3 carti scrise de Gabor Mate, care iti pot schimba viata in bine

Gabor Mate este unul dintre cei mai apreciati specialisti in medicina, iar milioane de persoane au confirmat ca viata lor a inceput sa se schimbe dupa ce i-au citit cartile. Autorul abordeaza problematici diferite, precum legatura dintre corp si minte, dar si modul in care copilaria si anumite traume influenteaza comportamentele in viata adulta. In continuare, iti prezentam trei dintre aceste carti. 

1. CAND CORPUL SPUNE NU

Cand corpul spune nu, cea mai recenta carte a autorului si, in prezent cea mai populara, este o lectura despre cum sa inveti sa acorzi mai multa atentie semnalelor pe care ti le transmite organismul. De asemenea, in carte sunt descrise si modurile in care stresul afecteaza nu doar mintea omului, ci si corpul. Gabor Mate este un medic canadian de origine maghiara, care a studiat de-a lungul carierei efectele stresului. Fiind coordonatorul unui Centru de ingrijiri paliative din Canada, a avut ocazia de a discuta cu sute de bolnavi de-a lungul timpului si de a le afla povestile de viata. 

Dupa un timp, si-a dat seama ca majoritatea bolnavilor aveau in comun o viata stresanta, din diverse motive. Astfel, a inceput sa studieze mecanismele prin care stresul isi face simtita prezenta in corp, declansand afectiuni cronice de tipul bolilor autoimune, cancer si diverse boli asociate cu stilul de viata modern. Deoarece stresul nu poate fi inlaturat in unele situatii, Gabor Mate ne spune cum putem reduce efectul acestuia asupra organismului. Este o carte de exceptie, pe care oricine ar trebui sa o aiba in biblioteca. 

2. PE TARAMUL FANTOMELOR INFOMETATE

Un alt subiect de mare interes, abordat de catre Gabor Mate este cel al dependentelor. Astfel, cartea Pe taramul fantomelor infometate, ne prezinta o alta fata a dependentei, una pe care poate o stii si tu. Adesea, cand ne gandim la dependente, gandul zboara la dependente de jocuri de noroc, de alcool sau substante interzise. In realitate, dependentele sunt de foarte multe feluri si, in unele cazuri pot fi aparent inofensive. Insusi Gabor Mate recunoaste ca avea o dependenta care era sa il coste cariera. A fost dependent de discuri de vinil, datorita felului in care era redata muzica. Asadar, dependentele pot imbraca multe forme si pot avea cauze la care poate in prima faza nu ne gandim. Adesea, cauza dependentei se gaseste in copilarie. De asemenea, traumele la orice varsta pot conduce la comportamente adictive. 

3. MINTI IMPRASTIATE

Nu in ultimul rand, trebuie sa discutam despre cartea Minti Imprastiate, care abordeaza subiectul ADHD. Foarte multe persoane, chiar si adulti sufera de ADHD si nici nu constientizeaza. Din aceasta cauza, viata le este afectata, nestiind ca pot primi ajutor. In aceasta carte, Gabor Mate povesteste pe larg despre originea si substratul acestei tulburari, despre tratament si cum se poate ajunge la ameliorare si vindecare. Din experienta sa, Gabor Mate stie ca nu este o afectiune care ar trebui sa controleze viata. Din contra, poate fi tinuta sub control in mod eficient. 

Te asteptam in magazinul nostru online pentru a comanda aceste carti! 

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.