Mai e putin pana treci strada (poeme)

PRP: 50 Lei Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
45 Lei

Livrare în România

1-4 zile lucrătoare

Easybox

Ridicare din Easybox

1-4 zile lucrătoare

2 persoane se uită la acest produs.

Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.

Specificații Mai e putin pana treci strada (poeme)

Dimensiune
160x230
Număr pagini
124
Editura
Scoala Ardeleana
Anul publicării
2024
ISBN
9786303141275

Rezumat Mai e putin pana treci strada (poeme)

Acum vreo douăzeci de ani, aici, la Iași, am participat la lansarea unui volum de poezii de Liviu Mircea. Un volum excelent, după cum îmi spune memoria. După care l-am pierdut din vedere. El a plecat prin lume, vreo cinci ani în China, o perioadă în Irlanda și apoi a urmat un șir întreg de sejururi în peste o sută de țări! Ce a făcut vreme de peste douăzeci de ani? Pe scurt, cu vorbele sale, „am hoinărit, am scris, am băut și iubit…”. A făcut bine că a adăugat „am scris”. De o bucată de vreme, Liviu s-a reîntors la Cluj, dar n-a venit cu mâna goală, ci cu un amplu și excepțional volum de poezii, Mai e puțin până treci strada. Cu poemele sale ample, aluvionare și limpezi în același timp, cu imagistica explozivă și aluziile esopice, volumul ilustrează la vârf poetica optzecistă, mai precis linia „școlii ardelene” din poezia generației noastre. Nu, nu seamănă cu Ion Mureșan sau Ioan Es. Pop, dar face parte din aceeași familie. Aș putea ilustra cu versuri, imagini, metafore strălucite, dar ar fi inutil, dacă nu imposibil; valoarea acestei poezii, a poeziei bune în general, trebuie percepută la nivelul întregului. Cu această carte, Liviu Mircea realizează, „după douăzeci de ani”, probabil una din cele mai spectaculoase întoarceri la poezie din câte cunosc. Îi urez bună revenire! Mi-ar plăcea să particip la lansarea acestei minunate cărți de poezie. Poate aici, la Iași, unde locuiesc… (LIVIU ANTONESEI)

 

Refugiat prin „Germaniile străine și reci”, într-o țară în care-și câștigă pâinea practicând „o muncă pentru care n-a fost educat”, Liviu Mircea revine cu cel de-al 8-lea volum în literatura țării sale, pe care, ca poet, nu a părăsit-o niciodată. Îndepărtat de modele poetice de la noi, lirismul lui pare mai apropiat de vibrația vieții decât de canoanele literare. Încărcat de o energie neagră, versul e dur și, adeseori, scrâșnitor, țâșnind de sub magma cotidianului cu o forță îndelung reprimată, fără ca autorul să fie tentat de calofilie. Expresionismul său îl îndepărtează sistematic de poetica optzeciștilor, generație căreia i-ar putea fi afiliat prin vârstă și prin unele din obsesiile tematice. Din orice unghi ar fi privit, Liviu Mircea se dovedește o voce plină de forță, dotată cu o stranie energie a dezolării existențiale. Indiscutabil, Liviu Mircea e un nume ce trebuie reținut ca fiind una din cele mai lucide conștiințe ale liricii actuale. (ION CRISTOFOR)

 

Citesc mult, cu nesaț, tot ce găsesc bun, tot ce mă pasionează, tot ce mă interesează, călătoresc și mă îndrăgostesc în fiecare zi. Scrisul și coborârea pe pământ, de-a lungul acestui fluviu numit Viață, au fost și sunt totul pentru mine. Într-o lume fără Dumnezeu, în care prostia este adevărata problemă pandemică, iar oamenii cred că mântuirea înseamnă acumulare de averi, Arta și, în special, Poezia, dacă nu au devenit instrumente de mântuire, au ajuns, în timp, cel puțin vocea, imaginea, emoția și calea spre o lume mai bună, mai umană. În ceea ce mă privește, poezia este cam tot ce am. Și tot ce am mie îmi este suficient în aceeași lume în care nimic nu mai este suficient. (LIVIU MIRCEA)

 

LIVIU MIRCEA s-a născut în 28 iulie 1957, în Sărmașu, un orășel din județul Mureș, Transilvania. A făcut studii de Managementul Proiectului în Dublin, Irlanda. A crescut la țară, alături de bunicul său care, deși nu a fost scriitor, avea stofa unui povestitor fantastic. A fost prima persoană care l-a făcut să viseze, iar de atunci nu a încetat niciodată să își imagineze alte lumi posibile. Prima poezie a pus-o pe hârtie la nouă ani, iar de atunci, nu s-a oprit niciodată din scris și nici nu a aflat de ce se întâmplă asta, dar acceptă că e bine așa cum e. A publicat până acum șapte cărți cu poezii (Un fel de-a zbura, Editura Tipomur, Târgu Mureș, 1998; Ruginirea Elveției, Editura Tipomur, Târgu Mureș, 1999; Emigropa, Editura Aletheia, Bistrița, 2000; Maszkjatek, Editura Aletheia, Bistrița, 2000; Premiul Nobel pentru singurătate, Editura Aletheia, Bistrița, 2002; Evadare din propria mea umbră, Editura Aula, Brașov, 2004; Fețele târfelor mele, cuvintele, Editura Brumar, Timișoara, 2006), Mai e puțin până treci strada fiind a opta. A participat la mai multe Festivaluri de Poezie din Irlanda, Germania, Franța și România. A publicat poezii în Danemarca, Irlanda, Marea Britanie, SUA, Franța, Ungaria și România. A fost nominalizat pentru Premiul cel mare, de trei ori la rând, în 2006, 2007 și 2008, la Festivalul Internațional de Poezie din SUA. A fost inclus în patru antologii de poezie din SUA, Marea Britanie, Danemarca şi Germania.

 

LuciD(LuciDO)_LUCIAN IOAN DOBÂRTĂ s-a născut în 5 ianuarie 1959, în Teiuș, Alba. Absolvent al Liceului de Artă din Târgu Mureș, promoția 1978, secția Grafică-Fotografie (Prof. Dénes Molnár). Este grafician, ilustrator, caricaturist, fotograf, un artist vizual complex. Metafora vizuală, un melanj de imagini, paradoxuri, simboluri și elemente, de judecăți și filosofii, de analogii și trimiteri, este forma sa preferată de creație. În „universul LuciD”, aproape totul devine posibil… timpul și spațiul, clasicul și contemporanul, realul și fantasticul, materialul și iluzoriul, sacrul și profanul, paradoxul și demonstrabilul se pot amesteca într-o alchimie cu rezultate spectaculoase, frapante. A obținut numeroase premii și evidențieri la festivaluri și concursuri de caricatură și umor din țară și străinătate. Trăiește convins că „Arta este inspirație divină și transpirație sublimă!”.


Detalii produs
  •  Mai e putin pana treci strada (poeme) Mai e putin pana treci strada (poeme)
  • Dimensiune 160x230
  • Număr pagini 124
  • Editura Scoala Ardeleana
  • Anul publicării 2024
  • ISBN 9786303141275
  • Scor Bestseller
    #9 în categoria Carti de poezii
    #1268 în categoria Beletristica
    #4254 în categoria Carti
Recenzii

Ți-a plăcut produsul?

Spune tuturor părerea ta aici.

Scrie o recenzie

0

0 recenzii

5 stele

0

4 stele

0

3 stele

0

2 stele

0

1 stele

0


Alte carti din categoriile: Beletristica, Carti de poezii

BestSeller
-36.2%
Poezii si vorbe-n vant

Poezii si vorbe-n vant

PRP: 39 Lei 24.9 Lei
-20.4%
Oaia neagra din multime

Oaia neagra din multime

PRP: 49 Lei 39 Lei
-5%
-16.8%
Poezii de iarnă

Poezii de iarnă

PRP: 9.5 Lei 7.9 Lei
-25%
-20%
Cântecele iubirii

Cântecele iubirii

PRP: 39 Lei 31.2 Lei
-12%
Opera poetica

Opera poetica

PRP: 75 Lei 66 Lei
-15%
Literele vesele

Literele vesele

PRP: 32 Lei 27.2 Lei
Cantecele copilariei

Cantecele copilariei

13.9 Lei
Poezii - Eminescu

Poezii - Eminescu

14.99 Lei
-5%
Carte de citire,  carte de iubire

Carte de citire, carte de iubire

PRP: 48.47 Lei 46.05 Lei
-5%
Si tot ma ridic

Si tot ma ridic

PRP: 40 Lei 38 Lei
-3%
-22%
Toate la timpul meu

Toate la timpul meu

PRP: 43 Lei 33.55 Lei
-5%
Trei

Trei

PRP: 29.9 Lei 28.41 Lei
-25%
 Poezii alese

Poezii alese

PRP: 12 Lei 9 Lei
-24.3%
Poezii, de George Cosbuc

Poezii, de George Cosbuc

PRP: 34.99 Lei 26.5 Lei
PRP: 50 Lei

45 Lei