Homo Deus. Scurta istorie a viitorului
Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-3 zile lucrătoare

Ridicare din Easybox
1-3 zile lucrătoare
5 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații Homo Deus. Scurta istorie a viitorului
Rezumat Homo Deus. Scurta istorie a viitorului
"O carte remarcabila, cu perspective si reinterpretari profunde ale lucrurilor pe care credeam ca le stim despre noi si despre istoria noastra. O carte foarte inteligenta, plina de observatii patrunzatoare si ironie muscatoare... O carte neobisnuita, o carte cool." (The Guardian)
"Asemenea marilor epopei, Sapiens avea nevoie de o continuare. Aceasta este Homo deus, in care viitorul dupa toate probabilitatile apocaliptic este imaginat in detaliu. E un scenariu fascinant al nenumaratelor moduri in care am putea sa dam gres din cauza ca vrem prea mult." (The Observer)
"O carte extraordinara... Nu doar schimba felul in care vezi lumea dupa ce o citesti, ci infatiseaza trecutul intr-o lumina diferita." (Mail on Sunday)
"Provocatoare... Opera unui ginditor inzestrat." (The New York Times)
"Harari are abilitatea de a condensa memorabil mari idei si de a le imbina cu umorul. El ne ofera nu doar lectii de istorie, ci o lectie de metaistorie." (The Washington Post)
"Istoria a inceput cand oamenii au inventat zeii si se va sfarsi cand oamenii vor deveni zei." (Yuval Noah Harari)
Homo Deus. Scurta istorie a viitorului
- Format 160x235
- Editura Polirom
- ISBN 9789734671991
- Scor Bestseller #12 în categoria Tehnologie#38 în categoria Cultura generala#86 în categoria Stiinta si tehnica#240 în categoria Istorie#248 în categoria Carti Sociologie#378 în categoria Non-fictiune#7016 în categoria Carti
Paul Ispas
O abordare istorică interesantă asupra viitorului. Deși debordează de repetiții și pare incompletă fără lecturarea ”Sapiens” în prealabil, este cea mai bună lucrare ce tratează viitorul imediat al omenirii pe care am citit-o. Poate că insistă prea puțin pe partea științifică, poate că pune prea multă greutate în cârca unor lucruri care nu pot duce acea greutate, linia generală și factura ideologică a viitorului sunt elementele cheie care fac această lectură logică și plăcută.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Calin Biris
Deși m-am așteptat să fie o carte mai mult despre viitor, am descoperit o carte despre istoria ideologiilor și religiilor. O lucrare care concluzionează cu starea evoluției tehnologice și cu o perspectivă privind noua ideologie care ar putea schimba lumea așa cum o știm astăzi. Spre plăcerea personală, cartea este bine scrisă, diferit față de un jurnal științific sau istoric.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Alex Giurgea
Cartea discuta posibile scenarii ca urmare a trei mari schimbari care se intampla in acesti ani: 1. Interpretarea vietii ca un algoritm care proceseaza date 2. Decuplarea inteligentei de constiinta 3. Dezvoltarea de algoritmi non-organici care ne cunosc mai bine decat ne stim noi-insine. E o carte usor de citit, dar greu de digerat pentru niste minti inchise.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Cristian China Birta
Homo Deus este urmarea absolut lovitoarei cărți Sapiens. Și, cum se întâmplă îndeobște cu orice urmare, nu are același impact. Dar să nu cumva să facem greșeala, căzând în păcatul comparației, să credem că Homo Deus nu este o carte bună. Căci este. Dacă ar fi să o analiză, de sine stătător, ca să zic așa, chiar este o carte bună. Pe care o recomand.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Bogdan Epure
Prima jumătate a fost relativ plictisitoare pentru a că a reluat o grămadă de idei discutate în Sapiens, iar eu tocmai terminasem de citit cartea cu o zi înainte. Poate dacă trecea ceva timp între ele sau nu citisem vreodată Sapiens, asta nu era o problemă. Cartea e bună și punctează niște lucruri în care autorul crede cu convingere că reprezintă un viitor extrem de posibil, eu sunt mai rezervat. E dificil de prezis natura umană, chiar și când totul e logic și bine argument ca în Homo Deus. E de citit.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Victor Vasile
Într-adevăr, cartea nu este la fel de bună ca predecesoarea sa, însă consider că este mult subestimată. Singurul motiv pentru care îi acord patru stele, în loc de cinci este din cauza faptului că autorul crede că liberul arbitru este o pură iluzie, opinie cu care nu sunt de acord. Cu toate acestea, este o carte excelentă. Aceasta a contribuit la extinderea culturii mele generale, deoarece am aflat multe lucruri interesante. Viziunea lui Harari asupra viitorului dă de gândit și cred că fiecare om trebuie să citească această carte.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Alex Cîrciumaru
Chiar dacă nu am fost de acord cu unele idei prezentate deoarece nu sunt adeptul teoriilor cum ne vor "cuceri" tehnologia/roboții/inteligența artificială, am apreciat cum a fost prezentată evoluția omului pe parcursul secolelor precedente. De asemenea, m-a făcut să mă gândesc încotro ne-am putea îndrepta de-acum încolo ca și omenire.
0
Răspunde
Comentarii(0)
Carmen Bogliș
Dacă omenirea e în pericol să fie eliminată de AI sau de supra-oameni, de ce încă lucrăm la așa ceva? Totuși, dacă ajungem să creăm supra-oameni, aceștia nu ar trebui să ne privească ca pe niște "neandertalieni", deoarece noi i-am creat, fără noi nu ar fi existat nici ei.
0
Răspunde
Comentarii(0)
63.7 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
4.62
8 recenzii
5 stele
5
4 stele
3
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0