Carti care te vor introduce in atmosfera Craciunului

Craciunul ne bate la usa si noi suntem, ca in fiecare an, pregatiti sa il intampinam cu inima deschisa. Pregatirile de Craciun incep cu cateva zile inainte de venirea serii de Ajun – impodobim bradul, cantam colinde, ne gandim la cei dragi si cautam cadouri de care vrem sa se bucure.

Anul acesta, a aparut un studiu care demonstreaza ca pregatirile timpurii de Craciun sunt benefice pentru sanatatea noastra mentala si contribuie la starea noastra de bine.

Iubitorii de carti stiu cat de mare poate fi influenta unei carti bine scrise, cu un mesaj puternic. Tocmai de aceea, am pregatit cateva recomandari de carti de pe Bookzone.ro, pentru toate varstele, menite sa isi introduca cititorul in atmosfera magica a Craciunului.

  • Pentru adulti: O iubire de Craciun, Corina Lupu

O carte buna de dragoste spune povestea pe care am trait-o cu totii la un moment dat, intr-un fel sau altul. Lasa-te purtat de magia Craciunului cu aceasta carte semnata de Corina Lupu, pe care o gasesti la reducere in aceasta perioada a anului.

Corina Lupu O Iubire De Craciun Editura Bookzone

Craciunul este perioada iubirii, iar aceasta carte vorbeste despre iubirea dintre doua personaje, Oliver si Noelle, care infrunta nenumarate obstacole, ajutati de farmecul Craciunului si de Universul care comploteaza pentru a-i aduce pe cei doi impreuna.

  • Pentru cei mici: Emotie de Craciun, Kate Westerlund, Eve Tharlet

Aceasta poveste de Craciun, insotita de ilustratii superbe, contine o lectie de viata pe care orice micut trebuie sa o inteleaga de la o varsta timpurie. Povestea are loc in padure – este Ajunul Craciunului, insa animalutelor nu prea le vine sa sarbatoreasca.

A fost o iarna saracacioasa pentru animalele din padure – ninsoarea a cazut prea devreme si nu au avut timp sa adune suficiente provizii pentru timpul rece.

Caprioara Clara este ingrijoarata ca, din acest motiv, anul acesta, Craciunul nu poate fi sarbatorit in padure. In noaptea de Ajun, vede o stea cazatoare si doreste sa primeasca ajutor pentru ea si celealte vietati ale padurii. In dimineata de Craciun, Clara aude sunete de clopetei.

Incercarii de a identifica sursa sunetelor i se alatura o veverita si un iepuras. In final, cei trei prieteni gasesc fructe si alune, pe care le vor imparti cu toate animalutele din padure.

“Emotie de Craciun” este o carte care ii va tine cu sufletul la gura atat pe cei mici, cat si pe cei mari. Lectia din spatele acestei povesti este ca a darui este adevarata esenta a Craciunului. Desi dorintele se implinesc, trebuie intotdeauna sa avem inima buna si sa impartim ce primim.

  • Pentru toate varstele: Poveste de Craciun, Charles Dickens

Una dintre cele mai populare povesti de Craciun, aceasta carte a fost adaptata in nenumarate versiuni de filme, carti pentru diferite varste si ilustratii. Povestea lui Charles Dickens prezinta un om care, in noaptea de Ajun este vizitat de trei spirite: fantoma trecutului, a prezentului si a viitorului.

Aceasta poveste fara varsta ii invata pe copii si le aminteste adultilor una dintre cele mai importante lectii de viata. Anume, ca fiecare actiune pe care o facem are consecinte pe care va trebui sa ni le asumam mai devreme sau mai tarziu, dar si ca avem intotdeauna sansa sa schimbam ceea ce nu place si sa ne indreptam greselile.

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.