3 carti de dezvoltare personala ce te vor ajuta sa devii o versiune mai buna in noul an

Cartile de dezvoltare personala reprezinta o metoda excelenta prin care poti incepe drumul spre a deveni cea mai buna versiune a ta. Sute de autori se intrec an de an in a publica ghiduri sub forma de carti prin care spera sa ii inspire si pe alti oameni. Unii povestesc si experienta personala, mai exact ce i-a ajutat sa devina cea mai buna versiune a lor. Daca si tu iti doresti sa faci o schimbare in viata ta, insa nu stii de unde sa incepi, iti recomandam in continuare trei carti de dezvoltare personala

Cele mai de succes carti de dezvoltare personala sunt in general cele scrise de psihologi. Astfel, iti recomandam in primul rand, cartea Terapie 1 la 1 cu sinele tau, scrisa de Psiholog Dr. Raluca Anton. Stii probabil ca ese important sa iti asculti vocea interioara, insa poate nu ii acorzi suficienta atentie sau nu stii cum sa o regasesti. Aceasta carte te va ajuta sa te schimbi si sa te cunosti cu adevarat. 

Urmatoarea carte este adresata parintilor si se numeste Curajul de a fi un parinte imperfect. Cartea este scrisa de catre Dr. Sandra O’Conner, psiholog clinician si se doreste a fi un ghid care sa ajute noua generatie de parinti sa faca fata provocarilor de zi cu zi. Copiii sunt obisnuiti sa isi manifeste trairile asa cum stiu mai bine: prin tantrumuri, prin a spune NU in mod repetat si prin diverse reactii pe care adultii nu le considera potrivite. Astfel, adultii reactioneaza fie cum au citit in carti, fie cum au fost invatati de catre parintii lor, in copilarie. Aceste metode nu functioneaza, deoarece fiecare copil este diferit. In carte, vei invata cum sa iti gasesti echilibrul ca parinte, astfel incat sa poti depasi fiecare situatie cu bine si sa iti ajutii copilul sa se exteriorizeze intr-un mod productiv, fara a-i infrana trairile. 

Nu puteam sa nu iti recomandam si o carte pe care oricine o poate citi si de care foarte multe persoane au nevoie, fara sa constientizeze: Cum sa vorbesti ca sa fii inteles. Cartea este scrisa de catre Daniela Irima si se doreste a fi un ghid de comunicare asertiva. 

„Nevoia de a fi înțeleși și acceptați este fundamental umană și esențială pentru dezvoltarea noastră sănătoasă din punct de vedere emoțional și relațional. Tânjim tot timpul după sentimentul de acceptare, de iubire necondiționată, de a fi înțeleși și percepuți așa cum suntem în interiorul nostru.” – Daniela Irimia, antreprenor, trainer și coach. 

Asa cum ai dedus deja, cartea este esentiala pentru toate persoanele care doresc sa descopere cum sa comunice eficient si sa dezvolte relatii bazate pe incredere, relatii autentice, cu persoanele din jur si chiar si cu ele insele. Persoanele care comanda aceasta carte primesc si acces gratuit la un Masterclass complementar cartii. 

Speram ca ti-au placut aceste carti si ca le vei comanda cand mai curand, pentru a te bucura de ele la inceputul noului an. 

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.