Orașul semilunii. Casa cerului și a aerului – o carte care te poartă pe culmile extazului

Cărțile fantasy reprezintă cea mai bună modalitate de a evada într-o lume imaginară și de a uita de toate grijile cotidiene. Adesea, avem impresia că acest gen literar este destinat doar adolescenților sau copiilor, însă ai fi surprins cât de mulți adulți îl preferă pentru simplul fapt că îi deconectează de la tot ce înseamnă realitate. Dacă încă nu te-ai desprins de Harry Potter și Lord of the Rings, Bookzone vine cu o recomandare specială pentru tine! Orașul semilunii. Casa cerului și a aerului este cel de al doilea volum al seriei care continuă aventura fascinantă dintre Bryce Quinlan și Hunt Athalar. 

Romanul debutează cu un prolog plin de acțiune și pregătește terenul pentru realitatea de după „ultima primăvară” în care se află eroii noștri, Bryce și Hunt. Din păcate, relația lor devine din ce în ce mai fragilă din cauza conflictului recent în care s-a implicat Bryce, după ce prietena ei cea mai bună, Danika a fost ucisă. Însă misiunea ei întrece orice durere, relația ei cu Hunt fiind deopotrivă critică și secundară pentru ceea ce urmează. Compasiunea lor, căutarea adevărului și dorința de libertate îi împing pe amândoi în pragul trădării în nenumărate rânduri, trecând liniile inamice și flirtând cu diavolul la propriu – până în punctul în care evenimentele din sezonul trecut sunt depășite de fiecare dată. Legătura celor doi este fascinantă și îndrăzneață – o relație palpitantă care construiește tensiunea cărții și depășește așteptările în ceea ce privește romantismul, loialitatea și dragostea.

Universul ficțional al Sarei J. Maas abundă în detalii, iar personajele pe care am ajuns să le îndrăgim în prima carte, cu fragilitățile și idiosincrasiile lor, revin cu fervoare în cea de-a doua parte pentru a-și dezvolta legăturile și pentru a consolida încrederea stabilită în urma salvării lumii. De asemenea, diversitatea personajelor este de-a dreptul impresionantă: o Prințesă Fae născută în stele, un instrument angelic al morții, un Lup abandonat de haita sa, un frate modest care își neagă dreptul regal din naștere, un schimbător de râu și luptător și o regină vrăjitoare care devine mai mult aliat decât promisiune de căsătorie. De-a lungul timpului, fiecărui personaj i se acordă timp și atenție și, prin urmare, este dificil să nu iubești fiecare moment pe care protagoniștii îl trăiesc și fiecare luptă pe care o au în ceea ce privește locul pe care îl ocupă pe axa politică a lumii.

Un roman impresionant care abundă în emoții și surprinde evoluția extraordinară a autoarei. Cu fiecare pagină, simți cum scriitura ei se maturizează, iar povestea îți stârnește din ce în ce mai mult interes. Să nu mai vorbim de răsturnările de situații care dinamitează acțiunea și de personajele extrem de bine construite care te fac să dai pagină cu pagină. 

Acum, după ce ți-am stârnit interesul cu privirea la ultima carte a Sarei J. Maas, am vrea să îți prezentăm câteva informații despre autoare. Sarah Janet Maas este o scriitoare americancă de fantasy, cunoscută pentru seria de debut Tronul de sticlă, publicată în 2012, dar și pentru Regatul spinilor și al trandafirilor, apărută în 2015. Cea mai nouă nouă lucrare a sa este seria Orașul semilunii care a fost tradusă în treizeci și șapte de limbi și vândută în peste douăsprezece milioane de exemplare. Deși și-a făcut debutul în literatură la doar 16 ani, Sarah J Maas nu încetează să ne uimească cu talentul și imaginația sa.

Dacă Orașul semilunii. Casa cerului și a aerului a fost pe placul tău, nu uita că pe libraria online bookzone.ro găsești o multitudine de cărți fantastice care îți vor stârni curiozitatea!

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.