Te confrunti cu stres, anxietate sau dependenta? Citeste cartile lui Gabor Mate pentru a gasi o rezolvare

Stilul de viata modern afecteaza aproape toata populatia globului. Te-ai intrebat vreodata de ce nu mai poti dormi ca in copilarie? De ce ai anumite comportamente pe care le consideri distructive, de care nu poti scapa, orice ai fi incercat? Sau poate ai anxietate si nu ai depistat niciodata care ar putea fi cauza. In astfel de cazuri, cel mai bine este sa ceri parerile specialistilor. Insa, nu intotdeauna poti gasi un psiholog sau un terapeut care sa fie 100% compatibil cu tine. Multe persoane spun ca nu au observat imbuntatiri nici macar dupa cateva luni de terapie sau dupa cativa terapeuti schimbati. Daca te afli in aceeasi situatie, cel mai bine este sa iti iei putin timp cu tine si sa te analizezi. Uneori, anxietatea poate fi accentuata si de nelinistea ca nu poti afla exact ce este cu tine, asa ca da-ti putin timp si incearca sa te analizezi, eventual ajuntandu-te de carti. 

Printre cartile ce au ajutat milioane de oameni pana in prezent, se afla si cele scrise de Gabor Mate, medic canadian de origine maghiara. Poate nu te vor ajuta sa rezolvi in totalitate problemele si sa scapi de starile care te deranjeaza, insa cu siguranta iti vor oferi un punct de plecare. Vei reusi sa te cunosti si sa te intelegi mai bine, poate chiar vei afla care au fost factorii declansatori pentru afectiunile tale si starile care nu iti dau pace. 

Cea mai noua carte scrisa de Gabor Mate se numeste Cand corpul spune nu si este o colectie impresionanta de exemple despre cum ne poate afecta stresul. Autorul a lucrat vreme de 10 ani intr-un centru de ingrijiri paliative, unde a avut ocazia sa afle povestile de viata ale pacientilor. Cu timpul, si-a dat seama ca toti aveau in comun intamplari de viata triste, apasatoare, care si-au pus amprenta asupra lor. Persoane care au stat toata viata in relatii toxice, persoane care au lucrat ani de zile fara concediu, persoane abuzate nu doar fizic, ci si emotional de familie, de partenerul de viata sau de o alta persoana apropiata. Toate aceste persoane au suferit ani de zile de stres cronic si au dezvoltat numeroase afectiuni care pot fi fatale. 

Stresul nu poate fi evitat uneori, oricat de mult ne-am dori. Insa, putem sa reducem ,,puterea” pe care o are asupra mintii si corpului. In cartea Cand corpul spune nu, de Gabor Mate se prezinta modalitati prin care ne putem pregati pentru a face fata situatiilor stresante. Astfel, le vom accepta si vom putea trece mai usor peste acestea, fara ca stresul sa devina cronic. 

Tot de Gabor Mate, mai poti citi si cartile Pe taramul fantomelor intunecate si Minti imprastiate. Acestea sunt carti despre dependente, dar si despre afectiuni precum ADHD. Speram ca aceste carti sa te ajute sa faci primul pas spre a te simti mult mai bine. 

Nu sunt comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va aparea public.