Jacques Salomé înglobează în scrierile sale importanța comunicării cu celălalt, cât și cu tine însuți. Tema centrală de la care pornesc toate ramificațiile interumane este aceea a sinelui. Relația ta cu tine. Acesta susține că este nevoie de curaj ca să te asculți, să te înțelegi, să înveți din tot ceea ce trăiești și să te reinventezi constant.

Dacă mă gândesc la tot ce știu despre mine, de când îmi aduc aminte, am sentimentul că viața mea nu a fost decât o succesiune de nașteri, o suită de etape marcate fiecare cu o nouă bornă albă a unei importante treziri de conștiință, fundamentală pentru dezvoltarea mea. Astfel, viața mea pare un parcurs străbătut de nașteri, apariții și veniri pe lume care au contribuit la facerea omului care am devenit astăzi.

Cine este Jacques Salomé?

Jacques Salomé este, în primul rând, psiholog și trainer, instruind peste 60.000 de oameni de-a lungul vieții, prin intermediul Centrului de formare pentru relațiile umane Gaze fertile, și în al doilea rând, un expert în domeniul comunicării. Cărțile sale stau drept mărturie și vorbesc de la sine despre nivelul lui de expertiză în științele sociale și în ghidurile de igienă relațională.

Dintre numeroasele volume semnate de Jacques Salomé, menționăm o serie de cărți de dezvoltare personală, care au devenit bestsellere și au cucerit mapamondul cu sfaturile și informațiile ușor de integrat în viața reală: Inventarea sensibilității; Tu, infinitul meu; Tati, mami, ascultă-mă într-adevăr; Un strop de eternitate; Curajul de a fi tu însuți; Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege.

Pentru a dobândi arta de a comunica, recomandarea noastră este să începi cu două cărți de căpătâi, și anume: Curajul de a fi tu însuți și Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege, pe care ți le vom prezenta mai jos.

Curajul de a fi tu însuți

Jacques Salome Curajul De A Fi Tu Insuti Bookzone

În ziua de azi suntem bombardați cu mesaje despre importanța comunicării, de la nivel interpersonal, până la nivelul acestui macroorganism social în care trăim. Dar nimeni nu ne învață cum să comunicăm…

Ceea ce face Jacques Salomé în această carte, Curajul de a fi tu însuți, este să ofere repere pentru drumul întâlnirii dureroase cu propria nuditate psihică și instrumente de analiză interioară, de igienizare a relației cu propria persoană, până în punctul în care ajungi să comunici eficient cu cel de lângă tine.

Din momentul în care vei învăța să te valorizezi, să ai un monolog interior benefic și să te iubești pe tine însuți, vei putea construi o relație de iubire cu celălalt, cu copiii, dacă e cazul, cu proprii părinți și, ulterior, cu divinul, cu acea parte care rămâne neatinsă în noi și ne unește cu infinitul.

Ceea ce e important de reținut este că „ești responsabil de propria ta viață – ești parte integrantă din ceea ce ți se întâmplă”. Prin urmare, schimbarea începe cu tine. Tu faci lucrurile să se întâmple în viața ta, tu atragi oamenii și energiile care guvernează în jurul tău.

Ai curaj să ți-l asumi pe Celălalt din tine, să accepți violențele, rănile și suferințele pe care le-ai trăit și să le transformi în trepte spre dezvoltarea personală?

Ai curaj să te folosești de acest instrument oferit de Jacques Salomé și să-ți reinventezi viața?

Cea mai rea singurătate nu este când ești singur, ci când ești un prost tovarăș… pentru tine însuți.

Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege

Există părți ale sinelui care rămân inaccesibile conștientului. Unele ne par amenințătoare sau rușinoase și, fără să vrem, fără să știm, le proiectăm asupra celuilalt. Atunci se întorc împotriva noastră ca un bumerang.

Jacques Salome Daca M As Asculta M As Intelege Bookzone

Mai complexă decât Curajul de a fi tu însuți, însă tot despre importanța comunicării, cartea Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege este ca un ghid practic, care te solicită și te modifică pe interior, uneori fără să realizezi.

Relații sănătoase, o comunicare active – iată dorințele fiecăruia. Și cel mai adesea, nici bunăvoința și nici bunele intenții nu lipsesc. Și atunci cine le sabotează, cine le face inutile?

Abordând diverse subiecte care ajung să se imprime în matricea personală și să ajute la formarea persoanei care ești în momentul de față, cartea aceasta te ajută să te descoperi, din fragedă pruncie, să conștientizezi motivele care îți creează blocaje sau dificultăți în comunicare, cât și soluțiile cu care ai putea să-ți îmbunătățești relația cu tine, cu partenerul și cu oamenii, în general.

Cuvintele, limbajul devin puntea de legătură, pasarela care apropie și mai ales simbolizează un drum posibil către inaccesibil. Și când cuvintele lipsesc, imaginarul preia ștafeta.

De aceea este important să cunoști puterea cuvintelor și să o folosești în scopuri bune. De apropiere și de vindecare.

Cunoașterea de sine începe cu întrebările potrivite, cu amintirile reconstruite, cu o imagine sinceră și asumată asupra noastră. Jacques Salomé ne propune o abordare cu totul diferită a comunicării și ne îndeamnă să ne curățăm conductele relaționale, atât de zgura autoînvinovățirii, cât și de cea a acuzațiilor aruncate celorlalți.

Comandă și tu cele două cărți și învață arta de a comunica eficient și constructiv. Acum pachet special la doar 39 lei, aici: http://bit.ly/pachet-cunoasterea-de-sine