Cititori în serie: Ce să citești dacă ți-a plăcut „Malakai”

Fiecare carte de dragoste este diferită, la fel cum poveștile de dragoste pot avea atât de multe finaluri, fie ele fericite sau complicate. Însă cititorii cu inima îndrăzneață nu renunță ușor. Dacă ți-a plăcut „Malakai”, înseamnă că faci parte dintr-o categorie specială de cititori. Și, după cum știm cât de greu este să spui „stop” atunci când ai găsit ceva care îți place cu adevărat, ne-am gândit să îți recomandăm câteva cărți asemănătoare.

Cuprins

1. De ce să citești cărți de dragoste

2. Top 8 cărți pe care să le citești dacă ți-a plăcut „Malakai”

1. De ce să citești cărți de dragoste

Cărțile de dragoste ocupă un loc important în topul multor cititori. Cititorii se vor transpune mereu în pielea personajelor din cărți, adesea simțind că trăiesc aceeași poveste de iubire, fie ea și atipică, aceeași poveste despre viață, în timp ce-și trăiesc în paralel propria viață. Talentul scriitoricesc al autorilor care scriu astfel de cărți transcede barierele cuvintelor scrise pe pagini, ducând cititorii într-o lume a inevitabilului, a deciziilor, a iubirii pure care dărâmă totul în calea sa, la fel ca în „Malakai”.

Mulți critici spun că aceste cărți fac parte din categoria de literatură ușoară, de parcă acesta ar fi un lucru rău. Ca și cum ar trebui să ne așezăm pe canapea, cu un pahar cu tărie lângă și să ne lăsăm cuprinși de depresie. Cărțile de dragoste sunt ca un medicament care te ajută să ai o seară frumoasă sau ca un calmant care îți oprește durerea de cap cu ajutorul cuvintelor. Sunt ajutorul și speranța de care avem nevoie în anumite momente dificile din viață.

Mai jos poți regăsi câteva cărți pe care poți să le citești dacă ți-a plăcut „Malakai” de Adina Stephanie. Te avertizăm însă: s-ar putea să uiți să mănânci, să bei apă, să dormi, pentru că poveștile te vor prinde în strânsoarea iubirii.

2. Top 8 cărți pe care să le citești dacă ți-a plăcut „Malakai”

Există multe romane de dragoste, dar nu toate te vor duce în aceeași călătorie precum „Malakai”, nu te vor purta pe cele mai înalte piscuri ale iubirii adevărate. Dacă jongleriile inimii nu îți sunt străine și nu îți inspiră teamă, atunci trece în revistă și volumele următoare:

„Alekzandre” de Adina Stephanie

Poate că drumul de la cine naiba ești până la te iubesc nu e chiar atât de lung, dar Alek și Zhavia au pornit de fiecare dată cu stângul. Niciunul dintre ei nu vrea să fie văzut așa cum e cu adevărat. E nevoie de o inimă frântă ca să recunoască o alta și poate că tot așa se și vindecă, făcând schimb de bucăți până când cioburile uneia se potrivesc în cealaltă.

„Vorbește cu mine” de Adina Stephanie

„Vorbește cu mine”, este, într-o oarecare măsură, povestea fiecăruia dintre noi – îți amintește de fiorii primei iubiri, de neînțelegerile cauzate de lipsa de comunicare, de lacrimile amare, dar și de acea fericire care pare eternă. Este povestea lui Blake, un adolescent decis să nu vorbească deloc cu Bex, fata care este dispusă să suporte momente îndelungate de tăcere doar pentru a fi în compania lui. Asta până când el decide să vorbească. Dar cine știe dacă asta nu cumva complică lucrurile și mai mult.”

„Drako” de Kiera Aslog

„Drako” este povestea unui destin greu încercat care va învăța că de la ură la dragoste e doar un singur pas. O singură scânteie a fost de ajuns ca viața lui să devină scrum. Casa familiei Scovil e cuprinsă de flăcări, iar fiul lor, Drako, scapă nevătămat. Însă nu poți rămâne cu sufletul intact după o asemenea întâmplare, iar Joanna încearcă din răsputeri să îi urmeze pașii, din umbră, și să readucă la viață orice fărâmă care s-a rupt din sufletul lui.

„Ame” de Cathya MP

Ea, definiția normalității. El, mult prea departe de a fi normal. Zane duce o viață dublă la periferia New York-ului și e orbit de răzbunare. Dar de îndată ce o vede pe Ame, își dă seama că atunci când visezi iubire trebuie să te pregătești pentru încă o luptă. Destinul lor pare deja scris, așteptând să dea lovitura de grație. Viețile li se schimbă definitiv, iar iubirea lor interzisă ia calea tragică a unui adevăr crunt.

„Un nou început” de Mona Kasten

Allie fuge de trecut și de regulile mamei sale. Kaden trăiește în trecut și face regulile care nu permit nimănui să ajungă la inima sa. Allie își dorește un nou început. Kaden este ocupat să construiască ziduri cât mai înalte în jurul sufletului său. Povestea clasică de iubire neîmplinită? Mai degrabă o iubire imposibilă.

„O nouă șansă” de Mona Kasten

Allie și Kaden predau ștafeta iubirii celor mai buni prieteni, iar de îndată ce Dawn îl cunoaște pe Spencer, simte că ceva e pe cale să se întâmple. Sentimentele de iubire se înfripă din ce în ce mai mult în inima protagonistului, însă Dawn e convinsă că orice ai face, la final vei fi rănit. Spencer e hotărât să-i arate contrariul și începe o bătălie în care iubirea devine cea mai puternică armă.

„Hai să ne prefacem și azi” de Remina Radu

Iubiri neîmpărtășite, zâmbete false care ne ascund adevăratele sentimente, „te iubesc” spus din obișnuință, nu din inimă, aceeași rutină plictisitoare într-un teatru al vieții. „Hai să ne prefacem și azi” este povestea Ei, care își găsește alinarea în brațele altui El, deși sunt căsătoriți. Fiecare cu altcineva.

„Minute până la miezul nopții” de Remina Radu

„Minute până la miezul nopții” e o carte de care te vei îndrăgosti nebunește sau pe care o vei urî cu desăvârșire. Nu există cale de mijloc. Și asta pentru că va răscoli în tine trăiri din trecut în care te vei regăsi sau te va provoca să ți le imaginezi înainte de vreme. E o carte care te va face să te bucuri de ceea ce ai. Azi. Mâine nu ne e promis.

Indiferent dacă alegi o carte de dragoste asemănătore cu „Malakai” pentru speranța că vei găsi o iubire la fel de frumoasă în lumea reală sau pentru că vrei să ai o inspirație pentru a trece peste obstacolele din viața ta, vei regăsi cu siguranță o preferată în lista de mai sus.

Sursă foto
Bookzone.ro

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.