Comandă prin telefon
031-433.50.68
L-V 09:30 - 17:30
Livrare în România
1-4 zile lucrătoare
Ridicare din Easybox
1-4 zile lucrătoare
5 persoane se uită la acest produs.
Grăbește-te! La acest produs, stocurile sunt limitate.
Specificații Cald si rece in jurul lumii
Rezumat Cald si rece in jurul lumii - Daniela Gheorghiță, Bianca Mereuta
Cartea „Cald și rece în jurul Lumii” este volumul de debut al artistei Daniela Gheorghiță și al colecției „Signatura 180”.
Autoarea propune, printr-o serie de ghicitori vizuale, un joc de asociere între contrastul cromatic cald și rece și diverse fenomene și elemente naturale, dimensiuni spațiale și temporale și stări existente în relație oponentă în natură.
Copiii pot astfel observa, prin exemple concrete, frumusețea și relevanța armoniilor cromatice aflate într-o multitudine de ipostaze în lumea din jurul lor. Ziua se află în opoziție cu noaptea. Vara se află în opoziție cu iarna. Elementul apei versus elementul focului, zona polară cu zona de savană, senzația de „aproape” și „departe’, „împreună” și „separat”, jos și sus, mic și mare, greu și ușor, veselie și tristețe – toate aceste elemente opuse coexistă printr-o condiție definitorie și pentru noi, ca oameni: fiecare parte respectă echilibrat spațiul și timpul cuvenit celeilalte părți. Iar acest mod de „viețuire” se numește armonie.
Colecția „Signatura 180” este fără vârstă. Copiii de vârste foarte mici (sub doi ani), prin expunerea la cărțile acestei colecții, începând cu „Cald și rece în jurul Lumii” și prin dialogul purtat cu părinții lor, vor putea să învețe într-o primă etapă culorile, dar nu într-o manieră scolastică, didactică.
Informațiile pe care ne dorim ca un copil să le asimileze sunt prezentate într-o formă concretă, exact așa cum le găsim în realitate, raportate la ipostaze ale vieții, la situații reale interpretate personal. Acesta nu este roșu. Acesta este un obiect reprezentat printr-o multitudine de nuanțe ale roșului. Copilul nu va vedea o pagină plină cu o culoare plată și un text redactat sec, pentru exemplificarea acelei culori (roșu, verde sau orice altă culoare din spectrul cromatic), ci va vedea culoarea în modul ei real de expresie în lume. Va vedea nuanțele și tonurile ei, iar la nivel mental, celui mic i se vor pune bazele reprezentării firești a lumii.
Noi, oamenii, nu vedem culoarea roșu sau albastru sau orice altă culoare în forma sa ideală în jurul nostru, ci, observăm raportul acesteia la diferiți factori: lumină, atmosferă, intensitate, volum, transparență, reflexie și, astfel, în fond, internalizăm nuanțe concrete ale culorilor ideale. Toată această teorie artistică este reprezentativă la nivel conotativ pentru un mesaj clar: să ne învățăm copiii, de la începutul vieții, să privească lumea, oamenii, cu finețe, cu profunzime și oferindu-le șansa de a fi văzuți în multiplele lor nuanțe, forme și versiuni, cosinderându-i pe toți ca parte necesară pentru armonizarea vieții lor.
Copiilor mai mari sau chiar adulților, discursul grafic le aduce la nivel denotativ întâlnirea cu un copil care se află într-o serie de ipostaze în călătoria sa prin lume, în spațiu și în timp până înapoi, la momentul regăsirii personale. Călătoria sa este prezentată vizual prin expresii metaforice și sinestezii care vor provoca plasticitatea imaginației. Cititorul copil în dialog cu părintele sau cu educatorul, învățătorul sau profesorul, va intra într-un joc al descifrării, într-o provocare menită să descopere și să se autodescopere. Ilustrațiile sunt bogate în detalii. Parcursul analizei fiecărei ipostaze grafice oferă fragmente subtile de expresie artistică care vor capta atenția privitorului la fiecare nouă lectură.
Lumea înconjurătoare este complexă. Reprezentarea acesteia, fie ea cât de personală, cere la rândul ei o analiză profundă și o muncă consecventă, pentru a o putea reda în întreaga sa amploare. Atunci când unui copil îi prezinți o lucrare elaborată, gândită și realizată la nivel de detaliu, el va înțelege, din partea vizuală exprimată prin forme, nuanțe și detalii, că, pentru a realiza o operă completă, bună, autentică, e nevoie să depună un efort suplimentar de analiză și de aplecare asupra muncii. Copilul va învăța astfel principiile necesare pentru a crește un adult complet.
Această carte în sine este o interpretare personală a vieții înconjurătoare care permite la rândul ei multiple interpretări personale ale fiecărui cititor.
- Cald si rece in jurul lumii
- Dimensiune 240x240
- Număr pagini 32
- Editura Signatura
- Autor Daniela Gheorghiță,Bianca Mereuta
- Anul publicării 2019
- ISBN 9786069461556
- Scor Bestseller
Poti gasi toate cartile scrie de catre Daniela Gheorghiță in categoria Daniela Gheorghiță astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
Poti gasi toate cartile scrie de catre Bianca Mereuta in categoria Bianca Mereuta astfel incat ai ocazia sa toate cartile indragite de catre cititori pana acum.
33.15 Lei
Ți-a plăcut produsul?
Spune tuturor părerea ta aici.
0
0 recenzii
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0