Judeci o carte după coperta ei? Dar după numărul de pagini? Este ca și cum ai judeca un om după aparențe. Nu se face asta, dar cei mai mulți nu se pot abține. Care sunt criteriile de care ții cont atunci când vine vorba despre alegerea unei cărți? Titlul său, cât de cunoscut este autorul, ilustrațiile de pe copertă și recenziile sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le iei în calcul probabil. Dar mărimea unei cărți? Cât de importantă este pentru tine? Ți-am pregătit câteva motive pentru care ar trebui să alegi doar cele mai subțiri cărți. Dă scroll mai jos și spune-ne dacă ești de acord cu ele!
Care sunt motivele pentru care ar trebui să alegi doar cele mai subțiri cărți?
1. Nu trebuie să-i impresionezi pe ceilalți
De câte ori nu ai auzit că mărimea contează? Poate că simți nevoia să îi impresionezi pe ceilalți cu o carte cât mai groasă. Să vadă că citești mult. Să se simtă inteligența ta de la distanță. Știi cum îi mai poți face pe ceilalți să-și dea seama că ești o persoană inteligentă? Vorbind ce și când trebuie, nu doar citind. Până la urmă, cărțile îți influențează în mod direct viața, nu trebuie să ai pe masă lângă tine mereu un dicționar sau un compendiu pentru a părea mai inteligent decât ești. Poți să îl lași pe noptiera de acasă.
2. Nu trebuie să simți că mergi la sală cu o carte grea în ghiozdan
Îți place să ridici greutăți la sală? De ce ai face asta și în timpul tău liber? De exemplu, când mergi cu metroul sau ai un drum lung cu autobuzul. Sunt unele persoane care citesc cărți în paralel. Au o carte acasă, pe care o citesc în timpul lor liber sau seara înainte de culcare, și o carte pe care o țin mereu în geantă sau în ghiozdan pentru momentele statice din viața lor. Dacă nu vrei să simți că mergi la sală în fiecare zi, cu o carte de un kilogram la purtător, mai bine alegi cărți mai subțiri.
3. Nu te interesează prea mult detaliile
De cele mai multe ori, o carte groasă va conține multe detalii. Și multe evenimente. Toate acestea ajută autorul să contureze mai ușor lumea pe care o inventează sau pe care încearcă să o prezinte dintr-o altă perspectivă. Când nu te interesează cu adevărat un subiect sau când vrei să ai mai degrabă o privire de ansamblu, detaliile nu se află pe lista priorităților tale.
4. Te plictisești prea repede
Ce sens ar avea să începi o carte de 400 de cuvinte când îți ajunge un rezumat de 10-20 de pagini? Dacă știi că te plictisești repede, mai ales atunci când citești o carte care nu îți solicită prea mult imaginația sau curiozitatea, atunci nu o începe. Sau găsește variante mai puțin voluminoase din genul tău preferat de cărți.
Acest articol este un pamflet și ar trebui tratat ca atare.