3 cărți pentru copii pe care orice adult trebuie să le citească

De cele mai multe ori, atunci când citim cărți pentru copii suntem transpuși deodată într-un spațiu familiar, cel al copilăriei eterne. Această etapă magică din viața fiecărui viitor adult, în care descopeream zilnic lucruri noi, iar lumea părea atât de nesfârșită, se datora în cea mai mare parte imaginației debordante ale acelei vârste. Cu toate acestea, chiar dacă astăzi suntem adulți cu acte în regulă, încă ne mai putem regăsi cu ajutorul a câtorva carti pentru copii, ideale pentru orice persoană matură!

Iată trei cărți care nu trebuie să lipsească din biblioteca ta, indiferent de vârstă!

Micul prinț, Antoine de Saint – Exupery:  Există un motiv foarte bine întemeiat pentru care această carte este cea mai tradusă din întreaga lume. Paradoxal, limbajul folosit în carte este unul universal, care transcende vârsta, sexul sau timpul.

Micul Print Antoine de Saint Exupery Bookzone

Cu toate că este de cele mai multe ori încadrată la categoria „cărți pentru copii”, această poveste simplă și fermecătoare, spusă într-un limbaj simplu, dar plin de poezie, va rezona cu oricine! O poveste încântătoare despre copilărie, singurătate și prietenie.

Harry Potter Boxed Set: Colecția completă în limba engleză, J. K. Rowling:  Povestea unui băiețel obișnuit cu ochelari se transformă într-o adevărată aventură, plină de magie și animale fantastice. Chiar dacă primele cărți sunt mult mai inocente, romanele iau o turnură neașteptată, iar mici detalii din volumele anterioare capătă o importanță colosală. O carte care crește în seriozitate odată cu cititorul, abordând teme mature și universale.

Harry Potter colectia completa in limba engleza J K Rowling Bookzone

Autoarea este o maestră a cuvintelor, o veritabilă păstrătoare a artei secrete de a povesti. Colecția ne amintește de cum este să trăiești într-o lume pe cât de simplă, pe atât de vastă. Putem alege doar să fim curioși până la capăt, iar acest lucru ne transpune în perioada copilăriei. Nu rata întreagă colecție Harry Potter în engleză, pentru doar 289 de Lei, preț care include și transportul oriunde în România!

Alice în Ţara Minunilor & Alice în Ţara din Oglindă. Repovestire, Eva Mason:  Alice, fetiţa cu imaginaţie nestăvilită, pătrunde în două lumi fantastice şi minunate, în care descoperă că nimic nu e ceea ce pare. De-a lungul celor două călătorii, Alice trece prin tot felul de întâmplări neobişnuite.

Alice in tara minunilor Alice in tara din oglinda Eva Mason Bookzone

În prima poveste, după ce fetiţa se rostogoleşte la vale printr-o vizuină de iepure, lucrurile se complică. Ba creşte până când sperie toate personajele din jur, ba se micşorează încât nu mai ajunge nici până la înălţimea unei măsuţe, primeşte sfaturi de la o pisică ce rânjeşte, ia ceaiul cu nişte personaje fără bune maniere, joacă crichet după nişte reguli alandala şi participă la un proces cu personaje făcute din cărţi de joc.

În cea de-a doua poveste, Alice trece printr-o oglindă şi ajunge să stea de vorbă cu nişte flori obraznice şi cu insecte având personalitate, apoi cu doi fraţi rotofei, ba chiar şi cu un ou imens, un leu şi un inorog. După fiecare întâmplare, ea traversează câte un alt pătrat, pe o tablă de şah până când se vede ajunsă regină. Alege de la Bookzone această carte recomandată de Casă Regală a României pentru 13.5 Lei!

Autorii cărților pentru copii sunt persoane fascinante, care nu se dau în lături pentru a ne învăța ceea ce, de fapt, uitasem. Subiectele abordate în aceste cărți sunt menite pentru a ne „înarma” cu empatie și curiozitate, ingrediente esențiale pentru orice adult fericit!

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.