Recenzie Totul se termina cu noi de Colleen Hoover

Autor: Colleen Hoover Data recenziei: 2022-02-14

Nu există o autoare care să se priceapă mai bine la oameni decât Colleen Hoover. Cu o sensibilitate aparte, croiește fiecare personaj în așa fel încât te face să te îndrăgostești iremediabil. Nu mai vorbim de complexitatea acțiunii și a subiectelor abordate. Spre deosebire de alți autori, Hoover explorează cu atâtă căldură problemele pe care oamenii au tendința să le bage sub preș crezând că viața lor este perfectă. Cu intrigi sfâșietoare și adevăruri dureroase, Totul se termină cu noi ilustrează efectele traumatice ale abuzului. O carte care te scutură și te face să vezi viața dincolo de aburii îndrăgostirii. Scrisă cu acuitate, explorează lupta crâncenă dintre sentimente și realitate.


Totul se termină cu noi este povestea lui Lily Bloom, o tânără ambițioasă și trecută prin viață. Mutată de curând în Boston, își începe propria afacere și îl întâlnește pe neurochirurgul Ryle Kincaid care îi dă viața peste cap. Cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, Lily se îndrăgostește iremediabil de Ryle, dar el nu pare să își dorească o relație de lungă durată. Totuși, cu timpul, Lily devine excepția de la regulă și-l face să-și dorească mai mult de o aventură de o noapte cu ea. Cum relațiile deschid uneori și rănile trecutului, Lily își aduce aminte de Atlas Corrigan, prima ei iubire. Când se aștepta mai puțin, Atlas reapare în viața ei și îi dă universul peste cap. Relația cu Ryle pare, de asemenea, compromisă, îndreptându-se într-o direcție abuzivă. Într-o seară, Ryle izbucnește și o bate pe Lily. Această dinamică îi activează tinerei toate traumele trecutului legate de tatăl abuziv și o face să regândească relația cu Ryle. Când citești Totul se termină cu noi închizi ochii și îți dorești ca acțiunea cărții să nu aibă un echivalent în realitate, dar, din păcate, autoarea a simțit pe propria-i piele traumele cauzate de un tată abuziv. Într-un interviu, Colleen Hoover a declarat:


„Vârsta de doi ani și jumătate îmi trezește cea mai vie amintire. Dormitorul meu nu avea ușă și era acoperit cu un cearșaf bătut în cuie în partea de sus a tocului ușii. Îmi amintesc că l-am auzit pe tatăl meu țipând, așa că am dat cearșaful la o parte și l-am zărit aruncând cu televizorul în mama. Mi-a fost greu să scriu Totul se termină cu noi, dar din toate romanele scrise, este, cu siguranță preferatul meu.


Un roman puternic care te face să râzi, să plângi, dar, care, mai presus de toate, te întărește emoțional și îți dă acel reality check pentru a-ți regândi relațiile. Colleen Hoover îți demonstrează că fluturașii în stomac dispar instant când prințul pe cal alb se dovedește a fi tipul care îți hrănește demonii interiori. Totul se termină cu noi îți prezintă două tipuri de iubire: cea toxică bazată pe atașament și posesivitate și cea înfloritoare, definită de un sentiment comun de pace și înțelegere.