5 motive pentru care nu ar trebui să ai cărți în bagajul de vacanță

 

Taxele pentru bagaje nu sunt chiar atât de mici, după cum ai observat deja probabil, iar companiile aeriene sunt stricte când vine vorba despre greutatea și dimensiunile bagajelor pasagerilor. Așa că este important să îți faci bagajul într-un mod eficient. Normal că există anumite lucruri la care nu poți renunța, cum ar fi periuța de dinți sau articolele de lenjerie pentru toate zilele în care ești plecat. Dar ce faci când vine vorba despre citit? Există câteva motive pentru care nu ar trebui să ai cărți în bagajul de vacanță. Curios? Dă scroll mai jos!

De ce nu ar trebui să iei cărți în bagajul de vacanță?

1. Ai alte lucruri mai bune de făcut în vacanță

Vacanta Bookzone

Cine se duce în vacanță să citească? Îți iei concediu să vezi locuri noi, să ai parte de experiențe noi, să încerci mâncăruri tradiționale din alte țări sau regiuni, să te relaxezi. Dacă stai cu ochii doar într-o carte, câte dintre experiențele enumerate mai sus ajungi să ratezi? Nu te păcăli singur că o să ai timp sau chef să citești în vacanță. Crezi că o să te plictisești în aeroport? Nicio problemă, trage cu urechea la ce vorbesc ceilalți pasageri, sigur o să auzi o dramă care îți va condimenta ziua.

2. Nu mai aglomerezi bagajul

Te-ai gândit să-ți calci hainele de acasă și să le aranjezi în bagaj astfel încât să nu mai ai vreo grijă atunci când ajungi la destinație. Atunci când te chinui să mai incluzi ceva în troller, cum ar fi un roman voluminos, ajungi să nu mai beneficiezi de aceeași organizare perfectă pe care ai avea-o dacă ai renunța complet la cărți în bagajul de vacanță. Știi cum zicea Marie Kondo să renunți la lucrurile care nu îți aduc fericire? Ei bine, câtă fericire poate să-ți aducă o carte în vacanță?

3. Nu depășești greutatea maximă admisă

Cărți Bookzone

O carte de 200-300 de pagini are în medie aproximativ 200 de grame. Asta dacă nu te gândești să iei la tine trilogia Dune într-o singură carte, care cântărește undeva la 1 kilogram. Da, ai auzit bine, un kilogram. Iar când limita maximă a greutății este de 10 kilograme pentru bagajul de mână, câte lucruri crezi că îți mai încap în bagaj pe lângă un kilogram de litere?

4. Nu ratezi stația la care trebuie să cobori și nu te rătăcești

Lectura Autobuz Bookzone

Oricât de mult ți-ai dori să crezi asta, oamenii nu se pricep foarte bine la multitasking. Ce înseamnă asta? Că s-ar putea să ratezi stația la care vrei să cobori în vacanță dacă stai cu nasul în cărți. Și va trebui să te întorci, vei pierde timp, te vei enerva. Vezi? Nici nu ai ajuns bine în vacanță și deja ai probleme. Lasă cărțile acasă, nu pleacă nicăieri, te așteaptă.

5. Ai mai mult loc în bagaj pentru cumpărături

Cumparaturi Bookzone

Ai observat vreodată că ți se prind mai multe lucruri de mână atunci când ești în concediu? Și că banii zboară mult mai ușor din portofel? Ni se întâmplă tuturor asta. Dar ai nevoie de loc în bagaj pentru cumpărături, nici nu se pune problema. Loc care nu ar fi indicat să fie ocupat de cărți. Soluția? Nu pune cărți în bagajul de vacanță.

Acest articol este un pamflet și ar trebui tratat ca atare.

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.