Revolutia glucozei: una dintre cele mai asteptate carti de nutritie ale anului

Revolutia glucozei este una dintre cele mai asteptate carti de nutritie de anul acesta. Autoarea este nimeni alta decat Jessie Inchauspé, supranumita ,,Zeita Glucozei”, o biochimista franceza. Aceasta este cunoscuta in mediul online pentru modul in care ofera sfaturi despre alimentatie si despre modul revelator în care explică efectele negative asupra sanatatii atunci cand avem glicemia crescuta. De-a lungul carierei, Jessie a analizat felul in care diverse alimente afecteaza sanatatea oamenilor, in special cele bogate in zaharuri. Astfel, a pus cap la cap anumite teorii despre cum echilibrarea glicemiei poate influenta viata oricui si poate reda sanatatea. 

Cartea Revolutia Glucozei este un fel de studiu in care, in primul rand, explica in detaliu ce este glucoza si care este impactul acestia asupra sanatatii noastre. Aceasta mica molecula, mai exact zaharul din sange, poate sa ne afecteze daca se regaseste in cantitati mari in corpul uman. 

Conform autoarei, peste 90% din oameni sufera de exces de glucoza in organism, iar de cele mai multe ori, simptomele sunt ignorate sau puse pe seama altor afectiuni. Astfel, principalele simptome ce pot indica o glicemie ridicata sunt: probleme hormonale, oboseala cronica, infertilitate, foame exagerata, pofte alimentare, afectiuni al pielii ce nu par a avea o cauza anume.. Ignorat, nivelul crescut de glucoza in sange poate duce la aparitia unor afectiuni cronice, asa cum sunt bolile de inima, diabetul zaharat, cancerul, dementa si altele. 

Tinand cont de propriile cercetari in biochimie si informatiile stiintifice noi la care autoarea are acces, aceasta a ajuns la cateva concluzii pe care le-a considerat utile pentru toata lumea si care considera ca va schimba viata a milioane de persoane. 

In carte sunt prezentate zeci de metode prin care se poate echilibra nivelul de glucoza din sange, metode foarte simple ce nu te vor impiedica sa te bucuri de alimentele preferate si fara a fi nevoie sa tii vreo dieta. Principalele subiect din carte sunt: 

 

  • Cum poti slabi fara efort, consumand alimentele in ordinea corecta? 
  • Ce schimbare adusa micului dejun poate spori energia si stopa pofta de dulce? 
  • Ce ingredient secret permite consumarea unui desert, in acelasi timp in care corpul arde grasimile? 

Astfel, notiunile prezentate in carte sunt usor se inteles si informatiile sunt bazate pe studii recente. Bineinteles, cartea a primit feedback pozitiv din partea expertilor in domeniu: Mi-a plăcut la nebunie această carte; Jessie explică detaliat o problemă cu care ne confruntăm atât de mulți dintre noi – modul în care ne echilibram glicemia – și oferă metode simple și accesibile, dar cu fundament științific, care ne pot ajuta să ne îmbunătățim sănătatea. — Michael Mosley, medic, autorul bestsellerului The Fast Diet

 

Acestea fiind spuse, daca vrei sa afli mai multe despre cum sa ai grija de sanatatea ta si despre cum sa contracarezi efectele glucozei in exces din organism, comanda aceasta carte de la BOOKZONE. In categoria de carti de nutritie vei mai gasi si alte titluri folositoare. 

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.