Știi acele momente în care simți că nimic nu ar putea să îți înveselească ziua? Ai putea să iei recipentul acela de fericire din bucătărie și să îți condimentezi viața din nou. Glumeam, nu există așa ceva, dar următorul cel mai bun lucru sunt acele cărți care îți redau speranța. Acestea pot aduce confortul, fericirea și, cel mai important, o nouă perspectivă în viața ta. În plus, cititul pare a fi cea mai simplă metodă care să redea speranța. Doar trebuie să deschizi o carte (cea potrivită, bineînțeles) și să începi să citești. Cine ar putea da greș cu așa ceva? Mai jos vei descoperi și câteva recomandări de titluri care să-ți pună în mișcare rotița speranței din viața ta.
Cuprins
1. De ce să citești cărți pozitive în această perioadă
2. Top 10 cărți care îți redau speranța
1. De ce să citești cărți pozitive în această perioadă
Lumea în care trăim este complexă și incertă, fiind încărcată de perturbări de diferite tipuri. Nu orice activitate pe care o facem ne poate ajuta să realizăm că fiecare act al nostru face diferența. Consecințele pozitive ale actelor noastre nu pot fi întotdeauna măsurate imediat, așa că avem nevoie să acceptăm și incertitudinea, deoarece poate fi uneori mai utilă decât optimismul pasiv. Practica acestor obiceiuri nu este una ușoară, însă avem cărțile la dispoziția noastră pentru inspirație și, de ce nu, pentru o altfel de practică.
Cărțile ne oferă speranță din mai multe motive. Însă unul dintre motivele principale este faptul că ne reamintesc că nu suntem singuri. Aduc lumină asupra problemelor pe care încercăm să le ascundem în trecutul nostru sau despre care nu vorbim. Iar cărțile și autorii care le-au scriu ne demonstrează că există cu adevărat o lumină care strălucește în întuneric, că nu suntem primii care ne confruntăm cu astfel de sentimente și că există, de fapt, o comunitate din care facem parte, o comunitare care știe exact prin ce trecem și care are mai multe drumuri posibile către lumina pe care o căutăm.
Acest lucru este posibil probabil datorită faptului că mulți autori s-au aflat în situația noastră la un anumit punct al vieții lor. Dar vremurile rele nu sunt veșnice, iar poveștile pe care le descoperim în cărți ne ajută să ne amintim asta. Este un adevăr general valabil chiar și pentru acei cititorii care nu numesc „speranță” acest sentiment pe care îl dobândesc cu ajutorul lecturii. Poate fi vorba despre pozitivitate, credințe, viziune, credință. Nu contează ce cuvânt alegi să folosești, putem fi de acord că este un element esențial în lupta supraviețuirii și a evoluției.
Ai putea chiar să faci un exercițiu de imaginație. Gândește-te câți oameni probabil că citesc aceeași carte în timp cu tine. Într-un fel, sunteți conectați cu totii la aceeași poveste, la aceeași lume, la aceleași cunoștințe. Ca un organism care caută aceleași răspunsuri și aceeași speranță. Și le veți găsi în aceleași cărți pozitive.
Speranța este adesea formată dintr-o combinație de credințe și așteptări. În momentul în care ne aflăm într-o stare emoțională pozitivă sunt eliberate substanțe neurochimice numite endorfine, care ne permit să depășim obstacolele. Prin urmare, speranța nu este doar o idee, ci o valoare pe care ar trebui să o creștem în interiorul nostru. Pentru doza recomandată de speranță, poți alege una sau mai multe dintre cărțile de mai jos.
2. Top 10 cărți care îți redau speranța
Speranța este contagioasă. Cel mai greu este să o descoperi, dar odată ce faci acest lucru, te vei putea întoarce mereu la ea. Mai ales dacă reușești să o găsești în ceva palpabil: în cuvintele dintr-o carte, în povestea personajelor, în sfaturile unor călugări sau ale unor terapeuți.
După ce vei citi aceste cărți, îți vei da seama și de puterea interioară pe care o ai, de cum definești și de cum ar trebui să definești fericirea. Vei obține o altă perspectivă asupra lumii înconjurătoare și a ta. Trebuie doar să începi, iar cărțile îți vor asigura continuitatea, departe de stresul și grijile care par a-ți acapara din ce în ce mai mult timp în această perioadă. Recomandările noastre pentru cărți care îți redau speranța:
- „Ghidul unui călugăr pentru a fi fericit” de GELONG THUBTEN
- „Tu ai iubi un om ca tine?” de Cristi Grosaru
- „Conversații cu Dumnezeu” de Neale Donald Walsch
- „Ziua în care m-am iubit cu adevărat” de Andreea Săvulescu
- „Secretele unei vieți uimitoare! Descoperă bucuria de a trăi.” de Gaur Gopal Das
- „Femeia independentă” de Daniela Irimia
- „Forța binelui – Viziunea lui Dalai Lama pentru lumea de azi” de Daniel Goleman
- „O viață și încă o zi” de Alexandru-Mihai Gulie
- „Fericirea: Cum să iubești viața, să râzi mai mult și să trăiești mai frumos” de Lois Blyth
- „Cum să-ți reinventezi viața” de Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko
Nu uita că speranța este o opțiune la ceea ce simți când ești stresat și copleșit de gânduri negative. Poate fi învățată și ne dă puterea de a face față realității actuale, în timp ce ne dezvoltăm abilitățile pentru a ne îndrepta către viitor.
Sursă foto
Bookzone.ro