Cum să-ți recapeți pofta de citit literatură | Recomandare de carte

Din când în când, cu toții, chiar și cei mai împătimiți cititori, ne confruntăm cu pauze de citit. Pauze dureroase, în care simțim că ceva lipsește, că sensul vieții ne scapă printre degete. Pentru că printre degete se regăseau înainte filele unor cărți, înțesate de cuvinte și semnificații, de povești și de lecții. Cu toate acestea, există totuși soluții. Dacă îți dorești să-ți recapeți pofta de citit literatură, venim cu o recomandare de carte bună.

O carte bună e tot ce ai nevoie

Când ne aflăm în imposibilitatea de a citi, din cauza nerăbdării, a lipsei de concentrare, a diverși factori interni sau externi, important e să recăpătăm curiozitatea și motivația de a pune mâna pe o carte. Dar nu orice carte, ci o poveste frumos închegată, cu un stil scriitoricesc cursiv și bogat în metafore vizuale, care te ajută să ne transpunem și să trăim o altă realitate preț de câteva ore.

Dacă vrei o recomandare de carte, noi te invităm să începi cu Mănâncă, roagă-te, iubește, de Elizabeth Gilbert. Aceasta te va purta pe străduțele din Italia, te va ameți cu arome și dolce far niente, te va introduce în lumea orientală a Indiei și te va ajuta să te redescoperi prin ochii personajului ce își găsește liniștea în Indonezia.

Mananca Roagate Iubeste Elizabeth Gilbert Bookzone

O altă tactică prin care poți să-ți recapeți pofta de citit literatură, este să te imersezi într-o narațiune epică, ce se întinde pe mai multe fire narative, ba chiar pe mai multe generații. Recomandarea noastră în acest sens este colecția Dinah Jefferies – 4 romane care te vor cuceri de la prima pagină: Soția plantatorului de ceai, Fiica negustorului de mătase, Înainte de ploi și Văduva de safir. Aceste cărți te vor plimba prin locuri exotice, unde te vei bucura de senzații aparte, condimentate, vei descoperi festivaluri pline de culoare, parfumul altor culturi și perioade istorice, unde vei trăi alături de personaje complexe și vei desluși misterele vieții de familie.

Alege o carte care îți trezește toate simțurile

Dacă totuși îți dorești cărți ușor de citit, care cuprind povești în care să te regăsești și care să îți trezească simțurile, o recomandare de carte ar fi oricare dintre romanele lui Agnes Martin-Lugan: Fericirea îmi scapă printre degete, Oamenii fericiți citesc și beau cafea, Îmi pare rău sunt așteptată.

Pachet oamenii fericiti citesc Agnes Martin Lugand Bookzone

Pentru mulți oameni, apetitul pentru lectură s-a născut în perioada copilăriei. De aceea, o altă tactică pentru a regăsi bucuria de a citi, ar fi să recitești cărțile care ți-au marcat cei mai frumoși ani. Inocența, poveștile expuse într-un mod ludic, de basm, îți pot insufla o altă energie și o nouă perspectivă asupra vieții. Desigur, cea mai potrivită carte de copii, pe care să o citești ca adult, este Micul Prinț, de Antoine de Saint-Exupery.

Micul print Antoine de Saint Exupery Bookzone

Prin urmare, pofta de lectură vine citind. Alege cu grijă ceea ce citești, dacă vrei să îți îmbogățești sufletul și mintea, nu doar să faci timpul să treacă mai repede. Dacă ai citit sau vei citi din cărțile pe care ți le-am recomandat în acest articol, așteptăm un comentariu sau un feedback. Suntem curioși cum te-au marcat și ce sentimente ți-au trezit. 😊

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.