Lansare de carte | Un nou început, de Mona Kasten

Autoarea de origine germană Mona Kasten are tendința de a se juca cu sufletul cititorilor săi. Pe lângă plimbările prin pădure, extinderea constantă a propriei biblioteci, șirul de cafele al căror număr l-a pierdut și grija pentru pisicile sale, scriitoarea este pasionată și de cărțile-fenomen.

Mai exact, este pasionată să le scrie. În această categorie intră și seria sa „Again”, primul volum, „Un nou început„, fiind disponibil de astăzi la editura Bookzone. Vândut în peste 600.000 de exemplare doar în Germania, romanul a câștigat premiul cititorilor pentru cea mai bună carte de dragoste în 2016.

El face regulile. Ea le încalcă pe toate

Un nou inceput Mona Kasten editura Bookzone

În primele pagini, vei crede că citești o poveste clasică cu o fată bună și un băiat rău. Asta până când treci prin mai multe capitole și te afunzi în conexiunile dintre personaje, în trecutul lor, în magnetismul prezent între cei doi protagoniști, Allie și Kaden. Pe cât de tare se atrag, pe atât de tare se și resping.

N-aveam cum să nu apreciez asta la Kaden: nu-i păsa ce cred ceilalți despre el. Nu conta ce așteptări aveau prietenii lui sau societatea. Daca el voia să sară pe jumătate dezbrăcat într-un lac, într-o zi de toamnă, atunci așa făcea, fără să ezite. Din acest punct de vedere, îl admiram. Emana vitalitate și libertate. Kaden s-a descătușat de tot. Era sincer cu el. Și eu voiam să fiu așa.

Este nevoie de multe călătorii pe munte, la cascade ferite de ochiul neantrenat al turistului oarecare, de playlist-uri prin care își dau seama că muzica este încă un element care îi unește, de seri cu pizza comandată acasă și petreceri cu priviri furișe și o fâstâceală care te enervează la început, dar te face să îi îndrăgești tot mai tare pe măsură ce avansează povestea.

5 motive pentru care ar trebui să citești „Un nou început”

Un nou inceput Mona Kasten Bookzone
  1. Te vei regăsi în poveștile protagoniștilor și îți vei imagina cum ai reacționa tu în situațiile prin care trec aceștia. Un fel de realitate virtuală, dar ceva mai statică, printre paginile cărții și în imaginația ta.
  2. Vei porni cu gândul că este o poveste de dragoste, dar îți vei da seama pe parcurs cât de multe orizonturi îți deschide și cum te poate duce de pe cele mai înalte culmi în cele mai adânci prăpăstii.
  3. Nu vei putea să alegi de multe ori de partea cui să fii: de partea lui Allie sau de partea lui Kaden. Cu alte cuvinte, vei învăța că nu trebuie să judeci oamenii (în cazul nostru personajele) după aparențe, fără a le cunoaște povestea, fără a analiza cu adevărat traumele și trecutul. Pentru că, indiferent dacă vrem să recunoaștem sau nu, fiecare persoană este prizoniera propriilor experiențe.
  4. Nu este un roman care să te țină în suspans, ci mai degrabă o carte care să te facă să îți deschizi inima către noi începuturi, către vindecări, către curajul de a avea încredere din nou.
  5. Vei căuta pasajele care duc povestea celor doi protagoniști la următorul nivel. Pentru că știi că vei găsi dorință, dar și o iubire aparent imposibilă. Și oricât de mult ai încerca să nu ai așteptări, nu vei putea. Pentru că Allie va deveni prietena ta, iar Kaden acel bad boy, cu tatuaje al căror sens vrei să îl cunoști, cu un trecut pe care vrei să îl afli și cu un comportament pe care vrei să îl înțelegi.

Voiam să îl simt pe Kaden, să îi explorez pielea și să îi sărut fiecare tatuaj în parte. Dar purta prea multe pentru asta. Mult prea multe. Mâna mea i-a trasat conturul spatelui până la marginea tricoului, iar în câteva secunde i l-am dat jos și l-am aruncat deoparte. Apoi i-am sărutat pieptul, ceea ce l-a făcut să suspine. M-am lăsat ușor pe spate și mi-am înfruptat ochii cu trupul lui.

Comandă cartea semnată de Mona Kasten la prețul special de doar 39 lei: bit.ly/lansare-un-nou-inceput

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.