De la început… „Până la sfârșit” | Irina Binder

Irina Binder este una dintre cele mai apreciate scriitoare contemporane, datorită modului în care a eliberat Fluturii iubirii și a descris poveștile de dragoste în toată complexitatea lor, cu bune și cu rele, de la început… „Până la sfârșit”. Cărțile de dragoste se găsesc peste tot, dar niciuna nu se compară cu cele scrise de Binder.

Seria „Fluturi” este formată din trei volume, în care descoperi un univers plin de emoții, de reflecții, povești de strâns în suflet și gânduri spuse cu voce tare, gânduri de care fugim și pe care preferăm să le ignorăm, de teama că ne vor răni. Irina Binder nu se ferește să spună lucrurilor pe nume, să dea formă fiecărui sentiment și să transforme în cuvinte fiecare durere. Cuvinte din care mușcăm cu nesaț și, uneori cu lacrimi în ochi, dăm pagina și trăim cu sufletul la gură continuarea poveștii. Pentru că în cărțile Irinei întotdeauna există o continuare, chiar și atunci când pare că totul s-a sfârșit.

„Până la sfârșit” este volumul care încheie seria „Fluturi” și care surprinde cititorul datorită schimbării de paradigmă și de perspectivă, fiind scrisă din partea lui Robert, personajul principal care a cucerit inima Irinei în primele trei cărți.

Pana la sfarsit Irina Binder editura Bookzone

Relația dintre cei doi este povestită de-a lungul celor patru volume și este concretizată prin întâmplări în care te vei regăsi, emoții pe care le vei resimți și prin suișuri și coborâșuri pe care le-ai întâmpinat și tu. Pentru că Irina Binder are grijă să creeze un univers palpabil, nu desprins din filme.

Transpune fapte din viața de zi cu zi, sentimente contradictorii pe care le trăiește oricine și, mai mult decât atât, face o radiografie a unei relații autentice, nu ideale. Ultimul volum, „Până la sfârșit”, este o dovadă în plus că este o serie completă și complexă, având privilegiul de a afla adevărul ei și adevărul lui, povestea ei și povestea lui… până fuzionează și devin „noi”.

Optimismul debordant ascuns printre rândurile Irinei Binder, pe care nu prea-l regăsești în general în cărțile de dragoste, te va face să inspiri adânc, de parcă urmează să te scufunzi în ocean, și apoi să expiri tot aerul și toate suferințele care-ți apăsau plămânii.

La finalul fiecărei cărți rămâi cu mintea limpede și cu senzația plăcută că totul e posibil. Că atunci când dai de greu, trebuie să înțelegi că e o lecție de care ai nevoie și că, în cele din urmă, vei trece și peste asta. Că atunci când relația nu mai funcționează, trebuie să privești în tine, să găsești motivul pentru care ai ales acel om dintre toți și să schimbi ceva… până readuci fluturii la viață.

Seria Fluturi Irina Binder editura Bookzone

De la început… „Până la sfârșit”, Irina Binder te captivează și te introduce într-o lume în care perfecțiunea există, dar nu la modul ideal, ci la modul realist. Te ajută să găsești perfecțiunea în toată imperfecțiunea pe care o trăiești. Să vezi lucrurile printr-o lentilă roz, cu recunoștință și cu mulțumire pentru toate câte ți se întâmplă. De la lecții… la bucurii.

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.