la fel de bună ca predecesoarea sa, însă consider că este mult subestimată. Singurul motiv pentru care îi acord patru stele, în loc de cinci este din cauza faptului că autorul crede că liberul arbitru este o pură iluzie, opinie cu care nu sunt de acord. Cu toate acestea, este o carte excelentă. Aceasta a contribuit la extinderea culturii mele generale, deoarece am aflat multe lucruri interesante. Viziunea lui Harari asupra viitorului dă de gândit și cred că fiecare om trebuie să citească această carte.

0

Răspunde

Comentarii(0)

A

Alex Cîrciumaru

Chiar dacă nu am fost de acord cu unele idei prezentate deoarece nu sunt adeptul teoriilor cum ne vor "cuceri" tehnologia/roboții/inteligența artificială, am apreciat cum a fost prezentată evoluția omului pe parcursul secolelor precedente. De asemenea, m-a făcut să mă gândesc încotro ne-am putea îndrepta de-acum încolo ca și omenire.

0

Răspunde

Comentarii(0)

C

Carmen Bogliș

Dacă omenirea e în pericol să fie eliminată de AI sau de supra-oameni, de ce încă lucrăm la așa ceva? Totuși, dacă ajungem să creăm supra-oameni, aceștia nu ar trebui să ne privească ca pe niște "neandertalieni", deoarece noi i-am creat, fără noi nu ar fi existat nici ei.

0

Răspunde

Comentarii(0)

-21.8%
O sa razi, totul e chimie!

O sa razi, totul e chimie!

PRP: 49 Lei 38.3 Lei
Nou
-16.9%
Atenție cu intenție

Atenție cu intenție

PRP: 59 Lei 49 Lei
-25.4%
5 minute pe zi de cultura generala

5 minute pe zi de cultura generala

PRP: 24.9 Lei 18.58 Lei
-37.1%
Codul lui Dumnezeu

Codul lui Dumnezeu

PRP: 35 Lei 22 Lei
-14.9%
Dopamina

Dopamina

PRP: 55 Lei 46.8 Lei
Teste de inteligenta IQ 1

Teste de inteligenta IQ 1

32 Lei
-25%
Atlasul lumii. Ediția a III-a

Atlasul lumii. Ediția a III-a

PRP: 119.9 Lei 89.88 Lei
-30%
10 000 de intrebari si raspunsuri

10 000 de intrebari si raspunsuri

PRP: 79.99 Lei 55.99 Lei
-25%
Cosmos

Cosmos

PRP: 58 Lei 43.5 Lei
-20%
Călătorie în jurul omului

Călătorie în jurul omului

PRP: 27 Lei 21.6 Lei
-15%
Pachet Totul e chimie

Pachet Totul e chimie

PRP: 100 Lei 85 Lei
-19.5%
Fizica povestita

Fizica povestita

PRP: 119 Lei 95.74 Lei
-20%
Bestiar

Bestiar

PRP: 35 Lei 28 Lei

Cumparate impreuna cu Homo Deus. Scurta istorie a viitorului

-15%
21 de lectii pentru secolul XXI

21 de lectii pentru secolul XXI

PRP: 74.95 Lei 63.69 Lei
-15%
BestSeller
-21.8%
Cât timp înfloresc lămâii

Cât timp înfloresc lămâii

PRP: 49.9 Lei 39 Lei
PRP: 74.95 Lei

63.7 Lei