4 cărți pe care ar trebui să le iei cu tine pe plajă vara asta

Indiferent dacă reușești să mergi într-o destinație exotică sau pur și simplu, te relaxezi în pijamale sub pătură, la aer condiționat, există câteva lecturi care te vor transpune într-o altă lume și te vor face să uiți de grijile cotidiene. De la romane de dragoste la biografii, dezvoltare personală și fantasy, suntem siguri că vei găsi ceva pe gustul tău care să îți ocupe zilele toride de vară. 

Visurile tatălui meu – Barack Obama

Barack Obama a fost unul dintre cei mai charismatici președinți ai Statelor Unite de la John F. Kennedy încoace! Modestia, simțul umorului și spiritul său umanitar au cucerit întreg mapamondul, astfel, cartea Visurile tatalui meu este un pretext bun de a cunoaște omul din spatele tribunei prezidențiale, cel care a salvat cea mai puternică economie a lumii de la o potențială criză financiară și a protejat drepturile minoritățior etnice și sexuale. În acest volum liric, dar lipsit de sentimentalisme, își propune să-și spună povestea impresionantă, marcată de traume, dar și de experiențele care l-au făcut omul de astăzi. Barack Obama este fiul unui kenyan de culoare și al unei mame americance. Încă din adolescență, Barack se afla în căutarea înțelesului vieții sale de afro-american. Drama sa personală începe în New York, unde află că tatăl său s-a stins în urma unui accident de mașină. Astfel, în lipsa unui model patern, crește cu un set de valori morale, figura tatălui său fiind o adevărată odisee a emoțiilor. Copleșit de originile sale amestecate, povestește despre copilăria mamei în Kansas, despre perioada locuită în Hawaii, dar și despre adevărul amar al vieții tatălui său, născut în Kenya. O carte impresionantă, scrisă cu profunzime, emoție și inteligență care îți va dovedi că nimic nu este imposibil și te va ajuta să-ți găsești inspirația. 

Orasul Semilunii. Casa Cerului si a Aerului – Saraj J. Maas 

Cea mai bună modalitate de a te deconecta total este printr-o carte SF, un titlu care să te facă să uiți de contractele de la birou și să te transpună într-o lume imaginară. Casa Cerului si a Aerului este al doilea volum din seria Orasul Semilunii, avându-i protagoniști pe Bryce Quinlan si Hunt Athalar care încearcă să revină la normalitate. După ce au salvat Orașul Semilunii, vor doar să se relaxeze, s-o ia mai încet și să-și dea seama ce le rezervă viitorul. 

Asterii s-au ținut de cuvânt pana acum, lăsându-i pe Bryce și Hunt în pace. Dar, odată cu rebelii care diminuează puterea Asterilor, amenințarea pe care o reprezintă conducătorii crește. Pe măsură ce Bryce, Hunt și prietenii lor sunt atrași în planurile rebelilor, alegerea devine clară: să păstreze tăcerea, în timp ce alții sunt oprimați, sau să lupte pentru ceea ce este corect. Iar ei nu s-au priceput niciodată să păstreze tăcerea.

Orasul Semilunii marchează ascensiunea autoarei în lumea ficțiunii young adult și, datorită libertății narative pe care o are acest volum, construiește o poveste mult mai întunecată care întrece orice clișeu fantasy. Atunci când citești cărțile Sarei J. Maas simți că s-a născut scriitoare, conturând personaje feminine complexe care te surprind la fiecare pagină. 

O adevărată lecție despre cum se creează o lume în ficțiune. Nu ratați această carte! – Charlaine Harris, autoarea romanelor care au inspirat serialul True Blood

Trăiesc a doua oară – Sharon Stone

O lectură mai puțin fericită, dar care te face să apreciezi viața și tot ce îți poate oferi ea, cu bune și rele. Dacă nu ești genul care citește chick-lit pe plajă și îți place să înveți din experiențele celorlalți, atunci, Trăiesc a doua oară, autobiografia lui Sharon Stone este pentru tine! O carte aflată la limita dintre dezvoltare personală și biografie care îți va dezvălui ceea ce nu știai despre actrița care, în ciuda necazurilor pe care le-a suferit, nu încetează să strălucească. 

În 2001, Sharon Stone a suferit un accident vascular cerebral masiv. În această carte povestește atât despre cum și-a revenit în mod miraculos cu ajutorul meditației, dar dezvăluie și amănunte revelatoare din viața și cariera ei.

Atunci când citești Trăiesc a doua oară, ai impresia că stai de vorbă cu o prietenă dragă care te liniștește și îți spune: „Nu te îngrijora, draga mea, și eu am fost acolo. Știu că te doare, dar trebuie să-ți găsești puterea de a merge mai departe.” Cartea lui Sharon Stone este o lectură intimă și sinceră care îți dezvăluie fața nevăzută a actorilor de Hollywood. Astfel, starleta povestește despre rolurile sale esențiale, despre prieteniile care i-au marcat viața, precum și despre cele mai mari dezamăgiri și realizări. Povestea copilăriei sale te zbuciumă efectiv și te face să înțelegi cât de mult înseamnă o familie normală care să te îndrume spre un parcus sănătos. Deși nu a avut parte de foarte multă afecțiune în familie, și-a găsit sensul în copiii ei, în activitățile de caritate și în cariera înfloritoare. Nu este obișnuita biografie hollywoodiană, ci mai mult o carte de dezvoltare personală care te face să trăiești aici și acum și să îmbrățișezi tot ce îți oferă viața.

After. După ce ne-am întâlnit – Anna Todd

De ce fetele bune se îndrăgostesc de băieții răi? Pur și simplu, pentru că endorfinele nu se nasc în starea de confort, iar o persoană rebelă te va face să spui că nu ai trăit degeaba. Probabil așa a simțit și Tessa Young, protagonista romanului After. După ce ne-am întâlnit. Tessa este o fată obișnuită, cu un iubit drăguț care o respectă și o așteaptă acasă. E ambițioasă, știe ce vrea și are o mamă hotărâtă să o țină pe calea cea dreaptă. Dar, facultatea este tărâmul pe care toată lumea experimentează, trece de la o extremă la altă, iar să fii cuminte nu mai e deloc cool! Așadar, îl cunoaște pe Hardin Scott, britanicul plin de tatuaje și cu părul rebel, o adevărată senzație în campus. Și, acum, pe bună dreptate, cui nu i-ar plăcea un băiat sigur pe el, arătos și un pic cinic? Deși, în mod normal, o persoană lipsită de maniere este absolut dezgustătoare, Tess pare de-a dreptul fascinată de această prezență masculină. 

Hardin îi spune că e frumoasă, apoi insistă că nu e potrivit pentru ea, găsindu-și tot felul de scuze și dispărând, din nou și din nou. O ține la distanță, iar când Tessa încearcă să-l ignore, nu face decât să o aducă și mai aproape. În ciuda comportamentului său haotic, Tessa e atrasă de vulnerabilitatea lui și hotărâtă să-l scoată la lumină pe adevăratul Hardin dincolo de toate minciunile pe care acesta i le spune.

O carte care te va face să retrăiești emoțiile adolescenței cu tot ce oferă această perioadă: de la fluturi în stomac, la obsesii, dezamăgiri și maturizare. Imposibil de lăsat din mână!

Cum spunea și o veche reclamă, „Din fericire, suntem cu toții diferiți,” astfel, implicit opțiunile de lectură diferă de la o persoană la alta. Sperăm că măcar una dintre cărțile tale preferate se numără pe această listă. De asemenea, nu uita că găsești o varietate de titluri în librăria online Bookzone

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.