Este normal ca producătorii de la Hollywood să caute inspirația în cărți atunci când vine vorba despre producția noilor filme. Însă a devenit un obicei ca producătorii să se bazeze pe succesul unui bestseller.
Este adevărat că aceste adaptări vor aduce încasări mari datorită cititorilor care vin la cinema pentru a vedea cum au fost transpuse anumite părți din cărți pe ecran.
Deși există multe exemple de succes, cum ar fi Stăpânul Inelelor sau Harry Potter, există și multe cărți care nu ar fi trebuit ecranizate.
Și este dezamăgitor să îți vezi versiunea ecranizată a cărții preferate și să îți dai seama în câteva minute că producătorul sau scenaristul au ales actorii greșiți pentru roluri sau că nu există nicio chimie între aceștia.
Iată câteva exemple de cărți care nu ar fi trebuit ecranizate!
1. Dune
Seria de cărți Dune a reprezentat o provocare când a venit vorba de ecranizarea acesteia. Iar încercarea lui David Lynch reprezintă dovada că povestea ar fi trebuit lăsată doar în cărți.
Adaptarea sa a fost considerată a fi un dezastru fără sens, care a irosit timpul actorilor. Este singurul film realizat de Lynch care nu a fost apreciat.
Însă nu ne-am pierdut speranța, deoarece anul viitor va ieși varianta lui Denis Villeneuve, cu actori precum Timothée Chalamet și Zendaya. Între timp, poți achiziționa cărțile de aici.
2. Mașina timpului
Frumusețea romanului science fiction „Mașina timpului”, scris în 1895 de HG Wells, a fost pierdută în adaptarea insipidă din 2002, realizată de strănepotul lui Wells, Simon.
Chiar și interpretarea actorului principal, Guy Pearce, a fost complet diferită față de povestea din carte.
3. Talismanul viselor
Există la fel de multe ecranizări proaste pentru cărțile lui Stephen King pe cât există și ecranizări bune, dar „Talismanul viselor” se află cu siguranță pe lista de cărți care nu ar fi trebuit ecranizate.
Talentul actoricesc nu a lipsit din film, având în vedere că au fost actori precum Damian Lewis și Morgan Freeman, dar produsul final nu a nici măcar aproape de așteptări.
Mai bine intri la secțiunea de cărți horror de pe Bookzone și îți achiziționezi cărțile sau pachetele de cărți scrise de Stephen King.
4. Codul lui Da Vinci
„Codul lui Da Vinci” nu ar fi trebuit să existe și pe marile / micile ecrane. Continuările, „Îngeri și demoni” și „Inferno”, sunt, de asemenea, filme pe care nu ar trebui să le pui pe lista ta.
Motivul pentru care aceste ecranizări există este succesul pe care l-a avut, de fapt, primul film din serie. Poate că nu vrei să vezi filmele, dar cărțile scrise de Dan Brown există în librăria online Bookzone, chiar la preț redus.