De ce sa daruiesti copiilor carti la inceput de an?

Decembrie este luna cadourilor, insa cum ar fi daca ti-am spune ca poti oferi cadouri si la inceput de an, mai ales copiilor? Nu este vorba despre orice fel de cadouri, ci despre carti. Daca de Craciun te axezi pe a le oferi copiilor ceea ce si-au dorit tot anul, le poti face o surpriza frumoasa si de Revelion si le poti oferi carti deosebite, pe care sa le citeasa in noul an si din care sa aiba numai de invatat. Indiferent de varsta, copiii trebuie invatati sa citeasca. Chiar daca sunt prea mici pentru a citi, este important sa se obisnuiasca sa dea pagina, sa priveasca literele, sa vada desene si sa auda parintii cum le citesc. Astfel, iti prezentam in continuare 3 carti pentru copii pe care le poti oferi copiilor la inceput de 2023. 

Asa cum spuneam, chiar si copiii care nu stiu inca sa citeasca, se pot bucura de carti. Un astfel de exemplu este o carte pentru copiii cu varsta de 3-4 ani. Se numeste Invat si ma distrez – Caiet de activitati. Activitatile din carte sunt prgatite de un profesor si imbina distractia cu aspectul practic. Aceasta carte ajuta copiii sa scrie primele litere de mana, sa faca exercitii de logica, bineinteles potrivite varstei si multe alte astfel de activitati. 

 

Pentru copiii cu varsta de 5+ ani, avem o recomandare superba: Atlasul copiilor isteti, de Julia Adams. Cartea este potrivita pentru toti copiii care vor sa afle raspunsuri la curiozitatile firesti despre lume. Astfel, in carte se va gasi raspunsul la intrebari precum: care este cel mai mare lant muntos din lume, care este cel mai mare oras din Europa? De asemenea, vor putea sa descopere si diverse minuni ale lumii naturale si constructii ale omului de pe intreaga Planeta. Este o carte ce va fi considerata interesanta chiar si de catre adulti, asa ca va fi o adevarata incantara sa o rasfoiasca alaturi de cei mici, fara sa se plictiseasca. 

Nu in ultimul rand, iti recomandam si o carte special realizata pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 9 si 12 ani. Se numeste 7 zile fara ecrane si va ajuta copiii sa redescopere cat de distractiva este lumea reala, fara ecrane. Copiii isi doresc sa stea cat mai mult timp la calculator, telefon, tableta sau televizor si neglijeaza toate activitatile ce se pot realiza fara acesta. Din fericire, cartea explica dezavantajele ecranelor si prezinta activitati potrivite pentru toata familia, care pot fi facute nu numai in casa, ci si in afara ei. 

Acestea au fost doar cateva dintre cartile pentru copii pe care le poti comanda de la BOOKZONE si pe care le poti darui celor mici la inceput de an, pentru a-i incuraja sa citeasca sau pentru a le forma obiceiul de a citi. 

 

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.