Maia Morgenstern și Marina Almășan, două nume sonore care au dat naștere unor cărți de excepție! Noi apariții în librăria online Bookzone!

Adesea, atunci când auzim de cărțile unor personalități din lumea showbiz-ului, ne gândim instant că sunt niște scrieri programate, fără substanță, un alt pretext de marketing, însă există memorii scrise din suflet, care îți dezvăluie culisele entertainment-ului. Eu sunt Maia de Maia Morgenstern și Ceasul iubirii de Marina Almășan sunt exact genul de cărți care au potențialul să-ți facă ziua mai bună și, cine știe, poate să te inspire în ceea ce faci.

Eu sunt Maia este cea de a doua carte autobiografică a celebrei actrițe, Maia Morgenstern, care preizntă parcursul său excepțional în lumea teatrului, de la statutul de studentă sub îndrumarea lui Dem Rădulescu, la rolul impresionant al Mariei Magdalena în Patimile lui Hristos. O carte sinceră care îți vorbește despre provocarea de a fi actor, de a trece de la un personaj la altul, dar mai ales, de a avea o dicție impecabilă. 

La vremea asta joc. Joc şi interpretez tot felul de personaje. Potrivite pentru vârsta mea, pentru experienţa mea, pentru viaţa pe care am trăit-o. Joc şi particip în tot felul de spectacole, evenimente artistice. Mă pregătesc aşa cum o fac de-o viaţă: mai întâi citesc textul (de şapte ori fiecare replică, apoi totul), repet mişcarea, respect indicaţiile. Dar, mai ales, mă documentez: citesc, ascult (muzică şi poveşti), încerc să reconstitui fapte reale sau să-mi imaginez o epocă, o lume. Uneori reuşesc, alteori doar îmi închipui. Dar pentru mine e foarte important. Învăţ, studiez, descopăr.

Marina Almășan, pe de altă parte, vine cu o relatare mult mai personală care are în centru povestea de dragoste pe care a trăit-o alături de regretatul artist de folk, Victor Socaciu. Ceasul iubirii a ajuns rapid în topul cărților autobiografice, deoarece este scrisă într-un mod autentic, fiind mărturia unei femei care a simțit iubirea în cea mai pură formă, dar și gustul amar al geloziei, în același timp. Deși ne-am aștepta la cancan, cartea este scrisă cu multă sensibilitate. Așa cum Marina Almășan și-a caracterizat romanul, Ceasul iubirii este o întâlnire cu amintirile mele. Cu o felie din trecutul meu, una dintre cele mai “consistente” și încărcate de emoții. Și bune, și rele.

Fosta jurnalistă cumplit în urma decesului lui Victor Socaciu în decembrie 2021, astfel, cartea este un omagiu adus celui care i-a fost soț, companion și tată al copilului. Deși a fost supusă unor infidelități și umilințe, Marina și-a găsit resortul interior pentru a depăși aceste decepții, iertându-i tot lui Victor Socaciu. De asemenea, Ceasul iubirii este darul pe care Marina Almășan i-l face fiului lor, Victor, odată cu împlinirea celor 25 de ani. 

Am respirat în preajma unui mare artist, care mi-a cerut cândva, parcă într-o altă existență, să-i fiu alături până la moarte. Dar îi voi fi chiar și dincolo de ea, prin această carte. Cartea este despre iubire, despre greșeală și despre neiertare. Dar mai ales despre IUBIRE…

Două cărți autobiografice excepționale care te vor impresiona până la lacrimi, dar care te vor inspira în același timp. Le găsești pe amândouă pe bookzone.ro, la prețuri promoționale! 

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.