Lumea văzută de sus – cartea care te va face să renunți la postura de victimă

Viața este un lung șir de dorințe. Astăzi tânjim după succes financiar, mâine după o casă, poimâine după o mașină și răspoimâine după o căsnicie și doi copii. Dar, dacă ne-am opri din a cere impertinent și am mulțumi pentru tot ceea ce avem în prezent? Pentru sănătate, prosperitate și, de ce nu, pentru simplul fapt că avem un acoperiș deasupra capului. Spre deosebire de alți autori de educație financiară și dezvoltare personală, Zig Ziglar nu vine cu clasicul „to do list”, ci mai degrabă cu o abordare holistică, echilibrată în care ideile sunt analizate din perspectivă psihologică, teologică și fiziologică înainte de a le verbaliza, scrie sau înregistra.

Lumea vazuta de sus este un titlu excepțional pentru oricine invocă scuze pentru a nu părăsi zona de confort. De cele mai multe ori, renunțăm la schimbări gândindu-ne că nu suntem suficient de pricepuți și rămânem în același mediu toxic. Așadar, e ușor să dăm vina pe ceilalți pentru eșecurile noastre și să nu ne asumăm schimbarea. Zig Ziglar se referă la acest tip de gândire ca fiind „șchiopătatul învinsului”. Vestea bună este că, indiferent de cât frustrat te-ai simți din cauza eșecurilor din trecut și a gândirii limitative, te poți schimba. Ai nevoie doar de câțiva pași simpli pe care îi vei învăța în Lumea văzută de sus.

Dacă simți că te-ai blocat, iată câteva idei pe care le poți pune în aplicare pentru a-ți schimba viața:

  1. Ia întotdeauna ce-i mai bun din oameni. Chiar dacă te scot din sărite, fiindcă au mentalități total diferite, învață din skill-urile lor. Sigur au și părți bune, doar cu toții suntem construiți din lumini și umbre.
  2. Cu siguranță ai mai auzit asta de 200 de ori, dar încearcă să-ți menții o atitudine pozitivă pentru a învinge ceea ce Zig Ziglar numește „gândirea împuțită”.
  3. Eliberează-te de obsesia listelor și așteptărilor. Este în regulă să ne setăm obiectivele, însă dacă ești genul de personă care face un scop din asta, atunci acest obicei poate deveni extrem de toxic. Cu cât pui mai multă presiune pe tine, cu atât șansele de eșec sunt mai mari. Realizările excepționale vin atunci când te aștepți mai puțin, așadar, lasă totul să vină de la sine și vei avea parte de o evoluție atât spirituală, cât și materială. Nu trebuie să sari câte trei trepte pentru a ajunge la destinație. Răbdarea este și ea un skill prețios.
  4. Nu te îmbrăca în costum de baie în vârf de munte. Desigur, este o metaforă, însă cu siguranță vei înțelege aluzia. Când îți setezi un obiect măreț, asigură-te că ai toate resursele neceare sau, în caz contrar, fă-ți un plan de bătaie pentru a le dobândi. În niciun caz nu pleca câine surd la vânătoare, căci vei avea parte de mai multe dezamăgiri.

Societatea contemporană produce constant valuri de negativitate. Știrile, postările de pe social media, toate stimulează anxietatea și, în unele cazuri, agresivitatea. Așadar, în acest context, alege să îți faci viața mai ușoară prin abordarea unui limbaj pozitiv și, indiferent de cât de frustrantă îți poate părea o situație, încearcă să pui binele în față. Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile de aur pe care Zig Ziglar ți le oferă în Lumea văzută de sus. Dacă ești curios să afli mai mult, cumpără cartea de pe bookzone.ro.

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.