CĂRȚI DESPRE PRIETENIE – Importanța acestora în viețile copiilor + titluri

Cărțile trebuie să facă parte din viața oricărui pitic, deoarece reprezintă o sursă inepuizabilă de informații utile. De aceea, este recomandat ca  înainte ca cel mic să învețe să citească, să-i povestești seară de seară câte o aventură fantastică, care să-i capteze atenția și să-i croiască drum spre literatură. După ce acesta a deslușit arta cuvintelor, trebuie să-i oferi șansa și suportul de a lectura orice își dorește, pentru că această activitate ajută la dezvoltarea personală a copilului.

 Află de la Bookzone mai multe informații utile despre cărțile despre prietenie. 

CUPRINS

1.      Cărți despre prietenie – Cum pot ajuta copiii?

2.      Cărți despre prietenie – Care sunt cele mai căutate și reușite opere?

1. Cărți despre prietenie – Cum pot ajuta copiii?

În momentul în care încep să meargă la grădiniță sau la școală, micuții învață ușor, ușor să citească. Acest lucru este foarte îmbucurător, deoarece  pot de acum să-și petreacă timpul liber exersând și învățând lucruri noi din operele preferate. Din acest motiv, este stringent să pui la dispoziția copilului mai multe cărți specifice vârstei lui, din care să deprindă câte ceva util.

Astfel, în primă fază trebuie să iei în considerare cărțile despre prietenie pentru copii sau cele cu basme și numeroase povești cu zâne și zmei. Acestea sunt special create pentru vârstele cuprinse între 6 și 14 ani. În acest moment al vieții, micuții trebuie să se pregătească pentru societate și pentru integrarea corectă în aceasta.

De aceea, cărțile despre prietenia adevărată îi pot învăța pe prichindei cum să-și facă prieteni, de ce este bine să te comporți frumos cu cei din jurul tău și care sunt efectele unei legături amicale strânse. Cu alte cuvinte, aceste opere despre prietenie pot fi considerate lucrări de dezvoltare personală, însă realizate într-un mod mult mai juvenil și fascinant.

Prin urmare, este important să-ți înveți copilul să citească și să îl îndrumi spre lectură, deoarece poate învăța numeroase lucruri esențiale în viață de la autori cu renume. O carte scrisă bine, care se adresează vârstei celui mic, poate fi considerată un ajutor atât pentru copil, cât și pentru tine.

2. Cărți despre prietenie – Care sunt cele mai căutate și reușite opere?

Dacă te-ai convins de faptul că micuțul tău are nevoie de o bibliotecă consistentă și de câteva cărți de prietenie, atunci trebuie să afli numele celor mai căutate opere. Acestea sunt alese de părinți și copii de pretutindeni.

De exemplu, poți alege “O cerere de prietenie” scrisă de Laura Marshall sau “Maddie Little și formula prieteniei” de Erin Teagan.  Vorbim aici despre opere care sunt foarte interesante și reușesc să țină cu sufletul la gură orice micuț sau adolescent care crede în amiciția sinceră.

Alte titluri de cărți despre prietenie, ideale pentru copii:

  • “Dora & Tim – O prietenie neașteptată”- de Toni Steiner și Eve Tharlet
  • “Stubby. O poveste adevărată despre prietenie”- de Michael Foreman
  •  “Prietenul”- de Sigrid Nunez
  • “Prietenul meu e trist”- de Mo Willems
  •  “Prietenul meu, polițistul”- de Ralf Butschkow
  • “Prietenul meu, pompierul”- de Ralf Butschkow
  • “Prietenii din grădină fac pajiștea lună”- de Hans-Christian  Schmidt și Frauke Weldin
  • “Umbrela prieteniei”- de Jackie Azua Kramer
  • “Tilda Șoricela – Păturica prieteniei”- de Andreas H. Schmachtl
  • “Prietenie dispărută”- de Claire Messud
  • “Vrei să rămânem prieteni?”- de Jutta Langreuter
  • “Ceva cu adevărat special!”- de Helena Kraljic
  • “Prietena mea genială”- de Elena Ferrante

La toate aceste titluri se mai pot adăuga cărți despre iubire, sentimente, familie și multe alte domenii din care copiii ar trebui să învețe zilnic câte ceva. Este necesar ca, pe lângă discuțiile despre diferite lucruri importante din viață, informațiile să fie întregite de anumite opere scrise cu mult interes.

În cele din urmă, dacă îți dorești ca micuțul tău să fie prietenos cu cei din jur, să fie sociabil, să reușească să se apropie repede de oameni și să fie dezinhibat, să-l faci să citească operele prezentate mai sus. Acestea îl pot învăța cum să se comporte cu un prieten, care sunt sentimentele care se leagă între doi amici și care sunt lucruri care nu trebuie făcute niciodată într-o prietenie. Cu alte cuvinte, fiecare operă conține o morală, din care micuțul trebuie să învețe ceva folositor pe viitor, în relațiile cu ceilalți oameni.

Sursa foto: unsplash.com

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.